Dítě školou povinné

Článek pro pesimisty

Dobrý den. Upozorňuji, že tento článek není určen optimistům. Mohli by s názorami pesimistů hrubě nesouhlasit. Ale... všichni optimisté si najdou něco dobrého. My pesimisté ne.


Co je dobrého na pesimistech?

Musím si zahrát na optimistu, abych odpověděla na tuto otázku. Jelikož pesimista by odpověděl nic. Tak tedy: Když si budete říkat: „Hmm... z tý písemky dostanu min. 4.“ a pak když dostanete 2 pak budete mile překvapena. Pesimista si však musí najít něco špatného „Hm... ale jsem příšerná! Dostala jsem dvojku! Musím se zlepšit.“ a nikdy neusnute na vavřínech. A pokud tu 4 dostanete tak vás to nepřekvapí. Budete to čekat. Nedokážu si představit reakci (přehnaného) optimisty na 5 „Jéé! To je úžasné! Dostal jsem pětku! Alespoň se budu mít čím zabavit! Jupí!“ A nebo výtvarka: Pesimista: „Já neumím kreslit.” Náhodný kolemdoucí: „Vždyť to je celkem hezké.” málokdo vám řekne: „Máš pravdu! Ty kreslit fakt neumíš.” ale když budete říkat: „Tenhle obrázek se mi povedl.” „No... mě se moc nelíbí tady tahle čárka, ale jo, máš to hezký.” Chápetě mě?


„Nasaďte si růžové brýle...“

Pesimisté nemusí být nudní a mrzutí lidé. Ale většinu z nich štve když pořád slyší: „Tak buď trochu optimista...” nebo „Ale co je dobrého na pesimistech (ukažte mu můj článek)?” Tak ho to opravdu nebaví. Já nechci všechno vidět růžově (je to příšerná barva :-D). Co je špatného se dívat na tu odlehlejší stánku? Bez té by to nešlo. Nic není tak černobílého...


Rozhovor:

Pesimista: Jsem strašně smutná! Kamarádka musí být pár týdnů v nemocnici

Optimista: Alespoň ti nebude přerovnávat věci v pokoji

Pesimista: Právě. Budu se nudit. Nebudu moci ani uklízet

Optimista: Tak ji běž navštívit

Pesimista: A budu ještě smutnější. To tak!

Vidíte? Jde to do nekonečna....


A citáty:



(Je tam chyba, ale mě se líbí)




Tak a toto je vše. Vím, že jste čekali něco lepšího, ale co čekat od superleontynky?


Superleontynka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.