Wattpad girl

Nejlepší aplikace na světě - Wattpad

Ahoj, tak rozhodla jsem se udělat tenhle článek, protože jsem si říkala, že je tu určitě dost holek, které milují čtení. A na to je úžasná aplikace. Je to WATTPAD. Můžete tam přidávat a psát své příběhy, ale také i číst povídky od ostatních. A řeknu vám, že si tuhle aplikaci zamilujete, pokud teda máte rádi čtení. Až si tuto aplikaci stáhnete, tak zřejmě nebudete vědět co číst. A proto vám sem napíšu několik mých opravdu oblíbených a suprových knížek. Upozorňuju vás však, že tam nenajdete opravdové knížky od spisovatelů, jako je třeba Harry Potter a Kámen mudrců. Takže jdeme na to. A ještě něco, ke každému příběhu také přidám popis, který napsal jeho majitel. Knížky nejsou seřazené podle mé oblíbenosti.

1. MÉ JMÉNO, MÁ KREV I (Harry Potter FF)- napsala MeJmenoMaKrev

I. díl trilogie 

Pobertové právě nastupují do 7. ročníku v Bradavicích. Pán Zla sílí. Schyluje se k první válce. Okolnosti je donutí dospět rychleji, než by si přáli.
Zdá se, že nad kouzelnickým lidem se stahují mračna. Před zkázou Vás nezachrání nic, než dobré jméno a čistá krev. Ale co když svoji rodinu nenávidíte? Co když nosíte jméno, které se Vám příčí? Máte šanci změnit svůj osud?
Voldemort buduje svoji armádu Smrtijedů mezi bradavickými žáky. Bellatrix Blacková a Lucius Malfoy se hrdě k jeho služebníkům hlásí. Sirius Black a James Potter jimi opovrhují a staví se na stranu Fénixova Řádu. Jenže pak jsou tu tací, kteří Znamení Zla nenosí dobrovolně.
Jak válka ovlivnila osudy několika kouzelnických rodů, než Voldemort padl? 

PS: Pokud máte rádi Harryho Pottera, tak vám tento příběh opravdu doporučuju.

2. MÉ JMÉNO, MÁ KREV II (Harry Potter FF)- napsala MeJmenoMaKrev

II. díl trilogie
Pán zla se vrátil. A je mocnější víc než před čtrnácti lety. Brumbál svolává Fénixův řád, který je postaven před těžkou zkoušku. Jak bojovat proti největšímu černokněžníkovi všech dob, když v jeho návrat zbytek kouzelnického světa nevěří? Podaří se jim ochránit Harryho Pottera?
Stará přátelství prochází velkými zkouškami, nově navázané vztahy jsou křehčí, čím víc Voldemort nabírá na síle. Jaká tajemství vyplují napovrch? A kdo na čí straně ve skutečnosti stojí?

Mé jméno, má krev II začíná událostmi po Turnaji tří kouzelníků a pokračuje až do závěrečné bitvy o Bradavice. 

3. MÉ JMÉNO, MÁ KREV III (Harry Potter FF)- napsala MeJmenoMaKrev

III. díl trilogie
Od poslední války s Pánem zla uplynulo dvacet let, během kterých celá kouzelnická společnost prošla mnohými změnami. Válka tak strašná, že poznamenala dvě generace kouzelníků a čarodějek, jejichž děti nemají tušení, kolik úsilí rodiče vynaložili a kolik toho obětovali, aby byl pro ně svět bezpečnější. Jenže dá se zlo skutečně porazit? A pokud ne, budeme schopni se mu znovu postavit?
Azkaban po dvou desítkách let otevírá své brány a pouští na svobodu bývalé Smrtijedy. V Bradavicích se mezitím schyluje k významné mezinárodní soutěži a před novou generací hrdinů stojí několik výzev a velkých dobrodružství. Všichni pociťují tíhu jmen, která nesou. Jakými činy se mohou vyrovnat svým rodičům? Znamená ještě něco v novém světě čistá krev? Nebo se kouzelnický svět po pádu lorda Voldemorta nadobro změnil?

4. HARRY POTTER A ALTERNATIVY NENÁVISTI - napsala Pekrymo

Harry se ve svém šestém ročníku musí vyrovnat nejen se smrtí svého kmotra a nelítostnou věštbou, ale i nalezením nového příbuzného. A to pro něj nebude zrovna nejjednodušší. Když jste v depresích, nepomůže vám, když vám do života začne zasahovat osoba, kterou nenávidíte. A která nenávidí vás. Může se to někdy změnit? 

PS: Tento příběh je také boží a říkám vám, že se u toho rozhodně zasmějete.

5. CO TAKHLE RANDE, EVANSOVÁ?! - napsala Martina_stories

Jak se James a Lily mohli dát dohromady? Jak Pobertové prožívali svůj poslední ročník? Jak vypadal jejich život po opuštění bezpečí, které jim poskytovaly Bradavice? To vše a mnohem více se dočtete v této povídce.

