Holky z HPD

Filmové zajímavosti #7

Ahoj,

mám tu pro vás další díl filmových zajímavostí. A bude to film Harry Potter a relikvie smrti - část 1.






1) Tohle je jediný film z celé série, který se neodehrává v Bradavicích.












2) Představitel Billa Weasleyho Domhnall Gleeson přiznal, že se nikdy dříve ve svém životě nezúčastnil žádné svatby jako host ani ženich. Z toho vyplývá, že poprvé byl na vlastní svatbě, která ani nebyla skutečná.












3) J. K. Rowlingová prohlásila, že její nejoblíbenější scénou z celého filmu je ta, ve které Harry s Hermionou tančí na píseň "O' children" od Nicka Cavea a The Bad Seeds.












4) Na poslední natáčecí den přijel Rupert Grint svým zmrzlinářským autem a točili s Emmou Watson všem do kornoutů zmrzlinu.












5) První a druhá část Relikvie smrti se točili současně.












6) Tvůrci museli přesunout scénář k filmu do bezpečí poté, co se zloději několikrát vloupali do domu Devona Murraye (Seamus Finnigan) aby ho ukradli.












7) Domhnall Gleeson, který hraje Billa Weasleyho, je synem Brendana Gleesona (Pošuk Moody).












8) Ještě než byla napsána kniha, filmaři předpokládali, že bude Harry Potter a relikvie smrti jediný film, ale kvůli rozsahu knihy a důležitosti jednotlivých scén se producenti rozhodli, že se nemůže nic vynechat, tudíž film rozdělili na 2 části.












9) Při filmování v Godrikově Dole muselo být použito 40 tun umělého sněhu.












10) Nedlouho poté, co Alan Rickman začal hrát Severuse Snapa, mu J. K. Rowlingová řekla jedno z charakterních tajemství, které by jinak odhalil až v poslední knize. Rickman byl jedním z mála lidí, kterým Rowlingová prozradila, že Snape byl zamilovaný do Lily Pottrové, když oba studovali v Bradavicích, a proto chránil a zároveň nenáviděl Harryho. Rowlingová se o informaci s Rickmanem podělila, protože on musel zcela pochopit, kde se vzala hořkost k tomu chlapci, který je živoucím důkazem zalíbení Lily v jiném muži, a odkud pocházela.







Doufám že se vám článek líbil. Určitě zanechte + a do komentářů napište jaký film by jste chtěli příště.

Zatím ahoj               MarkyP






Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

1.- To mi došlo... xD

2.- To fakt? Chudák... ja som napísala hudák... Hudák! smajl Ja som bola na dvoch svadbách, minulého roku a keď som mala asi tak... 6-7 rokov... možno osem... a na budúci rok ideme na dva-tri svadby, olé! smajl

3.-Bláznivá ženská! smajl
4.- A dostala Emma za to money? A on odkiaľ má takéto auto??? smajl
5.- Sranda nie? smajl

6.- Blázni, veď vravím! Celá Rowlingová toto! smajl

7.- To viem dávno...

8.- Ta šak toto viem, šak logika né?

9.- Až? To načo? Tam toľko nebolo... či? smajl

10.- DISKRIMINÁCIA!


Dáš ďalší film veľmi veľmi prosím, Pán prsteňov: Dve veže? Dík! ^^ Vieš, je to asi môj najobľúbenejší z celej trilógie... no jasné, Lucy zase myslí na počet textu, ktoré povedala istá postava, čo? Niekedy nenávidím samú seba... xD

Inak došli pluská, sorráč!

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Damaris HarrisVIP(Langustičky)

Naprosto nechápu ten důvod proč dělali dva filmy, protože dokud si nepřečtete knihu, tak tomu filmu snad nikdo nemůže rozumět.

Vždyť tam skoro všechno vynechalismajl musím říct, že mě ty filmy docela zklamaly, hlavně ty poslední, protože spousty důležitých věcí vypouští a cpou do nich kraviny jako je tanec ve stanu.

To prostě nepochopím. Máš to moc hezké:3

Damaris HarrisTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.