Believe in Dreams

Dekorace :3


HI GIRLS!

Připravila jsem si pro Vás dekorace, nejen do pokojíku, ale i na klíče, poličky, kuchyňský stůl atd... Také se Vám pokusím popsat vylepšení v mém pokojíku, dám Vám na ně návod  a pokusíme si je spolu  vyrobit!

Hlavně ale pamatujte - když někdo má rád fialovou, ať sladí pokoj do fialové , ten kdo má ale rád rock, metal atd...nemůže být za svůj styl, dekorace a plakáty odsuzovaný - od toho je přece tolerance, ne? =)


Tento článek bude plný nápadů,  ispirace, fantazie, barev a zábavy. 

Sama mám pokojík poměrně nestylový, takže mi pár vkusných dekorací neuškodí - snad i Vám dá tento článek nějakou inspiraci. Jdeme na to!

☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆


Klíčenka

Vaše klíče jsou s Vámi pořád - klíč od domova, vstupních dveří, oblékací skříňky, školní skříňky, čipy, atd...

proto je důležité, abyste na nich měli symbol, který bude symbolizovat Vás ( každý podle něj pozná, že klíče patří Vám) a který Vás dokáže uklidnit. 

Já osobně mám na svých klíčích spirálovou gumičku ( kterou si mohu navléknout na ruku a klíče neztratit, doporučuji!) a mé mamince jsme koupily přívěšek s nápisem ,,Nejlepší maminka"  Kdysi jsem na nich nosila 3 neonové hvězdičky,  růžová -symbol lásky,  žlutá -štěstí,  modrá -život. 


Je na Vás, jaký druh, motiv, či symbol nosí stále při ruce, mne osobně zaujal tento plameňák - jeho onenergie.

Napiše mi prosím do komentářů, jaké přívěšky nosíte VY! Nevadí, když to je řeba jen fleška, malá teniska - prostě cokoliv =)


Pokoj

Polička

Vaše polička dává všem na vědomí, jestli jste pořádkumilovní, precisní, či Vám na ničem nezáleží.

Má spolužačka si vyzdobila pokoj fotografiemi, kamínky, plastovou výzdobou , HOME´ a dalšími dekoracemi. Ohledně kytiček záleží na jakou stranu máte pokoj - na sever je to špatně, na jih správně- záleží na sluníčku , které vychází na východě a zachází na západě.

Na poličce si můžete barevně uspořádat knížky. Některé série si samozřejmě seřaďte podle čísel, ale např. Tři holky na stopě můžete podle barev - od zelené po fialovou, duhově.

Knížky, rostlinky, náramky, šperkovničky. 




Obrazy - stěna

Takže, opět záleží na vás, ale nyní už hodně záleží na kombinaci barev. Moji rodiče vyzdobili obývací pokoj obrazy z puzzlíků . V našem dětském pokoji najdete momentálně růžový obraz - růžové  květy okolo budíku   ( Kik), který nahradil jezero, slunce a dalších tisíc puzzlíků.

Snažte se kombinovat , např. Já mám pokojík světle zelenou barvou a růžový obraz tomu dodá záři. Pokud máte pokojík např. světle žlutý, hodí se tam šedé dekorace.





Psací stůl

Tato dekorace je spíše typ, rada k začátku školy. 

Já osobně  ji budu moct vyrobit až  první den školy  a bude potřeba hodně trpělivosti,  výtvarného  nadání  (ehm,ehm!) a pár  pomůcek. 

O co jde? Je super nezapomínat na sešity a učebnice,  mám pro vás vylepšení. Jsem si téměř  jistá,  že každá z vás má na stole psací  desku.

Po levé straně bývá průhledný prostor k ukládání  např. Lístečků - vezměte  ty neonové  a pište si na ně důležité  informace - tak snadno je nepřehlédnete. 

Druhý  tip je udělat si rozvrh vlastní  rukou. Budete potřebovat :

*rozvrh

* A4 (pro jistotu 2×)

* průhledné  desky ( jako na vysvědčení )

* nůžky 

*pravítko 2×

* pastelky, fixy, černý fix

* Obrázek  (jednorožec, plameňák, medvídek,  mickey mouse,...)

*trpělivost 


Výroba rozvrhu. 1. Roztříhněte průhledné desky na kratší  straně , aby jediným spojeným místem zůstala ta dlouhá.  Jednu půlku zasuňte pod desku, tu druhou normálně  na povrch.

