Blog Butterfly340

Seriály mého dětství

Hello! Vítám vás u mého dalšího článku:D

Tento nápad mě napadl včera, když jsem přepínala kanály v televizi a nikde nic nebylo XD Snad tedy můj článek nebude jako včerejší televizní program a bude trošku zajímavější...



Jen bych chtěla upozornit, že děje seriálu budou skoro vždy zkopírované z internetu. Nerada to totiž píšu, navíc u některých si už moc nepamatuji o čem byli. Děkuji za pochopení.





Scooby-Doo na stopě


- hodnocení na ČSFD - 75%

- mé hodnocení - 90%


Seriály a filmy s mluvící dogou Scooby-Doo zná snad každý. Tento seriál je z nich snad nejlepší... Doteď se občas podívám na nějaký díl. A musím říct, že je to lepší než většina seriálů pro děti z dnešní doby:D Scooby je prostě super i po těch letech.

     





Sladký život na moři


- hodnocení na ČSFD - 44%

- mé hodnocení - 65%


Děj: V tomto akčně-komediálním seriálu, který je následovníkem populárního seriálu „Sladký život Zacka a Codyho“ televizní stanice Disney Channel, se teenagerská dvojčata Zack a Cody Martinovi a rozmazlená hotelová dědička London Tipton nalodí na luxusní loď SS Tipton vlastněnou Londoniným otcem, která pluje kolem světa spolu s turisty a studenty, kteří na ní navštěvují školu Seven Seas High. Svědomitý pan Moseby je nadšen svým přeřazením z hotelu Tipton do pozice hotelového manažera na lodi. Avšak rychle ze svého nadšení vystřízliví, když zjistí, že Zack, Cody a London jsou také na palubě. Na scéně se brzy objeví Londonina nová spolubydlící Bailey, sladká dívka z malého jižanského města, toužící po nových zážitcích.



Nechápu, proč se do tohoto seriálu naváží půlka lidí na ČSFD... Asi nepochopili, že seriál je určený pro děti, ne pro čtyřicátníky, kteří nemají co na práci XD. Na Sladký život na moři se svého času u nás dívala celá třída, včetně mě. Vždycky jsem se nemohla dočkat až na Déčku bude vysílána další epizoda. Pokud se o prázdninách nudíte, tak se na něj zkuste podívat, třeba vás to chytne:D


                                         





Taneční akademie


- hodnocení na ČSFD - 64%

- mé hodnocení - 50%


Patnáctiletá Tara Websterová  vyrostla na venkovské farmě, ale už od dětství snila o tom, že se jednoho dne stane primabalerínou. Když ji přijmou na Národní taneční akademii, nejlepší baletní školu v zemi, myslí si Tara, že má vyhráno. Radost jí vzápětí zkazí zjištění, jak moc technicky zaostává za ostatními. Aby přežila tři roky na akademii, bude ale potřeba mnohem víc, než jen zlepšit techniku...
Významnou posilou jsou pro Taru dva noví kamarádi: bezstarostná Kat Karamakovová a plachý Sammy, který je technicky skoro tak pozadu jako Tara. Život jí ovšem ztrpčuje protivná a soutěživá spolubydlící Abigail, která potřebuje být vždy bez výjimky první a nejlepší, nový taneční partner, zádumčivý a tajemný Christian , a v neposlední řadě i baletní mistryně slečna Raineová, jejímuž orlímu zraku neunikne sebemenší chybička či vadné postavení. A nebyla by to naivní Tara, kdyby se okamžitě a bláznivě nezamilovala do nejoblíbenějšího kluka na škole, kterým je krásný a úspěšný třeťák Ethan Karamakov .
Svět baletu je tvrdý, a tak na konci prvního ročníku někteří z našich přátel zazáří v závěrečném představení na prknech nádherné sydneyské opery, zatímco jiným bude nemilosrdně řečeno, že po prázdninách už se nemusejí vracet.



Ehm... Byla jsem jediná, která naprosto nesnášela Taru? Přišla mi hrozně naivní a hloupá. Vůbec jsem nechápala většinu jejích rozhodnutí. Každopádně jsem tam měla i dva oblíbence  - Kat a Christiana. Vlastně jsem se na Taneční akademii dívala hlavně kvůli nim. A taky jsem chtěla vědět, kdo s kým skončí... Smutný je, že jsem si to ani nezapamatovala :D

Pokud tedy máte pár volných dní, tak tento seriál vřele doporučuji. Zaručuji vám, že se od něj nebudete chtít odtrhnout...


