Believe in Dreams

Motivace k blogování, knížky a magické citáty

HI GILRS!

Tento článek není bohužel moje dílo, ale je to shrnutí mých cílů, ambicí a představě o sobě samé.

Jako malá jsem zbožňovala časopis jménem : W.I.T.C.H, dnes už ho znát asi nebudete, díly přestaly vycházet a knihovny je už neodebírají... Jeden díl stál 69 Kč, takže se ani nedivím, že už je nikdo nekupoval, ale když jsem jako malá letěla třeba k moři, taťka mi ho koupil na cestu a já si je schovala...Mám je dodnes.


Stává se Vám někdy,že máte chuť se vším skončit? S blogem, s HPD, s online životem, prostě se vším? 

Tak to se mi stává bohužel hodně často, ale ten časopis, o kterém mluvím obsahuje skvělou inspiraci a motivaci, o které dnes také budu psát =) Snad nebude motivovat pouze mne, ale i vás, ostatní blogerky =D.


jak už jsem řekla, časopis obsahuje něco jako ,,skryté citáty". Když si to přečtete napoprvé, nevpřikládáte jim žádný význam. Napodruhé už tam ale vidíte skutečnost a pravdu. 

Přečetla jsem si je a jedno vám řeknu - tolik pravdy, kouzel. přátelství, upřímnosti a magie, nikde nenajdete=)

Dnes jsem byla v knihovně s úmyslem, že vrátím vypůjčené knížky a vykoupím VŠECHNY časopisy Witch, které tam ještě zbyly :D

Dnes vám trochu časopis popíšu, seznámím vás o čem kdysi byl a co mě v něm tolik zaujalo. 


Časopis Witch               

Vycházel přibližně několik let, od roku 2000. 

V každém dílu bylo několik komixů, rady a tipy jak zlepšit svůj šatník, články o bylinkách, věštění z ruky, testech, magii v číslech a dalších zajímavostí, v příloze byl vždycky nějaký dárek :3.

Witch je parta holek, každá je jiná, má jinou povahu i charakter, ale kdyby jedna chyběla, nebyly by to oni.

Vládnou živlům, jsou strážkyněmi a mají za úkol chránit lidstvo. Každé je souzen jeden živel,

Will má na starost samé srdce Kondrakaru, Irma je strážkyní vody, Taranee vládne ohni, Cornelia je vtělením země a Hay Lin patří síla vzduchu. 

Vždy bojují proti zlu, temnotě a chamtivosti. Zároveň prožívají problémy v lásce a řeší kluky. Nad vodou je drží důvěra a láska rodiny.



Citáty, které jsou ...Forever True!... Motivace k blogování na HPD...


V těch časopisech je hodně pozitivní energie. Jeho čtení vám dá hrozně možností, jsou tu rady a tipy o zvýšení sebevědomí, o tom jak bychom se měli chovat ke druhým, co bychom neměly očekávat od druhých a hlavně, že se máme také spolehnout hlavně na sebe, ne na druhé.

Pokud chcete zjistit, jak vypadá podle mého názoru talent, přečtěte si alespoň nějaký díl.

Nějaké rubriky jsou jako pro malé, ale na druhou stranu pravý význam Witch jsem začala chápat až ve 13 letech a baví mne to, takže to bude bavit určitě i Vás =)


Hesla, která mne motivovala, která mi příjdou pravdivá a k zamyšlení sem našla v dílu o Hay Lin, Taranee a Cornelii!


Představivost je klíčem k tomu, abychom dostaly to, po čem toužíme. Nikdy se nezastavuj, alespoň ne ve fantazii! 

Tvořivost ti slouží k tomu, abys světu řekla, kdo doopravdy jsi.

Měj vždy na paměti, že každá zastávka je často výchozím bodem pro nový začátek.

Když věříš v neuvěřitelné, neuvěřitelné bude věřit v tebe!

Schopnost snít je stejně důležitá jako námaha, kterou musíme vynaložit abychom dosáhli cíle. 

Vydechni. Rozhlédni se kolem sebe.Používej představivost. Všechny odpovědi máš kolem sebe. ( PS: A jestli se nic nestane, někdy je jediné fungující řešení trocha horké čokolády...XD)

Věř v sama sebe a neváhej. A nikdy nepřestávej snít...

Dívej se na věc očima druhých. Na chvíli se zastav a přemýšlej. 

Hledej vždycky někoho, kdo s tebou bude sdílet radosti ze života.

Nesnaž se měnit, abys udělala dobrý dojem, nebo abys udržela krok s módou. Buď upřímná sama k sobě a k ostatním .

Stůj si za svými názory a měj důvěru v to, co cítíš.




Ze článku : Malé a velké kroky na cestě životem

Vyjádři svůj názor mile, ale rozhodně, i když se neshoduje s většinou. Buď občas sama a nauč se vážit těchto okamžiků. Nech promluvit své nejhlubší myšleny. Nevyžaduj od sebe příliš a dělej věci v klidu.


Každý den objevujeme, že existují místa, o kterých jsme nikdy neslyšeli, nebo nové myšlenky, které změní život všech lidí. Změna je nevyhnutelná, protože nic nezůstává stejné napořád.


