Nerdy Girl Makeover
Hra - Nerdy Girl Makeover
Video se načítá
Drake And The Wizards
Hra - Drake And The Wizards
Video se načítá
 

HPD časopis

HPD časopis - léto a prázdniny (1. část)

Ahoj, vítejte u oficiálně prvního pořádného čísla našeho HPD časopisu!


Týdenní otázka!

Zeptaly jsme se dívek z hpd, jaké ovoce/zeleninu mají v létě nejraději a tady máte jejich odpovědi:

Meloun : 41 %  

Jahoda: 33%  

Třešeň: 13 %

citron: 13%

A co vy? Máto to stejně, nebo máte raději např. Meruňky, banány, broskve, ananas, jablka, či hrušky? Musíte s námi ale souhlasit, že těmto kouskům ovoce neodolá nikdo!

Líbí se vám tato rubrika? Pokud ano, napište nám to do komentářů a sdělte nám svůj názor! =)

1. místo  meloun!


Tip na film: Dcera čarodějnice

Doporučuji se podívat, je to o dívce, jež zdědila schopnost po své matce, jakmile se podívá lidem do očí, začnou se stydět za všechno, co kdy udělali.

Její matka je ale povolána ke králi, aby jim sdělila, zda královnu opravdu zavraždil následník trůnu. Mezitím si pro Dinu přijede jehonevlastní bratr a chce aby odjela sním. Vše se ale ukáže jako léčka a Dině půjde o život. Společně s Nicem ( obviněný nevlastním bratrem z vraždy královny).

Ve sklepení žijí netvorové, které nezajímá nevinnost Dininy matky. Drakon je chce nechat zabít.

Kdo všechno přežije a kdo zemře? Napínavý příběh, na který se musíš podívat!

Podpořte nás: Soutěž a vyhraj! Pokud odpovíš na naší otázku správně a jako první, získáváš možnost zapojit se do našeho projektu , kdy žádáme autorky, aby vyjádřily svůj názor. Téma, které vyhraješ je náhodné, můžeš hodnotit známé modelky a jejich outfity, kritizovat účesy, co byste udělaly kdybyste byly v nějaké situaci nebo naopak, co byste poradily druhým.

Je to pozice vzácného hosta v naší redakci a takovou možnost si nesmíš nechat ujít! Na první soutěž se můžeš těšit v příštím čísle.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MÓDA

Určitě víte, co si představit pod tématem móda. Proto to tu nebudu nějak dlouze vysvětlovat. Snad se vám bude má rubrika a stejně tak celý časopis líbit. Ještě se chci omluvit, že dnes nebudou obrázky, k počítači se nedostanu ještě dalších pár dní.Takže já bych to tady dále nezdržovala a jdeme si ukázat 3 letní outfity!

1. Jednoduchá pohodlná klasika
Bílé obyčejné tílko (může být jakékoliv barvy, bílá se ale hodí nejvíc), červená kostkovaná košile (opět může být jakékoliv barvy), košli si můžete obléct, nebo ovázat kolem pasu), džínové kraťasy (můžou být jakékoliv- roztrhané, normální, s barevným potiskem, s vysokým pasem, a nízkým pasem, jakákoliv barva... je to jenom na vás.), tenisky (můžou být kotníkové, nízké, barevné...) doplňky jsou jen na vás, já bych třeba doporučila nějaký obyčejný choker.




2. Květiny
Když už je léto, tak do toho zapojíme nějaké letní barvy =)
Květinované šaty a býlím základem (Je spousta typů šatů, já bych osobně doporučila nějaké kratší a měly by mít krátké rukávy, aby vám nebylo vedro). Sandály (tím nemyslím typické české sandály, ale nějaké pěkné a stylové). Doplňky jsou opět na vás. Já doporučuji věnec z falešných květin.




3. Sportovní
Okej. Léto je roční období, kdy můžeme být venku a dělat nějaký sport, takže tady je jeden sportovní outfit.
Sportovní tílko (moc hezké tílka mají například v H&M, mají různé barvy, různé střihy, akorát nemají moc potisků. Jen nápisy, ale tak... v jednoduchosti je krása), legíny/legínové kraťasy (legínové kraťasy mi připadají lepší než normální, protože když se zapotíte tak se vám všude možně nerolují, jen se na vás trochu přilepí) a nečekaně boty (tady asi budete muset trochu peněz obětovat, protože sportovní boty bývají většinou drahé). Zde bych asi žádné doplňky neuváděla, protože přece jenom-na sportování doplňky?? To by bylo asi trošku divný




-Vaše Felicity
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


BEAUTY

Pod pojmem nailart si asi většina z vás představí úžasné nehty, které se prostě musí umět. Ale musím vás vyvést z omylu – mnoho nailartů dokáže úplný začátečník bez jakýchkoli speciálních pomůcek. Dneska si ukážeme dva jednoduché způsoby, jak si nehty ozdobit úplně snadno.


