Believe in Dreams

Vysněná místa našich blogerek z HPD

              HI GIRLS!


Dnešní téma věnuji naprosto božímu stylu psaní a téma dne budou místa, moře, země.

Mám své místo, kam bych se jednoho dne moc ráda podívala, ale myslím , že cenové  požadavky mi toto  nikdy neumožní...

To, kam bychom se jednoho dne rádi podívali, patří do našich životních snů.

Dnes jsem se rozhodla udělat z tohoto článku menší show, ukázku dalších mých možností jakým způsobem psát články a moc se těším na Vaše reakce.

Většinu z nás specifikuje místo, kam bychom se jednou rádi podívali. To jaké tam jsou životní podmínky, kultura, tradice, moře, pevnina, nadmořská výška, nížiny....

Takže jsem udělala následující věc...Zeptala jsem se našich oblíbených HPD-BLOGGEREK  ,jaké místo, je jejich životním snem navštívit a následně jsem  přidala pár obrázků a pokusila je psychicky odhadnout.

Tak co ? Jdeme na to?...XD 


Sagka 

Moc Ti děkuji za spolupráci na tomto článku, vím . My dvě jsme spolu nezačaly úplně nejlépe, naše názory na články jiných blogerek se lišily a my byly hodně krát ve sporu. Ten ignore list si neodpočinul....XD No nicméně po nějaké době jsme zkusily navázat na jinou melodii komunikace, a to přes skupinu Girl´s Dream, která nás drží ,,pohromadě" a díky které máme zase něco společného. 

Takže Ti ještě jednou chci moc poděkovat, že jsme to spolu dotáhli až sem, do mého článku, kde o Tobě nepíšu zle ani hanlivě, ale chci Tě představit HPD světu jako jednu z mých nejlepších kamarádek a jako charakter, který se nemá za co stydět, protože Tvoje články, bloggerská kariéra a vyjadřování, prostě nemá chybu a jsem pyšná na to, že Ti mohu dnes říkat - kamarádka, jedna z nejlepších-  Děkuji Ti.


Vysněné místo Sagky? 

Sagka mi napsala, že miluje hory. Ten výhled, stoupání a jednou by moc ráda navštívila větší část Alp.

Z psychického hlediska to o ní vypovídá, že má ráda nad vším kontrolu, tzv. nadhled. Hory pro ni znamenají místo, kam se chce neustále vracet, ať kvůli zimním sportům ( snowboard) nebo v létě na delší túry. 

Pro někoho hory znamenají místo samoty, smutku, ale pro Sagku to je něco, kde má klid, může si zde uspořádat myšlenky, odpočinout si. Nemusí myslet na nic ošklivého, protože jakmile spatří vrcholky hor zasněžené sněhem, přenese ji to do světa klidu, míru, kde si může myslet a dělat co chce , protože tady má volnost a nikdo jí nemusí nic říkat,  jen ona sama ví, že tohle místo je skutečné jak v jejím životě ( jelikož se stalo součástí jejího života) tak v jejích snech.

Představuje  si , nebo prožívá , výhled na hory, na kterých začínají růst květiny, malé keříky s lístky a příroda hor se začíná zelenat. Jak v zimě, tak na jaře, hory patří Sagce, ale ne majetnicky, ale jsou už k ní prostě připoutány, stejně tak jako ona tíhne k nim. Hory a Sagka = nezaměnitelné psychické přátelství.

       

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Akalik 

No, hmmm...XD Vím, že když jsem s blogováním začínala, neměla jsem Tě vůbec ráda. Proč, to Ti dodnes nepovím. Nemám ráda lidi co se vychloubají, ale myslím, že když jsi poslala žádost o členství ve skupině Gir´ s Dream, nastal pro mne ve vztahu vůči Tobě velký zlom. Začala jsem si uvědomovat, že stejně jako spousta skvělých blogerek máš super hlášky, jsi vtipná a máš zajímavé články. Takže si pro mě byla zajímavou osobou, moc mě zajímalo, jaké místo Ti přirostlo k srdci. A moc Ti děkuji, že jsi mi to řekla.

Vysněné místo blogerky Akalik?

Paříž. Pro Akalik je spíše Paříž tím hmotným místem a ne vysněným, jelikož už tam jednou byla a to místo jí přirostlo k srdci.

Znáte ten pocit, když někdy jste poprvé a máte dojem, že už jste tam někdy byly, prostě to místo pro Vás není cizí, ale cítíte se tam jako doma, v bezpečí, možná ještě lépe? Jako kdybyste tam vždycky patřily?

A pak odjedete a Vy cítíte takové prázdno? Jako že v jednu chvíli bylo všechno v pohodě a teď Vám zase něco chybí? 