Hotový  rozvrh pak vložíte tam a budete ho mít chráněný horní stranou desek.

Nyní si naměřte váš rozvrh ( obykle se dostává A5 takže  ho zvětšete a narýsujte do A4, ale vynechejte si místo v nějakém rohu na váš obrázek. 

Pak si podle internetu nebo předlohy překreslete obrázek,  dorýsujte mřížky na předměty- obtáhněte slabým černým  fixem, zvýrazněte názvy předmětů,  vybarvěte pozadí  a je to! 

Vložte ho pod již založené  desky a rozvrh budete mít na stole,  naočích  a pod jednou stranou desky , která ho bude chránit před rozlitým čajem...XD

Rozvrh vašich  snů je na světě! :)

PS: Spoustu fanynek si svůj rozvrh hodin vyplňují s motivem jejich oblíbených zpěváků, zpěvaček...






Kamínky

Až pojede k moři, přivezte si pár kamínků a pak si rozklikněte tento článek!  

Na dovolené je nejlepší relaxace a potápění - můžete si vylovit krásné kamínky, přímo z hlubin. 

Pokud moře milujete stejně jako já, a já věřím že ano, přivezte si pár nejhezčích kamínků a vyrobte si dekoraci, která Vám ho bude celý rok připomínat!


Budete potřebovat:

*Kamínky

*Sklenici

*Vodu

*Fantazii

Vše záleží nyní na Vás. Zvolte si hezké tvar sklenice  ( doporučuji láhev Baumax, musíte se ale dívat na hlaveň, aby se tamtudy daly protáhnout kamínky) a naskládejte do ní kamínky. Já jsme např. zvolila od nejtmavší, po nejsvětlejší  - černá až po vystínovanou bílou. Druhou sklenici ( obě jsou normálně na pití...) jsem vyskládala červenými, růžovými a pruhovanými kamínky. 

Až budete mít skládání hotové, nalijte do sklenice vodu a postavte ji na místo, kde ji nepřevrhnete. Voda je ve sklenici proto, že kamínky v moři vypadají lépe, než ty vysušené na pláži - navíc Vám to připomene podmořskou hladinu.

  


POLŠTÁŘKY

Nejvíce luxusně a pohodlně působí bílá barva. Jde s ní totiž zkombinovat každá barva a vždy je to hezká kombinace - uklidňující a ideální na spánek. Pro více teenegerovský vzhled se hodí polštářky s nadpisem smile, love, nebo jiné vzorované a oblíbené motivy, či nadpisy. Já polštářky odmalička zbožňuji a chci Vám doporučit aranžování.

Na mé posteli mám rozestavěné polštářky takto : Jeden u kraje ( abych se nepraštila hlavou o dřevo...XD) , , dva uprostřed a druhý další podél zdi.  Já osobně mám bílý chlupatý polštářek , který působí strašně pohodlně a také i je. Kdybych měla moderní pokoj, jistě by se mi líbil polštářek ve tvaru plameňáka 

Také jako geniální dekorace působí plyšáci - velký tigr, plyšový jednorožec, mohutný medvídek, ...




VÝZDOBA STOLU

Pokud máte na stolu hodně tužek, je super si pořídit v papírnictví kalíšky ( takové ty kovové s dírkami...). 

Aby byly ještě více praktické a stylové, můžete si je ozdobit gumičkami - spirálovými, nebo těmi normálními do vlasů. Budete tak mít por ruce vždy gumičku, tužku a na stole to vypadá uklizeně.

Doporučuji také dát si na stůl nějaký symbol - hodinky, malého plyšového lachtánka, voňavku, vaší nejoblíbenější propisku, jednoho nejoblíbenějšího petschopa, ....



KUCHYŇSKÝ STŮL

Je jasné, že na stole se má jíst, ale jedna dekorativní květina nikomu neublíží. Zadejte si do vyhledávače ,,tlustice" - je to rostlina, která vypadá strašně elegantně, decentně, rychle se množí a jako dekoraci ji má mnoho z nás - a ani o tom nevíme.  Také na každý stůl patří sůl, pepř a párátka, případně cukr na slazení. maminka někde sehnala nádobku s levandulovým motivem a tak ji používáme na cukr. Na stole vypadá přímo fantasticky. Na design naší kuchyně jsem pyšná - lesklé tmavší dřevo v kombinaci s matným béžovým, - když svítí sluníčko, vypadá to tam prostě božsky :3. Určitě máte doma prostírání - aby se neušpinil stůl . My máme pouze takové to ,,ploché " jemná plochá ,,dřívka" ( nedokáži to popsat). Když jsme byli na návštěvě, mámy kamarádka tam měla svítivé prostírání - neonová růžová s pastelovou žlutou - krásné. Opravdu, na kuchyni hodně záleží, jelikož když máte návštěvu, jistě jdete i do obýváku, ale kafe, zákusky, chlebíčky a tak se jí i v kuchyni. Jako tip, kde koupit nějaké ,,prostírací dečky pod talíř" mohu doporučit Jysk, nebo Kik- gumové prostírání.