6. PRINCESS AMETYST - napsala AnysekLp

Princezna Ametyst je jedinou dědičkou trůnu země Ailea a od malička je ohrožovaná nepřáteli království, kteří ji chtějí zabít, aby přerušili královskou linii a ovládli zemi. Ametyst si celý život přeje dostat se ven z paláce bez ohrožení života, už se nechce celý život skrývat, chce si najít pravou lásku, nechce se provdat za prince, kterého v životě neviděla, a pořád dokola učit se bojovat či učit se etiketu. Ale dokáže vše ve svém životě vůbec změnit? Dokáže porazit nepřátele a stát se dokonalou královnou? Najde si pravou lásku nebo si nakonec vezme prince?

7. KRÁLOVSKÁ NENÁVIST - napsala michaela722

Princezna Alia dosáhne šestnácti let a bude si muset vzít prince Elliota. Jenže princ je pořád chladný a nepřístupný. Oba dva mají úplně rozdílné povahy, tak bude pro ně složité spolu vyjít. Alie se spíš zdá, že Elliot s ní ani nechce vyjít. Pořád pracuje a nemá na ni čas, proto se v paláci pořád nudí.
Jenže princezna nechce celý svůj život žít bez lásky...

8. TWENTY YEARS AGO - napsala RachelJWalter

Šest viteálů je zničeno, ale nikdo kromě Voldemorta, neví co je sedmý viteál.
Jediná šance je vrátit se do minulosti a tuto informaci vyšpehovat. Za úkol to dostane Hermiona Grangerová, která musí v minulosti začínat od úplného začátku. Hrát nervózního prvňáčka a tajně sledovat Toma Riddla, tehdy studujícího sedmý ročník.
Potká nové přátele a možná i novou známou/neznámou lásku.
♡♡♡♡♡

9. V TĚLE NEPŘÍTELE - napsala KariLaz

Při jedné nešťastné náhodě se Harrymu a profesoru Snapeovi přehodí těla. Severus Snape se ocitne v těle nebelvírského školáka a Harry v těle obávaného profesora lektvarů. Jak k této události došlo a co se dělo potom se dozvíte v tomto příběhu!

10. PRINCEZNA - napsala Lenny500

Sofie je obyčejná dívka která vyrůstala v chudobinci. Když se ale do chudobince přijedou podívat král s královnou, všechno se změní. Místo toho aby pracovala, se teď učí etiketu, chování ve společnosti, hru na klavír, tanec...atd. Je z ní prostě princezna!

11. JAK VZNIKÁ MÉ JMÉNO, MÁ KREV - napsala MeJmenoMaKrev

Bonusová povídka vztahující se k trilogii Mé jméno, má krev.
Příběh o tom, jak to celé začalo, jak to celé pokračovalo, a jak to celé skončí...?
Jednorázová (tak trochu autobiografická) povídka, kterou jsem si krátila dlouhou chvíli čekání, než mě osvítí nějaký nápad a budu se moct pustit do psaní další kapitoly. Obsahuje exkluzivní fotografie doposud nezveřejněných materiálů, nepoužité zápletky a neuvěřitelné šílenosti. Třeba to někoho z vás potěší při čekání na nový kousek příběhu.

Kvůli možným spoilerům doporučuji číst až po II. části.

12. MÉ JMÉNO, MÁ KREV: 24 VÁNOČNÍCH PŘÍBĚHŮ - napsala MeJmenoMaKrev

Otevřete si svůj speciální adventní kalendář!
Nahlédněte do světa trilogie Mé jméno, má krev skrze čtyřiadvacet krátkých vánočně laděných příběhů - veselých, nostalgických, zábavných i smutných. Od prvního prosince na Vás každý den až do Vánoc bude čekat jedna povídka vztahující se k Vašim oblíbeným hrdinům.
24 dnů - 24 příběhů - velká výzva pro mě, protože vznikají doslova za minutu dvanáct.
Kvůli možným spoilerům doporučuji bonusovou sbírku povídek jen čtenářům, kteří znají III. část trilogie.

13. MÉ JMÉNO, MÁ KREV: DODATKY K TRILOGII - napsala MeJmenoMaKrev

Tohle není ucelená kniha, nýbrž soubor několika jednorázových povídek vztahujících se k FF trilogii Mé jméno, má krev.

Nejedná se tedy o pokračování v pravém slova smyslu. Kniha nemá pevný řád, každá povídka se týká jiné postavy v jiném časovém úseku a je také jinak dlouhá. Určeno především čtenářům znalých trilogie, jelikož se zaměřím na vlastní postavy. Najdete zde události v trilogii zmíněné, ale nepopsané, události utajované, ale i ty, které se ještě nestaly. Berte to prostě jako takový malý dodatek, jako moje poslední rozloučení.

OBSAHUJE SPOILERY - pokud jste nečetli aktuální publikovanou kapitolu ve III. části, může povídka umístěná zde vyzrazovat část děje, ke které jste se prozatím nedostali. Čtěte proto na vlastní odpovědnost. Každá kapitola bude na začátku pečlivě označena datem, které Vám objasní, k jaké části se vztahuje. 