Tak takhle se asi cítí naše Akalik, když jednou navštívila Paříš a zoufale si přeje ji ještě jednou spatřit, ne ve snu ale naživo. Jako osoba, která se na tom místě cítí nejlépe, na místě , které jí přirostlo k srdci.

Na Paříži miluje Akalik především Eiffelovu věž, nejvýznamnější francouzskou památku, předpokládám že jí zaujmula elegance tamějšího obyvatelstva a jejich přízvuková řeč.

                                                

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Malířka

Malířka byla mou jistou volbou, když jsem se měla rozhodnout, koho se zeptám. Doprovází mě na cestě blogování od samého začátku. Mám jí ráda především díky její originalitě, kreativní povaze, přátelství, důvěře , kterou k ní cítím a empatii, kterou naše malířka oplývá.

Takže malířko, moc Ti děkuji za všechno co jsi pro mě kdy udělala. bylas pro mne inspirací, kamarádkou a pomocnou ručkou. Děkuji Ti za spolupráci na tomto článku a za všechny debatní konverzace, které jsme spolu kdy vedly. Jednou bych Tě stejně jako Caliu, Sagku , Julii kirkovou chtěla poznat na živo, protože by stál ten okamžik za to - vidět dívku, která má zde tolik aktivity, nápadů a superiózního vyjadřování. Děkuji ti. =)

Vysněné místo Malířky?

Eh...XD Malířka mi rovnou napsala pro jistotu tři...XD

Paříž, Karneval ( myslím že v  Mexiku) a Benátky. Jelikož slovo ,,Paříž´´ už tady ve spojitosti s Akalik zaznělo, zaměřím se spíše na ona zvláštní místa, která jsi mi napsala, že bys je jednou v životě moc ráda spatřila. 

Karneval. Co o Tobě vypovídá z psychického hlediska karneval? To , že jsi umělecky nadaná, máš velký smysl pro barvy, zábavu, místní kulturu a skvěle mezi místní obyvatelstvo zapadneš. Nikoli kvůli národnosti, ale kvůli stejnému směru, kam se ubírají Tvé myšlenky - umělectví. Karneval o sobě je dost tématický pojem, mohlo by se o této slavnosti napsat několik článků, ale jen několik pár z nich by pojalo správný význam této oslavy. Pod pojmem karneval si jistě vždy představíš červenou barvu v podobě krajek na nejrůznějších mexických oděvech, rozevláté sukně, mexické klobouky a hlavně spousta hudby. Věřím, že někde vzadu v mozku ( XD) máš skrytý obrázek, kde tato slavnost vyjadřuje největší možnou kreativní variaci spojenou s uměním, které bys jednou mohla nakreslit po návštěvě této události a zachytila bys všechny možné detaily, na které ostatní zapomínají, ale ve skutečnosti si myslím, že ten zážitek by byl pro Tebe nezapomenutelný, ale kresba kreslená tvou rukou by Ti vždy připomněla, jakou možnost jsi měla když ses ponořila do vln mexické hudby, viděla rozesmáté tančící tváře, exotické oblečení a mohla to všechno vidět z vlastních prožitých situací. Moc bych Ti přála abys tam jednou jela a viděla to na vlastní oči, protože ty si to zasloužíš. =)

Benátky

Klid, voda, prastaré domy, které už několik stovek let mají své základy skryté pod vodou, umělci, gondoly, muzea, loutny,...To všechno bys jednou měla vidět na vlastní oči a přesvědčit se o té kráse. Já osobně jsem tam samozřejmě nikdy nebyla, ale fantazii jsem si přizpůsobila vlastním představám a věřím, že toto místo je opět jedním z hlavních sídel malířů, operních pěvců, benátských tanečníků a dalších možně založených uměleckých stylů. Úplně si dokážu představit, jak bys to všechno mohla vystihnout na jednom nádherném obraze, který by stál několik miliónů koruna  ani ty by nedokázaly přesně vyhodnotit cenu obrazu, který možná jednou nakreslíš. 

Milá malířko, pevně věřím, že se jednou dostaneš na obě místa. ať už z pracovních nebo z osobních důvodů, věř svým snům, protože oni se jednou splní. =)

Promiň teď jsem si vzpomněla, žes asi myslela ten karneval v Benátkách...No nic =(

    

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Obey

No, seznámili jsme se poněkud záhadným způsobem, ale dlužím Ti velké poděkování, jelikož jsi mě opakovaně zmiňoval ve svých článcích ( v dobrém) a já Ti to chci trochu oplatit tímto. Vím že to nebude nic velkého, ale chci Ti moc poděkovat, protože jsi o mně psal fakt hezky a v té době to nebylo se mnou úplně v pořádku, takže fakt díky. 

Obeyho vysněné místo?

Poněkud nekonkrétní odpověď, ale Obey na otázku ,, Existuje nějaké Tvoje vysněné místo, které bys jednoho dne moc rád navštívil?" odpověděl ,,Cíl."