Párátková metoda
Jak už je z názvu patrné, tady už budete potřebovat párátka nebo špejle. Je to jednoduché, prostě namočíte jeden konec párátka do laku a můžete kreslit. Výhodou je, že párátko je mnohem preciznější než štěteček. Pokud chcete kreslit tenčí čáry, zvolte špičaté párátko, pro hrubší čáry párátko kulaté. Pokud chcete vytvořit pěkné tečky, dobře vám poslouží třeba pinetka. Jelikož je léto, nebojte se experimentovat! Co takhle vytvořit třeba melounové nehty? Nebo například sluníčko. Fantazii se meze nekladou!


Water marbling
Water marbling znamená v překladu do češtiny něco jako „vodní mramorování“. Tento způsob zdobení nehtů již patří mezi ty složitější, ale po chvilce tréninku ho určitě zvládnete. Začněte tím, že si do nějaké nádoby nalijete vodu (nemusí být moc hluboká, spíš aby byla široká). Následně do vody opatrně nakapete lak (alespoň dvě barvy), měl by plavat na hladině. Pomocí párátka vytvoříte obrazce, které budou připomínat mramor. No a pak už jen do vody namočíte prst (otočený tak, aby se vám na nehtech zachytil lak), odstraníte přebytečný lak a máte hotovo! Na léto určitě zvolte veselé barvičky.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


RECEPTY


Úvod a zajímavosti o jídle 

Zdravím, vítám vás u tohoto článku!
U prvního článku z rubriky Recepty, kterou mám pod palcem já. Mimochodem, můžete mi říkat Kattie. Doufám, že se vám mé články budou líbit a třeba se i inspirujete nějakými nápady a recepty, které v mých článečcích budou vycházet. Většinou budou v každém článku 3 - 4 recepty, vždy specializované na různé téma. Těšte se ale i na speciály, které budou něco trochu jiného. Předem vás chci ale upozornit: Nejsem žádný šéfkuchař, takže recepty nejsou z mé hlavy. Inspiraci sbírám z internetu, YouTube a různých kuchařek. Nic ale nekopíruji slovo od slova a recepty se vždy také snažím sama odzkoušet.
Dost už ale o budoucnosti, co tento konkrétní článek?

Možná jste i navzdory názvu článku už čekaly nějaké chutné recepty. Tento článek je ale narozdíl od většiny ostatních rubrik, které už jsou naladěny na letní téma, úvodní a má vás seznámit s tím, co ode mě můžete čekat, to už ale bylo řečeno v odstavci výše. Takže co teď? Nebojte, tento článek nebude tak krátký. Připravila jsem si pro vás pár zajímavostí a faktů o jídle, které by vás mohly překvapit. Dost už ale toho okecávání, jdeme na to!
 
1. Eskymáci používají ledničky k tomu, aby jim jídlo nezmrzlo. Celkem ironie, nemyslíte?

2. Banány jsou lehce radioaktivní - ale opravdu jen lehce. Prý byste museli sníst minimálně 40 milionů banánů najednou, abyste byli vystaveni riziku smrti… a věřte mi, že tohle jen tak nedokážete. 



3. Všeobecně známým faktem je, že čokoláda dokáže mírnit stres. Co jste však možná nevěděli je, že čokoláda také prospívá zubům - napomáhá likvidovat špatné bakterie a předcházet zubnímu kazu. To však neznamená, že byste si měli čistit zuby čokoládou, to radši nezkoušejte.

4. Podle vědců jsou citróny nejzdravější jídlo na světě. Tak co, dáte se na něco kyselejšího?



5. Zázvor prý snižuje bolest namožených svalů o 25 procent. Takže víte, co dělat, pokud budete mít nový školní rok příliš náročného a přísného tělocvikáře.

6. Med je jediná potravina, která se nekazí. Hm, to bude asi pravda, ve špajzce nám stojí na poličce sklenice s medem už pár let (netuším proč) a pořád to vypadá, že medu nic není… Ale asi ho radši nebudu zkoušet jíst. Pro jistotu.

7. Pokud jste někdy letěly v letadle a dopřály si tam něco k jídlu, zdálo se vám, že vám ono jídlo tolik nechutná? Pokud ano, nebojte, vašim chuťovým buňkám nic není. Při letu v takové výšce se totiž náš chuťový smysl snižuje o 25 - 50 procent, takže jídlo v letadle chutná hůře.


 
A to už je pro tento článek vše! Doufám, že se vám líbil a třeba jste se i dozvěděly něco nového.
A na co se můžete těšit příště? Prozradím, že v dalším článku se můžete těšit na pár letních receptů, které vás určitě osvěží!
Mějte se krásně, užívejte si prázdniny a zase nashledanou u dalšího dílu časopisu.

- Kattie

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.