Witch testy : Víš, jakou máš cenu?

Vyšlo mi... Delfín. Věříš ve své schopnosti, ale umíš rozpoznat, kdy jsi udělala chybu. Snažíš se, jak nejlépe umíš, abys byla ve všem perfektní. Jedna rada pro tebe: při vší téhle dokonalosti je dobrá skromnost, ale drž se co nejdál od falešné skromnosti. Ta jde každému na nervy...


Dobře tedy... Pro mne jsou takovéto motivační citáty a rady, či hesla dokonalé povzbuzení pokračovat v tom, co mě dělá šťastnou a  momentálně je to čtení a blogování !!! :3



Knihovna - její návštěva a výsledek =)

Jak už jsem psala, dnes jsem byla v knihovně, vlastně ve třech. Původně jsem si chtěla prodloužit nějaké knížky a vrátit přečtené, jenomže jako vždy, se to trochu pokazilo...


1. Dospělácká knihovna

- Prodloužila jsem si knížku o právničce ( mé vysněné povolání), která bude obhajovat svého klienta z obžalování z vraždy, jenomže se objevují další významná úmrtí a její klient je na útěku. Knížka se jmenuje Uprchlík a autorem je Phillip Margolin=).


2. Dětská knihovna 

Zde jsem vrátila knížky a chtěla si koupit časopisy, bohužel to ale v této knihovně nebylo možné, tak jsem si alespoň o Witch půjčila čtyři knížky, na které se vážně moc těším :3


3. Knihovna Lochotín

No, zde jsem vrátila dvě knížky a půjčila si Levandulový pokoj, o kterém vám napíšu menší příběh...Zde byly časopisy Witch a teď se podržte - paní knihovnice mi jich prodala 57 za 20 Kč!  Jedná se sice o starší díly, jsou ale úplně stejnou grafikou a mají stejný styl psaní. Jsem nadšená :D 

TIP: Ukázalo se, že nemusíte za téměř 60 časopisů zaplatit 3 600 Kč, stačí když si počkáte pár let a koupíte si je za 20 Kč věchny :D




Menší ,,recenze" ... LEVANDULOVÝ POKOJ

Takže, tohle vlastně není úplně recenze, ale dotaz a seznámení. Po této knížce už tajně koukám půl roku, né-li rok, jenomže v knihkupectví vždy stála okolo 270 Kč, což si za jednu knížku ze svého kapesného nemůžu dovolit, takže byla mým dalším snem....Až do dneška :D

V knihovnách jsem ji našla u pultu, kde jsou čerstvě vrácené knížky, ani jsem se nemusela rozmýšlet, jestli ji doopravdy chci...XD

O čem, že je?

Kniha je prý o nějakém pánovi, který dvacet jedna let byl v depresích, protože ho opustila jeho žena. Zanechala mu jenom dopis, který se kvůli žalu a strachu co  něm objeví nikdy neodvážil otevřít. Nyní nastane ale obrat v situaci -- a on ten dopis otevře.

Čím mě kniha zaujala?

No, jednak názvem, levanduli samu o sobě zbožňuji, levandulový pokoj zní jako ...fantazie. Popis děje j odzbrojující, jsem strašně zvědavá, co je v tom dopise a jestli ji ještě někdy uvidí. Jaký měla důvod aby odešla od svého muže? Žije ještě? Měla mezitím nějaké děti? Co se stane pokud ji najde ? Vrátí se k němu? Dokáže jí odpustit? Budou spolu zase šťastně žít?

Tolik otázek a zatím žádné odpovědi...

Také mne zaujal samotný obal knihy. 

Četl ji někdo? Může mi ji doporučit?

Pokud tuto knihu, která je ale spíše pro dospělé četl, napište mi nani prosím svůj názor. Pokud možno neprozrazujte, co se stane, ale řekněte mi, zda vás kniha zaujala a jestli se vám líbila =). Děkuji předem - moc. 


Momentální stav knížek a časopisů k přečtení?

4  knížky Witch  ( vrátit)

1 detektivka (vrátit)

1 knížka - levandulový pokoj ( vrátit)

2 knížky ( koupené za 10 Kč, nevracet...XD!)

57 časopisů,(koupené za 20 Kč, nevracet!...XD)


Já doufám, že jsem vás tímto článkem moc nenudila. Vždy, když budu mít chuť s blogováním seknout, podívám se na ty citáty a nakopne mě to. Děkuji za přečtení, komentáře a pluska u minulého článku. Jste super čtenářky :3.

Tak ahoj, Bellavilla a kouzelný svět Witch, kouzel a magie! 


BYE!

Komentáře

jandicka(Rock 4EVER)

W.I.T.C.H jsem si kupovala do jejich konce, a zrovna když jsem si je chtěla předplatit, přestaly vycházet smajl Milovala jsem je všechny, zvlášť Will. Jo a taky chci být právnička smajl

jandickaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

seguin(I love Papas Games)

jako malá jsem milovala witch a pořád jsou super,jen je škoda že je přestali vydávat.Mám doma 2 knížky o tom jak to všechno začalo a asi do 20 komiksů.Je to škoda.

seguinTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.