14. MÉ JMÉNO, MÁ KREV: DRUHÝ ŽIVOT LOLY BLACKOVÉ - napsala MeJmenoMaKrev

Bonusová povídka k trilogii Mé jméno, má krev.

Jedno zaváhání, jedno zdánlivě banální rozhodnutí, které by nadobro změnilo celou budoucnost. Jak by vypadal kouzelnický svět, kdyby se Laura Blacková 1. května 1998 neotočila k Prasinkám zády? Kdyby Harry Potter v bitvě o Bradavice padl a lord Voldemort by zůstal u moci? Jak by se změnily životy všech přeživších? A dalo by se proti zlu vůbec bojovat?
Speciální bonusová povídka je alternativním pokračováním navazujícím na závěr druhého dílu trilogie Mé jméno, má krev. Přijměte mé pozvání do světa, kde není místo pro mudlovské šmejdy a krvezrádce. Do světa, kde je každý odpůrce nového režimu krutě potrestán. Do světa, kde jedna dívka obětuje to nejcennější, aby zachránila celý kouzelnický lid před zkázou.

Za nápad vděčím @Megreaderbone - díky za něj, tohle je pro Tebe!

Povídka obsahuje SPOILERY - doporučuji ji číst po závěru MJMK II, jinak Vám ani nebude dávat smysl.

15. JEDEN DEN VE SVĚTĚ MÉ JMÉNO, MÁ KREV - napsala MeJmenoMaKrev

Bonusová povídka k trilogii Mé jméno, má krev.

Předvečer všech svatých.
Jedna dívka. Jedny hodinky. Tři příběhy.
Co všechno se může stát, když se pomocí kouzelných kapesních hodinek ocitnete ve vlastním smyšleném příběhu, který doposud existoval jen na papíře?

Vzhledem k možným spoilerům vztahujícím se k trilogii povídku doporučuji jen těm, co dočetli až do III. části.

16. AUTORSKÉ POZNÁMKY K TRILOGII MÉ JMÉNO, MÁ KREV - napsala MeJmenoMaKrev

Bonusová povídka k trilogii Mé jméno, má krev.
Tohle není vlastně úplně kniha, ani povídka. Je to soubor autorských poznámek vztahujících se k trilogii Mé jméno, má krev. Jsou to moje myšlenky, zaznamenané nápady, moje soukromé komentáře. Najdete tu zajímavosti o jednotlivých dílech, najdete tu fakta, která jsem nezveřejnila. Přijměte pozvánku do mého světa, ve kterém žiju už deset let, pozvánku do choré mysli autorky jedné fanfiction povídky.
Jak vznikaly jednotlivé zápletky? Co mám na kterém díle nejraději? Co bych napsala jinak, kdybych mohla? Co bylo předem promyšlené a co byla náhoda? Jakými změnami trilogie během let prošla a proč jsem se rozhodla od něčeho zpětně upustit? Jak přemýšlím nad jednotlivými postavami? To vše najdete zde.

Jako vždy upozornění: OBSAHUJE SPOILERY TOHO NEJVĚTŠÍHO DRUHU! Tentokrát doporučuju číst jen zarytým fanouškům, zvědavcům a především těm, co jsou se čtením alespoň ZA POLOVINOU III. ČÁSTI. Nebudu si brát ohledy, vyzradím z děje všechno. 

Tak to je ode mě vše. Doufám, že se vám budou příběhy líbit. A kdybyste chtěli, můžete navštívit můj profil. Jmenuju se tam AnnaElis29. Přeji vám příjemné čtení, mějte se.
























Komentáře

Lucy Lupinová(Bradavice)

Ako vidím, samé Mé jméno, má krev
o tom V těle nepŕítele som počula, trošku som si prečítala a vyzerá to zaujímavo
Aj ja mám niekoľko kníh, ktoré píšem, ale nedávno Wattpadská uživateľka menom Owl147 mi ho negatívne okomentovala:

Owl147
2 days ago
Niečo tak hlúpe som nečítala už pekne dlho... jedenásťročné dieťa bez akejkoľvek praxi v mágii nedokáže vyčariť fyzického patronusa. Ak by malo nejaké vysoké nadanie tak by s vypätím síl zvládlo hmlu, no fyzického patronusa asi ťažko...
2 Odpovede

Akože, podľa mňa by sa mala starať o seba. Nikde nie je napísané, že to tak musí byť. Má smolu. Keby baby a chalani, čo m čítajú tento komentár uvideli, stavím sa, že by si ju podali. Ona vraví že je to blbosť, a ono to už má(a to som tú knihu nedávno začala písať) 176 videní a 9 hlasov!
(práve, keď píšem tento koment, píšem knihu Dear Rider
Začínam ju právep ísať, takže... tí, čo ma čítali tu na blogu sa dozvedia, ako sa to celé začalo...)

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Anickaticha2004: Knížka sej menuje Lucy Lupinová a Kameň nesmrteľnosti

keď ti nevadí, že je v slovenčine
mám aj viacej knižiek, stačí mrknúť na môj profil
a tú knižku iba začínam písať a musí byť hotová do konca prázdnin, preto si chcem Wattpad stiahnuť ja do mobilu

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.