Slohovky :D

Ta dnešní generace... Názorovka #1

Ahoj, vím, že už jsem dlouho nepřidala článek. Vím, že jste asi čekali další část Dark Lovera. Ale dneska bych se vám chtěla s něčím svěřit. 

_______________

Víte, před nedávnem (přesněji, v sobotu) jsem byla s rodiči na návštěvě v Terezíně, které dřív sloužilo jako židovské ghetto. Bylo to něco neskutečně... emotivního. Jako by se tam ta minulost pořád vznášela. V muzeu i byly vystaveny obrázky namalované dětmi, které tam "žily". V tu chvíli, kdy jsem to viděla, jsem měla chuť brečet a dalo mi spoustu práce, abych to zadržela. 
A pak jsem jela na turisťák se školou. Se třídou. Se spolužáky. S PITOMÝMI spolužáky. Skoro bych byla radši, abych nejela a neslyšela to, co kluci říkali. Protože to bylo neskutečně odporný. 
Jak jste už asi pochopili, já jsem člověk 2. světovou válkou hodně dotknutý. Nevím, mě je prostě strašně líto, co se Židům tehdy dělo. Netuším proč, ale tohle mi prostě vadí víc, než něco jinýho z historie. 


Ale k věci. Kluci na turisťáku měli dost nacistické kecy. Přirovnávali celý školní výlet k Osvětimi a dělali si "srandu" z holocaustu. A kdybyste to slyšeli. U některých jejich keců (pardon, fakt se to nedá nazvat jinak) by si ani jeden nebyl jistý, zda to myslí vážně, nebo si jen dělají hloupou srandu. 


Fakt jsem vytočená. Když jsem slyšela to, co říkali (já si něco i pamatuju přesně - ale pro dobro všech to tu radši nebudu zveřejňovat, ten kdo by to chtěl slyšet, ať mi napíše do zpráv), měla jsem chuť: 
Za a) Zvracet 
Za b) Dát jim pořádnou facku za každého, kdo umřel v koncentračním/pracovním/vyhlazovacím táboře. 
Jenže pak jsem si uvědomila, že by to pravděpodobně nemělo cenu a zničila bych si ruku. Což mi za to nestálo, tak jsem to se ZNECHUCENÝM pocitem přešla. 
Já jsem byla neskutečně šťastná, když jsem přešla na školu, kde jsem teď. Jenže... to jsem nevěděla, že by tam mohl někdo něco takového říct. 
(A jen tak mimochodem, tohle nebylo poprvé, kdy se to stalo. Při češtině jsme si četli nějaký příběh z období 2. světové války a taky si z toho dělali "srandu". Učitelka je oprávněně nazvala pitomci.) 
Ach jo. Chci tím jen říct, že já znám černý humor. A v některých případech mi i nevadí. Jenomže pak jsou tu i případy, ze kterých se legrace prostě nedělá. Protože je to hnusný
Nejsmutnější na tom je, že jsme před nedávnem měli přednášku o holocaustu, na které byli všichni ze třídy. 


Ale co nadělám, že? Protože lidi jsou občas pěkný mrchy. A pěkně odporný. A umí říct něco, co je prostě... ani já, která denně píše příběhy a má velkou slovní zásobu, neumím popsat jedním slovem ty jejich kecy. 
Chtěla bych tímhle článkem jen říct, že to, co občas ostatní berou jako "srandu" a "legraci" je pěkně smutný. Chce se mi z mých spolužáků brečet. 
V budoucnu, až se budu rozhodovat, na jaký školní sraz (takový ty srazy v dospělosti třeba jednou ze 10 let, víte co myslím?) půjdu, jestli na ten se současnou školou, nebo na ten s minulou školou, myslím, že vím, jaký si vyberu... 
Takže pokud tohle někdo bude číst, nedělejte si srandu z témat, za kterých by se prostě utahovat nemělo. Tím nemyslím jen holocaust a 2. světová válka, ale tak nějak obecně. 
Klidně mi do komentářů můžete napsat, co si o tom myslíte a jaké spolužáky máte vy. Já se prozatím s vámi loučím a ahoj! 

