Papas PanCakeria
Hra - Papas PanCakeria
Video se načítá
Charming Princess
Hra - Charming Princess
Video se načítá
Winx Club Fashion
Hra - Winx Club Fashion
Video se načítá
Sarah's Run
Hra - Sarah's Run
Video se načítá
Magnetic Balls
Hra - Magnetic Balls
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Angličtina vládne světu

Umět anglicky dneska není vzdělanost ani neco navíc, ale automatika. Internet je hlavně v angličtině, mezinárodní jazyk je angličtina, ve škole se od nízkých tříd jako první jazyk učí angličtina, popisky na fb se píšou víc anglicky než česky a kdo je ,,správnej borec" používá v českých větách anglická slova at ten jazyk dobře umí nebo ne....

No upřímně, mě se chce brečet. Je pravda, že je potřeba aby byl ve světě nějáký jazyk, kterým budou umět mluvit všichni ale proč zrovna anglina? Protože Američani dělaj bordel, má angličtina vládnout světu? Dřív se o tohle mlátila střídavě ruština s němčinou. Jenže s Aj je to vážnější.

Teda já osobně jsem hrdá na to, že jsem češka, že mám jako mateřštinu nádrherný bohatý jazyk se spoustou možností na zdrobněliny a zkomoleniny. Který jiný jazyk tohle má? Moc jich není....

A celkově se mi líbí slovanské jazyky. :3 Ruštinu úplně miluju, ale taky polštinu či srbštinu.... Jsou zpěvné, nám blízké a dá se jim rozumět. Dala bych nevímco za to, aby takovým hlavním jazykem byl nějaký, kterému je tak snadné porozumět a zní podobně jako čeština.

Ale né dneska musí být všechno anglicky a ideálně dělat, že neumíme pořádně česky a všude motat angličtinu :(

( dokonce i popisek obrázku musí být anglicky :(    )


Komentáře

Anka B.VIP

Je vcelku logické, že jako onen mezinárodní jazyk byla "vybrána" angličtina, přeci jen měla Anglie spoustu kolonií, na jejichž území se více či méně mluví anglicky dodnes, plus je to jeden z těch jednodušších jazyků, mno. Jako další mezinárodní jazyk by byla logická třeba i španělština, ale myslím si, že angličtina zvítězila i díky ekonomickému vlivu zemí, kde se jí mluví.
Slovanské jazyky mají své kouzlo, to nelze popřít, a čeština je opravdu neskutečně bohatý jazyk. Ale abych se přiznala, nejraději mám jazyky severogermánské. Islandština, faerština a norština si prostě získaly mé srdce =D

Anka B.To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

cat333(ANIME!)

Buďme rádi, že vůbec nějaký mezinárodní jazyk je smajl
Angličtina spojuje celý svět, a každý tak rozumí všem (s nadsázkou)....
Každý jazyk je něčím krásný..

cat333To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

liankag(ANIME!)

Neznáším Angličtinu. ( Promiňte ) Sem ráda že sem Českoslovenka. ( Ano, doopravdy mám tátu Slováka a mámu češku. )
A my sme se učili Anglicky až od třetí třídy.

liankagTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Magor Igor(Svět Fantazie ^^)

No... možná budu divná když napíšu že angličtinu miluju ale já si nemůžu pomoct. Vždyť je to tak nádherný jazyksmajl
Ale čeština je taky fajn ale kdyby to měl být mezinárodní jazyk pochybuju že by měli všichni nervy se ji učit jelikož je fakt dost těžká.smajl

Magor IgorTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

Čeština je nejkrásnější jazyk. Ale je pořeba mít jazyk, se kterým se domluvíme všede ve světě. A když už byla vybrána angličtina, asi těžko se to teď bude měnit. Učit se znovu nějaký jiný jazyk. To by bylo moc starostí.
Mě to tak vyhovuje. Všechno nemůže být po našem. To by si tak mohl přát každý stát a skončili bychom na tom, že bychom nic neměnili.

ChilliTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

TwilightSparkle(ZVÍŘECÍ LÁSKA)

Mne dost štve. Jak se furt kolem všeho točí angličtina atd...... Ja jsem Slovenka. A mnohem víc se mi líbi Slovensky Rusky Franczousky i Česky jazyk. Na svete je mnohem víc jazyku ne jen angličtina. To by jim mohlo dojít.

TwilightSparkleTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.