Psychopatíkův Blog :33

Je vždycky vrah ten špatný?

Zrovna teď přemýšlím o tom, jestli je vražda vážně takový zlo. Jo jasně, když někdo umlátí babičku, která mu od mala vyvařovala a povídala pohádky kvůli pár stovkám na chlast, pak je prostě hajzl a zaslouží si popravu. ( ne abysme na něj ještě platili z daní na vězení...) Ale vím i o spoustě případů, kdy vrah nebyl ten špatný. Dyt co je zlého na tom, když se někdo brání? Přece, pokud někdo ohrožuje náš život, tak je normální, že se bráníme.

Třeba jednou jsem četla o paní, matce od malého syna, kterou manžel bil, zakazoval jí chodit ven a za každou blbost bil i to dítě. Matka to snášela asi 7 let a jednou, když jí nebylo dobře, a její opilý muž se jí pokusil znásilnit před jejich dítětem, ubodala ho nožem. A víte co? šla za to na několik let do vězení. Za to, že se zbavila takovýho hajzla, kterej si smrt zasloužil. Ale tenhle stát jí poslal do vězení a jejího traumatizovaného syna nechal samotného.

Nebo můj kamarád... Je mu teprve 14 let a trpí nějákou psychickou poruchou. Doma to nemá lehké, otec ho bil a máma na něj kašlala, ve škole ho šikanovali, protože je Emo a navíc nemá peněz zrovna na zbyt :( Podobná situace jako u mě, jenže on na rozdíl ode mě nemůže na brigádu  a nebral žádné léky ( to mě naši zařídili aspoň toho psychiatra) Tenhle kluk měl rád jednu holku. Ta byla ovšem pubertální pako, přetvařovala se před ním a manipulovala s ním a když viděl, jaká fakt je, tak se s ní rozešel. Jenže slečna rýpala dál, doháněla ho k šílenství a a dělala z něj idiota. No zabil jí. Zabodl. Ted se asi někdo zhrozí, jak se můžu kamarádit s vrahem. Ale koukněme se na situaci z jiného pohledu. Holka si o to vyloženě koledovala. Ničila mu jeho už tak těžký život. Tak ho on zničil jí no. Navíc věděla jak na tom je, věděla, že mu může rupnout v bedně a stejně za ním někdy v noci jela na odlehlý místo. Jenom proto, aby se předvedla a aby si s ním mohla dál hrát. Dyt si za to může sama! kdyby tam nejela, když věděla jak to s ním zrovna je, nic by jí neudělal.

Já ho neobhajuju úplně... Pravda, vzal život mladé holce, nechal po ní její rodinu a kamarády, kteří se trápí. Pravda. Ale on se trápil taky a nikoho to nezajímalo. Ona ho trápila. Protže to byla pubertální blbka.

No Danny byl nejdřív v pasťáku a ted je někde v blázinci :( asi to pro něj bude lepší, bude mít léky, doktora, přístup ke vzdělání a v 18ti ho pustí s čistým rejstříkem. Ale já nevím, kde je, chtěla jsem mu posílat aspon čokoládu nebo knížky, aby mu tam nebylo tak smutno :( Jenže mi nesdělili žádnou informaci, prý nesmí.

Těch případů je víc. Často jsou to právě ženy, co zažívají domácí násilí a když to jejich manžílek přežene a cítí se skutečně ohroženy, tak ho zabijí. A pak jdou do vězení nebo mají nejmíň podmínku. A ten chlap co je týral? nic. Tomu už je dobře! Ale baba to odnáší i za něj.

Spousta lidí někoho zabila proto, že měli potřebu se bránit. Nebo byli v tak bezvýchodné situaci, že to prostě udělali. pak zbývá otázka: Jsou zlí vážně ti lidé nebo za to může tahle společnost, která do nich to zlo lije denodenně ze všech stran? o.O



Komentáře

KÁJA - HAPPYVIP

Když zabiješ někoho, jen proto, že ho nemáš ráda, je to tvá chyba. Když ten "někdo" za tebou leze a otravuje, může si za to sám.
Pakliže* jsi psychický nemocná, nemůžeš za to (většinou).

