Lucčin blog
Recepty na Halloween
Ahojdá strašidlá!
Halloweenské muffiny
POTŘEBUJEME:
0,5 balíčku prášek do pečiva
200 g hořká čokoláda
2 ks vejce
1 balíček vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
120 g cukr
50 ml mléko
150 g máslo
voda
250 g cukr moučka
50 g hořká čokoláda
POSTUP:
Vejce utřeme s cukry do pěny. Přidáme rozpuštěné vlažné máslo, mléko a strouhanou čokoládu. Pomalu přisypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
Vymazané formičky na muffiny vyplníme do třetiny těstem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 175 °C dozlatova. Hotové muffiny necháme vychladnout.
V misce promícháme moučkový cukr s vodou, kterou přiléváme velmi pomalu, do zhoustnutí. Polevou potřeme muffiny. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a halloweenské muffiny ozdobíme malou čokoládovou pavučinkou.
Halloweenské muffiny podáváme třeba na snídani. Těsto na muffiny nám vystačí na 12 kousků.
Prsty zlé čarodějnice
POTŘEBUJEME:
1 hrnek (220 ml) másla
1 hrnek moučkového cukru
1 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
2 a 2/3 hrnku hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička soli
3/4 hrnku celých loupaných mandlí
červené potravinářské barvivo
POSTUP:
1 Smíchejte všechny přísady na těsto, dokud nevznikne soudržná hmota. Těsto dejte na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 170 °C, plechy vyložte pečicím papírem.
2 Z těsta odkrojte asi čtvrtinu, zbytek vraťte do lednice, aby zůstalo studené a nerozpouštělo se.
3 Postupně odebírejte vždy asi vrchovatou lžíci těsta, udělejte z něj váleček a stiskem vytvořte klouby; na jeden zploštělý konec položte mandli. Takto vyrobte i zbývající prsty. Pokud chcete, můžete nožem vytvořit drobné zářezy jako vrásky na kloubech. Pečte asi 20 minut nebo dokud prsty nezezlátnou.
4 Po vychladnutí pomocí špejle nebo tenkého štětečku vybarvěte prsty podle libosti. Nechte uschnout a uchovejte v plastové krabici s víkem.
Laboratorní koktejl
POTŘEBUJEME:
1 hrnek (220 ml) vody
1 hrnek krupicového cukru
1 svazek čerstvé máty
6 kiwi
1 litr minerálky
POSTUP:
Vroucí vodou přelijte cukr, míchejte do rozpuštění a nechte vychladnout.
2 Rozmixujte mátu se čtvrtinou připraveného sirupu, přidejte oloupaná a nakrájená kiwi a mixujte dohladka. Přidejte zbytek sirupu.
3 Cedník položte nad karafu, vyložte ho plátýnkem a přes něj přeceďte rozmixovanou směs. Přecezenou šťávu rozdělte do sklenic, vhoďte kostky ledu a dolijte minerálkou. Dospělým můžete přilít i panáka vodky.
NĚCO NAVÍC
Mátu v horkém sirupu stačí jen rozmixovat a šup k ní studené ovoce. Jinak se ze svěží chuti stane mdlý zdravotní čajíček.
To bude vše!