Zní mi to jako nějaký fakt dobrý citát. Pravdivý citát. Takže Obey, ...To že bys jednou rád navštívil cíl...O Tobě vypovídá, že si dost zakládáš na budoucnosti, ale myslím že jsi ten typ co ve škole je normálně s kamarády a tady na HPD si ,,vylévá své srdíčko". ( Nemysli to prosím zle, myslím to v dobrém slova smyslu, nemyslím, že je na tom něco špatného). 

Jednu bys rád navštívil cíl...Pořád si to říkám dokola a snažím se dodatečně pochopit, co jsi tím myslel. Cíl. Co pro člověka znamená cíl? Dosažení nějakého snu? Splnění tajných přání? Dosažení ambicí? Vyhrát nějaké ,,životní závody"?  Pojem cíl  může znamenat opravdu cokoliv. Pro někoho to může být symbol ,,přežít" pro někoho v klidu zemřít. Opravdu nevím co jsi tím myslel, ale sand jsem se alespoň s jednou úvahou strefila.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Caliopeia 

Takže Calio...=)

Vždycky jsem si o Tobě myslela, že jsi přísná, zlá, neochotná. Oh, jak já jsem byla tupá!!!! XD Laskavější člověka zde těžko nejdete! Calio se párkrát zmínila na motiv mých článků a nepopsatelně mě podpořila se začátkem mé skupiny, kdy dělala recenze a názory v síni slávy, za což bych jí nejradši umačkala v obětí, protože někdo tak známý, uznávaný jako je ona ještě nikdy nevyjádřila pro mě takový souhlas a motivaci na veřejném ,,chatu". Takže Calio, máš to u mě. =¨) Moc Ti děkuji, za všechno.

Vysněné místo Caliopei?

Los Angels! Wow, tak super společenské místo, bych si u Tebe opravdu netipla, ale to jen vypovídá o mé totální nevědomosti o Tobě...

Los Angels, Amerika, USA. Co o Tobě toto místo vypovídá z psychické stránky? Hmm... Abych pravdu řekla, za tu dobu co žiju jsem spíše zjistila, že místa jako je New York, Los Angels, atd... , spíše vyhledávají lidé, co jsou nevyrovnaní sami se sebou a chtějí prostě na místo, kde pro ně bude existovat část života, ve které se uplatní, najdou svoje zájmy, zjistí o sobě více podstatných informací než o sobě věděli, najdou smysl života, kterým se pro ně stanou tato velká města.

Od tématu... Lidé v ČR nosí trička s nápisy New York, Los Angels, USA,...Myslím že jedním z důvodů je to, že jim tato města připadají cool, sexy, super...Víte asi co tím chci říci ne? Prostě jsou to města noci. Kde existuje hlavně nakupování, zábava, casina, kluby,  prachy, moc...V těchhle městech je zkrátka pověstný způsob života, který je jedním slovem divoký. Lidé tady žijí zábavou a nestarají se o to co se děje kolem nich, prostě je to život, na který Češi pohlížejí se závistí, život za stěnou, za kterou začíná ten zábavnější život.

Takže Caliopeio. Los Angels...Pravý význam těchto slov neznám, ale připomíná mi to slova ,,lost" ( ztratit) a ,,Angels" ( andělé).

Nevím jaký to má mít pravý význam ale to jméno ( vezmu-li si, že opravdu vzniklo z těchto slov) je prostě kouzelné. Ztratit anděly. Ztracení Andělé. 

Los Angels, město hvězd, filmu, zábavy, noci, ....

Nejsem si jistá, ale to že psychicky toužíš po tomto místě mi připadá, jako kdyby si chtěla změnit ýivot jaký vedeš teď, nebo spíš zapomenout na něco co se v něm stalo a najít klid v útulném městě plném zážitků a odreagování. Opravdu netuším, ale jedním dalším možným důvodem je opravdu noc, kterou jsou tato města pověstná. Ulice a silnice plné barev, zářící nákupní centre, slogany, plakáty, městská doprava,...Myslím, že život v Los Angels začíná právě nocí...=)

Vypovídá to o Tobě, že jsi holka, která touží zažít dobrodružstí? =)

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ela 

Milá El, vím že jsme naší konverzaci v poslední době značně omezily, ale stejně Ti moc děkuji za všechno co jsi pro mě od samého začátku udělala, za nezapomenutelnou podporu z Tvé strany a za vše ostatní. chtěla bych Tito vyjádřit i tímto článkem. Děkuji.

Vysněné místo Ely?

Rio de Janero.

No, první co se mi vybaví, jsou samozřejmě olympijské hry. Sporty, karnevaly, pláž, zábava, tanec, smích, palmy,....