Můj názor

pakliže* - Neslibuju, že to mám dobře. Google nic nenašel, jen písničku od Kabátů...

KÁJA - HAPPYTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

KattyW.(Spisovatelky)

Plně s tebou souhlasím. Ale musím říct něco k těm dvěma předchozím komentářům. To si opravdu myslíte, že vždy je i jiná možnost? Většinou když si člověk někoho bere tak na tom druhém není poznat, že ho po svatbě bude týrat. Asi ani žádný takový případ neexistuje. A když už na to přijde většinou týrané osoby ani nemohou oznámit policii, že je jejich ''drahá'' polovička týrá. Takoví lidé si to hlídají a navíc většinou jsou týrané osoby tolik psychicky na dně nebo vystrašené, že to nezvládnou. A k tomu ničení života. Když je člověk nějak psychicky nemocný tak to opravdu nemusí vydržet, hlavně když nedostává léky nebo žádnou odbornou pomoc. A když je psychicky týrán z tolika směrů a pak přijde další člověk a ještě mu více přitěžuje a dělá to naschvál, byť je obeznámen s jeho stavem, tak co já si myslí(je to můj osobní názor) je lepší se takových lidí zbavit. Přece jenom jich nebude škoda. I když musím říct, že když je ten člověk mladý ještě se může změnit, to je pravda ale někteří z puberty a z debility nevyrostou. Znám mnoho živoucích důkazů ,,chodících mimin''.

KattyW.To se mi líbí +6 To se mi nelíbí

Skopik2

Sorry ale s tím s tebou nesouhlasím.Neber si to nějak osobně,jen si myslím že vrazda neni dobre reseni...A někdy si ten vrah za to může sám.
Třeba ta manželka která zazívala bití od manžela.Proč si ho teda brala?Proč se nerozvedla?Proč nezačvolala policii?smajl
Podle mě má právo na život každý a nikdo by mu ho neměl brát.smajl

Skopik2To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Skopik2

Psychoušek: Každý máme jiný názor.Život nebývá lehký.
A nikdo to nedokáže posoudit pokud to nezažije,to máš pravdu smajl
Zabila bych jenom toho kdo si to zaslouží,i když od toho je vězení.Myslím tím takové ty teroristy atd.Však víš ne? smajl
Je to složité téma o tom by jsme mohly hovořit celé hodinysmajl
Je pravda že vraždu bych zvládla,ale jen ať si někdo zkusí mluvit o sebevraždě,na to jsem alergická smajlsmajlsmajl

Skopik2To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

Když se bráníme (při fyzickém útoku), asi by měl být trest menší, ale když někoho zabijeme, jen proto, že nám ničil život, tak za tu vraždu můžeme my. Šlo to přece i jinak než vraždou. Dalo se to nahlásit policii, nebo to prostě vyřešit jinak. Vždycky je víc možností. Ne se jednoduše dotyčného zbavit.
S tímhle s tebou nesouhlasím.

ChilliTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Chilli: Tys toho kluka neznala. Já s ním byla ve chvílích, kdy mu rupalo v bedně, ve chvílích, kdy ho otec zmlátil skoro bezdůvodně, ve chvílích kdy by radši zabil sám sebe než aby to odnesl někdo, koho má rád, ale tohle pro něj byla poslední kapka... A upřímně, jsem ráda že zabil jí a ne sebe, sebevražda je podle mě horší než vražda. Jo, mohl to řešit jinak, ale když máš nějákou psychickou poruchu, je to prostě silnější než ty. A pokud se to nehlídá a neřeší, takhle to dopadne. Já nemít lékY,kdo ví co bych včechno neudělala...

PsychoušekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Locika11(Knížko - maniaci)

Přesně..Já až budu dospělá,chci si pořídit pistoli,přece jenom chci odjet na vysokou do Brna.A dvacetiletá holka-ještě jako já by se normálně neubránila.Ale kdybych ho tou pistolí zabila..Nikoho nebude zajímat,že se mě pokusil ubodat v tramvaji s nožem..

Locika11To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.