Psychopatíkův Blog :33

Co si o vás myslí...

Několikrát mi bylo řečeno, že působím na první pohled sympaticky a mile. Nevím, co je na tom teda pravdy, když mám někdy nálady opravdu na zabití a málo kdo je umí tolerovat. Ono aby člověk zjišťoval, co si o něm kdo myslí, je dokonce špatně, protože není dobré se ptát každého, co si o mě myslí. Zažila jsem osoby typu, kteří rádi sdělovaly lidem to, co si o nich myslí. Je to sice hezký, že to řekli sami, ale na druhou stranu ty dotyčné to zajímat nemusí. Jinak si myslím, že si o mě lidi myslí své a ti, co mi chtějí sdělit svůj názor, tak mi ho sdělí. Já proti konstruktivní kritice nic nemám, dokud není nějak sprostá a řečená špatně na mou osobu. I když jí neumím dobře přijmat, beru jí. Pokud člověk umí říct svůj názor hezky, jsem schopná se s ním dále bavit, pokud se chová jako prase, chovám se k němu stejně. Na druhou cenu není dobré být na stejné úrovni jako dnešní jedinci, co si myslí, jací jsou borci.

Ale, snad každý někdy řešil to, co si o něm myslí ostatní. Třeba jste se tomu dokonce podřizovali. Svůj vkus, svůj volný čas... Ještě že mi zrovna tohle vždycky bylo jedno.

Ono totiž záleží jen na tom, co si myslí vaši blízcí a ti, kterým na vás záleží a mají vás rádi takoví, jací jste. Spousta lidí se v životě omezuje, neudělá, neřeknou, to co by sami chtěli kvůli strachu z posměchu a odmítnutí. Také jsme slyšela, že je to věc sebevědomí. Ale není. Všiměte si, že právě ti nejsebevědomější lidi si zakládají na své pověsti.

Je to taky o tom, co kdo chce. když chcete popularitu, asi se budete muset řídit tím, co chcou ostatní a ne vy. Ale naše duševní svoboda je důležitější. Spousta lidí má talent a nepředvede ho jen proto, že mají strach, co by na to řekli ostatní. No a? Oni taky nejsou dokonalí, nemají právo vás soudit.

Lidé se bojí dělat zábavné věci, například vylézt v 16ti na skluzavku a sjet se, protože co by si ostatní pomysleli...

Často neřeknou svůj názor, protože se bojí, že by mohl ostatním připadat hloupý. Ale stejně tak může vám připadat hloupý názor člověka, co vás kritizuje. A protože kritizovat ostatní je jednodušší, než se zaměřit na sebe a na své chyby, budou to lidé dělat dál. 

 Málokdo je taky ochoten pracovat na sobě sám pro sebe a být nezávislý na svém okolí, protože to prostě není pohodlné. A pohodlnost je přece to hlavní, o co tady jde.

Ale upřímně, chcete podřídt svůj život něčí pohodlnosti? Určitě ne. 

Tak si to zkuste. Jděte se na veřejnosti sklouznout, jděte do talentové soutěže, ve třídě se přihlaste a řekněte svůj názor. Oblečte si pyžamo do obchodu, prostě cokoli, co vás naučí se odpoutat od toho ,,co by na to lidi řekli." Protože stejně to ve finále bude jedno, člověk je tvor sobecký a nezvládne se dlouho soustředit na ostatní a ne na sebe. Když se vám náhodou stane trapas, ostatní se možná zasmějí, ale pak si ani nevzpomenou. Protože se to vlastně netýká jich.

A lidi, kteří vás neberou takoví, jací jsou, by neměli řídit váš život. A pokud to oni sami nejsou schopni pochopit, už vůbec vám tihle hlupáci nestojí az to, abyste se kvůli nim jakkoli omezovali v tom, co chcete vy. 

To, co si myslíte nebo děláte není špatně jen proto, že to zrovna nedělají všichni ostatní. 

Tenhle svět nás neustále svazuje pravidly, která musíme dodržovat, ale v naší mysli můžeme být svobodní. Stačí s tím začít :)  


Komentáře

LadySeiss(Píšeme povídky a příběhy)

Máš naprostou pravdu, ale tahle svoboda mysli se nevztahuje jen na věci, které se stydíme udělat atd. Svoboda mysli je něco úplně jiného. Je to něco neskutečně velkého a jen malá skupinka lidí zvládá tuto absolutní svobodu. Tahle svoboda nám dovoluje myslet jasně a nezasekávat se. Je to hrozně těžké. Já, i když se o tom zajímám několik let, jsem to nikdy docela nezvládla. Řeknu to hnusně, ale určitě to pochopíš, když řeknu, že si trochu "se*eš do huby". Když se to řekne slušně, nevyzní to tak, jak by mělo, takže se omlouvám (snad se neurazíš). Tenhle článek jsem si přečetla až po těch dvou nadcházejících, kde jsi mluvila o svých problémech. Jsou to jiné doby a jiné situace, ale svoboda mysli není jenom, něco si myslet, něco dělat, ale je to hlavně o přemýšlení. Kdyby jsi svobodně přemýšlela, věř mi, že tyhle problémy by se daly řešit, ale ty máš zakódovaný blok, kterého se těžko zbavuje. Svoboda, o které tu mluvíš, není absolutní, ale přemýšlíš nad tím dobře. Pokračuj a jednou se z toho dostaneš. Přeju ti to. Drž se, jsi statečná.

LadySeissTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Kylu(EMO-GIRLS)

Ne, že by se mi nelíbilo, co jsi napsala a tak, je to super... Ale mně se z toho článku stejně líbí nejvíc ten obrázek. xDDD

KyluTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.