   





Komisař Rex


- hodnocení na ČSFD - 43%

- mé hodnocení - 62%


Děj: Představit si vídeňskou kriminální policii bez komisaře Rexe je to samé jako chtít si nepředstavit pod pojmem Rakousko žádné kriminálky. Kdy by neznal německého ovčáka , člena týmu oddělení vražd pod vedením komisaře Mosera (Brandtnera, Herzogové, Hoffmana), kteří spolu s Rexem jeden po druhém brání spravedlnost ve svém okolí, často za nasazení vlastních životů? Psí představitel Rexe  je jedním z nejznámějších zvířecích hrdinů vůbec  a pokud hledáte pohodový seriál pro nedělní odpoledne, určitě nebudete zklamaní.


Komisař Rex má ještě nižší hodnocení než Sladký život na moři... Jak smutné... Mně se to ve své době líbilo. Vždycky po škole jsem se na Rexe dívala s babičkou a dědou. Teď už by mě to asi tolik nebavilo, ale myslím si, že mladším by se seriál líbit mohl.

A když už se do tohohle seriálu pustíte, tak existuje ještě italské pokračování seriálu s názvem Návrat komisaře Rexe...


   ¨¨





Záhada Anubisova domu


- hodnocení ČSFD - 44%

- mé hodnocení - 60%


děj: Seriál sleduje osud osmi teenagerů, kteří byli umístěni do společného domu pojmenovaného Anubis - nese jméno stejnojmenného egyptského boha. Budova z počátku 20. století slouží jako elitní penzion pro studenty ve Spojeném království.


Přiznejme si na rovinu, že seriál by to byl dobrý, kdyby ty herecké výkony byly trochu lepší... Zápletka je fajn, prostředí úžasné, ale ti herci to docela kazí. Připadá mi to, jako by oslovili pár random lidí na ulici, jestli si nechtějí zahrát a oni souhlasili... Jinak jak říkám dobrý seriál. Epizody nejsou moc dlouhé a člověk se lehce vžije do děje.


                                           





Šmoulové


- hodnocení na ČSFD - 79%

- mé hodnocení - 80%


děj: Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je...


Tak na Šmouly jsem se vždy dívala s bratrem o víkendech, pak jsme si to dokonce začali nahrávat:D Seriál to byl úžasný, stejně jako třeba Scooby-Doo... I po milionté se člověk u každého dílu bál, že šmouly chytí Gargamel s Azraelem. Naštěstí se tak nikdy nestalo a všechny díly měli hezký a poučný konec.


            





Sami proti času


- hodnocení ČSFD - 55%

- mé hodnocení - 62%


děj:  Pět studentů dostalo trest – zůstat v sobotu po škole. Na škole je v tuto dobu také astronomický kurz, který navštěvují studenti ve svém volném čase. A na škole se také objeví skupina zakuklených zločinců, kteří si kurz vezmou jako rukojmí, protože potřebují získat vynález, který objevil jeden z profesorů. Pětice žáků si naštěstí nevšimnou a ty teď čeká nelehký

úkol – zachránit svět.


Tenhle seriál jsem také měla moc ráda. Bylo to něco jako kriminálka pro děti :D Teď už bych se na něj asi nepodívala, protože si nechci kazit vzpomínky. Dříve se mi to líbilo, ale nyní? Pochybuju. Ale jestli je vám méně jak 12 let, tak vřele doporučuji.


                                   





My little pony


- hodnocení ČSFD - 74%

- mé hodnocení - 35%


děj: Příběh nás zanese do Equestrie, kouzelného světa poníků, jednorožců a pegasů, kde vládne princezna Celestie. Poníci v tomto světě mají lidské vlastnosti, a to dobré i špatné. Hlavní hrdinkou je studentka princezny Celestie, Twilight Sparkle. Ta je vyslána spolu se svým kamarádem, drakem jménem Spike, do vesničky Ponyville, kde má dohlédnout na přípravy slavnosti. I když je Twilight nejprve poněkud samotářská, brzy pozná pravé kouzlo přátelství. Rozhodne se tedy v Ponyville zůstat a spolu s přáteli Applejackem, Rarity, Pinkie Pie, Rainbow Dash a Fluttershy zažívá spoustu dobrodružství.


Toto je jeden z největších odpadů na světě. A to myslím vážně. Nechápu, jak jsem se na to mohla dívat. Na mou obranu dodám, že mi bylo asi devět let... Každopádně docela děsivé je zjištění, že se na MLP dívají i dospělí lidé, někteří se tím dokonce chlubí. Kam ten svět spěje XD. Jestli z vás někdo My little pony sleduje, tak se mu omlouvám, ale tenhle seriál prostě kladně hodnotit nemohu.


