Slohovky :D

Nikdy jsem tě ale neviděla... - 6. Část

Zora Pavlíková 

'Jo, právě jsem přišla. Měla jsem se fajn. Psaly jsme z několika předmětů, nebylo to však zase tak těžké, jak jsem se původně domnívala. Jinak jsme kecaly s kámoškou :D Znáš to, klasické holčičí věci; škola, učivo... kluci... :D I když, toto téma se nevyskytlo moc. Já žádný románek zrovna neprožívám, ani moc nechci. Ale je fakt, že pár hezounů u nás ve třídě je. Co ty? :* Máš taky takovou nejlepší kamarádku? Takovou, které můžeš cokoliv říct? Která tě nikdy nezradí? :3' 


Srdce se mi zastavilo při čteních těch řádků. Aniž bych to mohla jakkoliv ovlivnit, do očí se mi nahrnuly slzy. 
'Andy... má sladká Andy...' 
Z úst mi nechtěně vyšel vzlyk. Vzpomínky se mi vrátily na mojí nejlepší kamarádku jako bumerang. 
A v tu chvíli jsem si prožila nejhorší den svého života po druhé. 

---

"Andy," musím ti něco prozradit," špitla jsem s úplně rudými tvářemi. 
"Já tobě taky," zasmála se ona. Moje nejlepší kamarádka na světě, do níž jsem byla už několik měsíců bezhlavě zamilovaná. 
"Mám novinu... o Davidovi." 
Zarazila jsem se. Moje prvotní nadšení mě rázem opustilo. Když její věta začínala takhle, se jménem David, neznamenalo to nikdy nic dobrého. 
"Chodíme spolu." 
Oznámila to tak nadšeně, jako kdyby to pro ní znamenalo druhé Vánoce. No, pro ní možná jo, ale mé srdce se v tu chvíli rozlomilo na milion kousků. Nebylo to způsobeno pouze žárlivostí; David byl idiot. Jednou jsem ho slyšela, jak si povídá na chodbě školy s jedním ze svých stejně pitomých kámošů o tom, jak ho baví využívat ty nic netušící dívky. Jak ho baví si s nimi hrát a pak je nelítostně odhodit jako kus hadru. A jeho příští obětí měla být  právě Andrea. 
Samozřejmě jsem jí to říkala; nic naplat, usmyslela si, že ho miluje a tak mě neposlechla. Pustily jsme se do hádky a to poslední, co mi řekla, bylo: 
"Nenávidím tě! Jen na mě žárlíš! Kvůli tomu, že ty nikdy kluka mít nebudeš!" S tím odběhla pryč. A já nedostala možnost jí říct, kdo jsem ve skutečnosti... co k ní cítím ve skutečnosti. 
To byl ten den. Den, kdy jsem jí viděla naposledy. 
Den, kdy zemřela. 

--- 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.