Opravdu jsem ztratila inspiraci jak komentovat takové místo ve spojitosti s Tebou...XD Ale pokusím se. 

No.. Jet na místo, kde už větší sláva skončila znamená, že bys tam asi chtěla vidět něco co Tě zajímá mnohem více...Předpokládám nějakou místní kulturu, styl hudby a tance, místní lesy a krajinu. Tohle místo září celé barvami, přírodou, milou společností a šťastnou atmosférou, takže předpokládám, že bys asi jednou moc ráda navštívila toto místo díky jeho rodinnému kouzlu. Vím, bude to znít divně, ale já osobně považuji Rio za jendu velkou rodinu. Společnost plnou rodin s dětmi, mezi kterými nejsou žádné spory ani dlouhodobé konflikty, mají zde příjemné počasí a jsou hrdými obyvateli. 

Upřímně ale musím dodat, že toto město bude asi velice v dosavadní situaci oslabeno výdajemi za ony OH, takže je dost možné, že se pár let z takové události a cenových plateb , které určitě nebyly vůbec malé budou vzpamatovávat ještě nějakou dobu.

To je tak všechno, co bych mohla dodat k tomuto místu a věcech co mě napadají ve spojitosti s tebou..=)  

Je pro Tebe Rio místem klidu a upřímnosti? =)                           

   


Tak, ufff...XD Pro dnešní článek, se kterým se trápím asi čtrnáct dní je to všechno. Snažila jsem se odhadnout, čím Vás místa, která byste jednou rádi navštívili, případně zažili přitahují a zkoušela jsem také určit psychické souvislosti. Většina z Vás možná bude naštvaná, možná Vám bude připadat příliš osobní co jsem o Vás ve spojitosti s těmito místy napsala a také je dost možné, že máte úplně jiné důvody spatřit tato místa na vlastní oči než které jsem zmínila. =)

Myslím, že budu nucena napsat další díl, jelikož do tohoto dílu se mi už nevešly Clawdeen77, Julie Kirková a ještě jsem chtěla požádat Alexiu Moorovou, zda by se také nechtěla zúčastnit. Samozřejmě pokud jste tady nenašly svá jména, napište mi do komentáře a já se pokusím zpracovat nějakým způsobem ( XD) další pokračování. =)

Strašně moc by mne potěšilo, kdyby se Vám tento článek líbil, jelikož mi dal opravdu velkou práci a když myslím velkou, tak velkou po dobu několika hodin ( dní..XD) strávených u počítače...XD

Moc děkuji všem za spolu práci. =) YOUR KERSTIN, Bellavilla

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bellavilla ( já)

No ehm....Maledivy.

Je to ostrov s neskutečně průzračnou vodou, palmami, stříbrným pískem,  nezapomenutelnými zážitky. Domy jsou tam rozestavěné když to řeknu laicky ,,na moři´´ spojují je dřevěné lávky, připomínají dřevěnou kostru v průhledné vodě. 

Lidi si tam pořizují nesmírně drahé luxusní vybavení, což odpovídá cenové výši...

   


BYE =)


Komentáře

malířkaVIP(Girl´s Dream)

Neskutečné, že jsem to četla až teď! Ale na hpd.cz jsem teď nebyla moc aktivní, no a docela mě mrzí, že to opravdu čtu až teď a že na to reaguji až teď. Ale tak co, svět se nezboří =)
Jednoduše je to úchvatný článek, za který jsem moc ráda, že jsem ho četla. Také mě opravdu uchvátilo, jak dokážeš popsat lidský charakter. Nechceš být psycholožkou? smajl
Jednoduše nemám slov =)

malířkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

Wow, ten článek je úžasný! =D
A to, co jsi o mně říkala je trochu pravda. XD Toužím po dobrodružství! A mám ráda noc. Ale zvláště mám ráda taková ta barevná, rozzářená města plná zábavy. =D
A ano, trochu bych ráda změnila život, který mám nyní. Ale jenom v tom, že vesnice - a město, kam chodím do školy taky - je trochu nudná a nic se tu neděje. =D Ovšem škola, kterou studuji je boží, takže mi stačí, když budu v LA bydlet v budoucnu =D
Jinak, moc hezký článek.^^

CaliopeiaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Wow smajl

Úplně mi došla slova... To je tak dokonalý článek =) Muselo ti to dát tolik práce, všechny ty úvahy k tomu a příběh tebe a každé holky v článku... Obdivuji na tobě, jak umíš dát věci do souvislostí a pak to podáš zábavně a čitelně. Tvoje myšlenky mají hlavu a patu, text je souvislý a přirozeně na sebe navazuje. Kdybych i já tohle uměla...

Moc krásné a dojemné, když jsem to četla, normálně jsem se u toho rozbrečela =) Skvělá práce =)

SagkaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.