Zaimprovizujte a přemluvte rodiče!

 ---) originální prostírání   ---) tlusice



SVÍČKY

Konečně jsme došli až sem! 

Má spolužačka si zamilovala svíčku, kterou máme na skříni s učebnicemi. Původně ji od nás dostala maminka, ale...XD Je fialová, s vůní levandule. Dole je tmavě fialová, nahoře bílá a uprostřed světle fialová. skleněná nádoba je hranatá, ale má zaoblené rohy. Její průhlednost je hezká, takže kamarádku chápu a chci ji k Vánocům koupit také takovou.

Pro ty z Vás, kteří jsou líní shánět, či vyrábět si dekorace sami,stačí, když si koupí svíčku a mají vystaráno.

Svíčky jsou sice jedním z hlavních motivů Vánoc, ale pokud nemají motiv vánočního stromečku, nebo sněhuláka, tak to nevadí, ne? =)

Pokud chcete mít svíčku ve své blízkosti, volte jemné barvy : oranžovou, žlutou, zelenou, fialovou, růžovou.      ---------) To je přesně ona! Akorát v růžovém=)







Lednice - TO DO LIST

Do ledničky chodí  snad každý tak i vzkazy napsaných na ni si musí všimnout také. Můžete si koupit klasický deníček s magnetkami, nebo si nějaký vzít a magnety na něj přidělat pomocí tavící  pistole.

Pak si vytvořte klasický TO DO LIST a můžete si Tam psát vzkazy, nebo vám tam mamina napíše seznam věcí,  které potřebuje nakoupit.

Ideální jsou deníčky ze kterých jdou listy odlupovat v nejhorších případech je prostě vytrhnete. 

Menší pomocník domácnosti, praktický a hezký,  navíc dekorativní záznamníček.

Tvořte, vyrábějte, realizujte! =)


*************************************************************************************************************************

BONUS- HPD ROZVRH

Pokud máte HPD obzvlášť rádi, můžete si vytisknout rozvrh, který Vám ho vždy připomene. 

Náhodou jsem ho našla na internetu a myslím, že hodně z Vás netušilo, že takový existuje =)

Tak si ho užijte - mně už počet hodin nestačí=)



  





Tak ahoj, doufám že se Vám článek líbil, nebo jste se alespoň jednou věcí inspirovali . Užijte si POSLEDNÍ DNY ( !!!!) , které zbývají.

( Zajímavé, ještě před chvílí jsem psala o několika týdnech...=(   )

Nápad na tento článek přišel sám, tak snad se bude líbit. Držím Vám palce na Váš začátek školního roku a určitě mi pak napište, jak proběhl - vsaďte se, že den předtím budu online pořád, vynervovaná a řešit úplné kraviny, jako např. : Co si vezmu na sebe? XD


PS: Jak vypadá Vaše klíčenka / klíče/ přívěšky? =)

Komentáře

sophia cookieVIP(Milujeme Soy Lunu a její ...)

Takže moje klíče + klíčenka vypadají následovně :
Klíče, Eiffelovka, svítící srdíčko, svítící klíčenka s mým jménem a ,, Diamantové" srdíčko s mým jménem. Jak tak koukám, tak mám asi jako jediná takové klíče smajl.

sophia cookieTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

josefaVIP(Žijeme hudbou ^.^)

Moje klíče vypadají moc ... růžově ?
Klíče jsem si nalakovala růživím lakem na nehty, na to hodila růžové třpytky po té k tomu přidala klíčenku růžového medvídka a ta dá ! Růžová obludnost byla na světě.

josefaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

julie kirová: No dobre už som v siedmej. A viete čo? Každý deň som do 13:10, takže máme 6 hodín, lebo: nechodím na etiku, grekokatolícke a evanjelické náboženstvo... DAB!

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.