                                           






Winx Club


- hodnocení ČSFD - 37%

- mé hodnocení - 40%


děj: Bloom se náhodně setkává s vílou Stellou, která ji odvede do kouzelné dimenze. Tam Bloom zjišťuje, že je vlastně vílou a stává se studentkou kouzelné školy, kde se k ní přidává trojice nových spolužaček a světlo světa spatřuje klub Winx. Winx se neustále snaží získat moc plnohodnotné víly a k tomu je zapotřebí neustálého boje se zlem a nepřáteli kouzelného světa. Mimo to řeší své vlastní milostné problémy a s každou novou sérií je zde nový nepřítel, kterému je třeba čelit.



Víly Winx je naprosto milovala. Dokonce jsem měla jejich samolepky, které jsem si lepila všude po pokoji... V dnešní době bych se na to už však nedívala. Není to vyloženě odpad, ale super seriál také ne. Pro menší děti super, jinak ale nedoporučuji.

Na Winx Clubu nechápu hlavně jejich příznivce a odpůrce. Četla jsem komentář jedné fan, která tvrdila, že seriál je úžasné fantasy - scifi drama a podobně. A bohužel není jediná... A pak jsou tady odpůrci, kteří říkají, že hlavní hrdinky jsou prostitutky atd. Nechápu... Chápu, že se neoblíkají jak jeptišky, ale člověk si to v osmi letech ani neuvědomuje. A mně se jejich oblečení vždy líbilo, protože bylo hezky barevné a

třpytivé XD


   





Pokémon


- hodnocení ČSFD - 42%

- mé hodnocení - 52%


děj: V roku 1995 autor Satoshi Tajiri priniesol do spoločnosti Nintendo ukázať svoj námet o Pokémonoch a rozpútal tak celosvetový ošiaľ počítačovej hry, na základe ktorej vznikol v roku 1998 japonský animovaný seriál s vyše dvesto epizódami. Desaťročný chlapec Ash má jeden obrovský sen chce sa stať pánom virtuálnych postavičiek a príšeriek Pokémonov. Vydá sa preto do sveta s cieľom stať sa majstrom v Lige Pokémonov. Spolu zo svojim verným Pokémonom Pikaču sa bude snažiť vybojovať osem odznakov na postup do ligy. Ash, Pikaču a pokemonskí kamaráti musia zachrániť všetkých vzácnych pokémonov pred ich zlými lovcami. Maskovaní nepriatelia ich môžu pomocou techniky a výbojov premeniť napríklad na zlých duchov. Ash, Misty, Brock a Pikaču sa preto musia vrhnúť do nekonečných dobrodružstiev a zachrániť svet!


To byly časy! Tenhle stupidní seriál jsem milovala, snad jako každý jiný. Doteď mám schované kartičky s pokémony, které se tenkrát sbíraly... Dnes už bych se na seriál nekoukla, protože by mě to zřejmě ani nebavilo. Jaké by to ale bylo dětství bez pokémonů?


      





Tisíc a jedna noc


- hodnocení ČSFD - 7%

- mé hodnocení - 50%


děj: Talentovaná architektka Šeherezáda, matka päťročneho chlapca, ktorý má leukémiu a potrebuje urgentnú pomoc spočivajúcu vo finančne veľmi náročnej operácii, potrebuje na zachranu syna peniaze. Onur Aksal, majiteľ spoločnosti, kde Šeherezáda pracuje, je ochotný požičať jej peniaze len pod podmienkou, že s ním strávi noc. Od tej chvile stále viac túži po jej prítomnosti. Zdvojnásobuje svoju ponuku a ako protihodnotu žiada ďalšiu spoločnú noc. Šeherezáda znechutená jeho návrhom pokúša sa najsť si inú prácu, ale osud všetko komplikuje...


Na tuhle telenovelu jsem se svého času dívala s babičkou. Líbilo se mi to a myslím, že by se mi to líbilo i dnes. Bohužel seriál nikde online není a stohovat si ho nechci...

Co mě mrzí daleko víc je však fakt, že spousta lidí nevidělo ani jednu epizodu Tisíc a jedné noci a přesto říkají, že seriál je odpad. Lepší by bylo se na něj nejdříve podívat a až pak hodnotit...


                              






Tak tohle je konec:D Doufám, že se vám článek líbil. 

Mimochodem, budu moc ráda, když mi do komentářů napíšete nějaké seriály vaše dětství:)

Komentáře

Locika11(Knížko - maniaci)

Na většinu z toho jsem se dívala taky smajl Taneční akademie mě začala deptat potom, co se tam polovina lidí rozešla nebo umřela smajl Ale nejraději z nich jsem měla Abigail. Hrozně jsem milovala MLP, ale to je klasika, předtím jsem koukala i na ty původní starší série. A komisař Rex...Srdcovka!smajl Na takové seriály mě vždycky přivedla babička, která se vyžívá v detektivkách, takže u ní jsem koukala zásadně na ně smajl Nejradši mám teda italské pokračování Rexe, ani nevím proč smajl

Locika11To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.