Psychopatíkův Blog :33

Kuřáci na veřejných místech

Já osobně nesnáším, když stojím na zastávce a někdo si tam zapálí, smrdí to a ten kouř mi nedělá dobře, navíc vím, že škodí mým plícím stejně kak samotnému kuřákovi. Navíc jsem astmatik. A už tak nemám plíce úplně čisté z toho špinavého vzduchu ve městě. Nechápu, jak si můžou lidi zapálit v uzavřené prostoře jako například koncertní hala a vadí mi to...ale co já s tím nadělám? Nic.
Když samy ti "velký ministři a policisté" s tím nedokážou nic udělat a ted navíc už ani nemůžu nikomu nic říct, když si vedle mě bude vesele kouřit při čekání na šalinu.
Rozesmála mě věta : "Podle zákona může být za porušení zákazu kouření pokuta až 1000 korun. My ji ale zpravidla udělujeme ve výši 200 až 300 Kč a zhruba polovinu případů řešíme domluvou. Jde nám hlavně o výchovný efekt."

Navíc se cigarety normálně prodávaj 12ti letým. u nás si už v 6té třídě holky kupovaly cigarety a chodili s cigárem po ulici, klidně kolem policistů a ti s tím nic neudělali. Hlavně že mě v 17ti neprodaj frisco, ale kdejaké 12ce cigára ano..
Pokuta je tisíc korun, tak proč jen 2 stovky? Výchovný efekt? A to jako myslí, že když jim nějakej polda promluví do duše, tak přestanou? Spíš ne...Výchovný efekt by bylo spíš to, kdyby ten litr zaplatili, páč by si pak už radši dali pozor. Když řidič překročí rychlost, taky zaplatí pokutu a nikdo se nad ním neslituje.
Ale o tuhle nespravedlnost ani nejde...jde o kuřáky, co neberou ohled na nekuřáky.
Ne, neodsuzuju lidi co kouří...znám hodně super lidiček, co bohužel kouří no...vím, že to na nich kazí celkový dojem, vím, že jim to ničí zdraví...snažím se o to, aby přestali, ale zase je to jejich věc.
Taky mě rozesmálo to, že i za odhození nedopalku cigarety je pokuta 1000 korun....kdyby za každej vajgl, co leží na ulici mělo být 1000...tak by bylo stát mezi nejbohatšími státy na světě...ale není...že by žádné pokuty nedávaly?:-D 

Komentáře

ThatGirl2006(DragonLovers)

Já mám s kuřáctvím hodně zkušeností... děda kouřil, dostal rakovinu plic (pokud vím), babička kouřila, měla nádor. Druhej děda kouřil a na to zemřel... zkrátka sad story...

ThatGirl2006To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Kylu(EMO-GIRLS)

Jo, kouření je hrozný zlozvyk. Taky znám a znala jsem hodně super lidí, kteří kouřili.. Několik z nich už na to doplatilo.

KyluTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

sarinka580(ANIME!)

Plně s tebou souhlasím. A taky mě naštvalo to, že na krabičkách od cigaret jsou ještě ke všemu ty nechutné obrázky... Takže když si jdu koupit jídlo tam kde prodávají cigarety málem se jim pozvracím u pokladny...

sarinka580To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Pink LadyVIP

Mě osobně kouření nevadí ale chápu tě (a taky bych docela ráda věděla kde moji spolužáci berou ty cigarety a občas i něco horšího)

Pink LadyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.