Komentáře

zuzelsaVIP(Letopisy Narnie ♥)

Když jsme se v angličtině bavili (anglicky) o budoucnosti byla tam otázka jestli si myslíme, že bude válka a jedna holka řekla, že jo, že jí chce! Je tohle normální?
A kluci u nás ve třídě... Míchají do sebe všechna náboženství a dělají si z toho srandu celé přestávky. A předpokládám, že ani neví co to je holocaust.
Jedna holka, co se mnou sedí, když jsem si asi před půl rokem četla Deník Anne Frankové a já jí řekla, že to bude povinná četba tak řekla že ,,žádný deník mrtvé holky číst nebude". A po půl roce se mě zeptala: ,,Viděla si film Deník Anne Frankové?"
...a pak se teprve dozvěděla, co to je holokaust
S tvým článkem souhlasím, měli by si to třeba na jeden den zažít a pak by změnili názor.

zuzelsaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

zuzelsa: Ta holka je fakt nenormální, že chce válku... Copak si neuvědomuje, jak hrozné věci se dějí, když zuří válka? -_-
Kluci jsou idioti ve většině třídách, v takovým věku to je pro ně "normální", bohužel...
A ta spolužačka je taky pořádně blbá. Ne, že by to byla moje oblíbená četba, ale je důležité znát minulost a tohle mi přijde z povinné četby to nejlepší, co učitelka mohla vybrat.

CaliopeiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lunaris(Píšeme povídky a příběhy)

Na mojej starej škole tiež boli takýto *dajme tomu že tam mala byť nepekná nadávka* a ja som nevedela či sú to sadistický psychopati ktorým sa zdá smrť vtipná alebo ľudia (možno) čo poznajú všetky nechutné vtipy sveta.

LunarisTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

Lunaris: Bohužel :(
Ale naštěstí jsem na nové škole, kde je jen jeden kluk z celé třídy a je hrozně moc milý a hodný, nikomu by neublížil. smajl
Na základku bych se už nevrátila.

CaliopeiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

TwilightSparkle(ZVÍŘECÍ LÁSKA)

Ja mam hrozne spolužáky. No dobre nejsou tak hnusný jako tvoji. Ale ano odporný jsou. My ted na dejepisu bereme 1. Svetovou. Každy spolužák je ticho, a poslouchá co ríka reditel. Ony černý humor znají. Ale nikdy jsi ho nedelají. Ale za to se smejí lidem který zemrou. V realite to tak není. Ale když nekdo vo filme tak to ano. Často nadávají a dal nebudu taky ríkat co všechno delají. Jinak mne všichny šikanují. Ale tvoji spolužáci jsou opravdu veliký pitomci. Jinak s tvym článkem souhlasím.

TwilightSparkleTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

TwilightSparkle: Děkuji za komentář. A myslím, že smát se lidem, kteří umřou, i když ve filmu, taky není moc pěkné. Jako jo, když je to třeba v nějaké parodii a umře nějak vtipným způsobem, tak bych to ještě vcelku pochopila (i když... možná ani to ne...), ale jinak...

CaliopeiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

pingvik(Retardi vždy a všude)

V mojí třídě jsou kluci celkem fajn ale mocccccccccccc mluví sprostě ale mám je ráda (v určitém slova smyslu) před dvěma měsíci šel jeden můj spolužák do výchovného centra a stýská se mi zní to fakt divně ale chci aby se už vrátil

pingvikTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Annabeth ChaseováVIP(Percy Jackson je nejlepší...)

Přesně, ono "černej humor" je trochu něco jinýho než si dělat srandu z tohohle, tohle není humor...
Vlastně sem teď nedávno koukala třeba na Titanic, četla nějaký knížky o tom a představovala si jaký by to asi muselo bejt kdybych tam byla sama... :( Tyhle tábory byly ale něco ještě horšího :(
Příjde mi to hrozně nefér, co jim vadí na tom, že někdo věří něčemu jinýmu? Prostě potřebovali všechno na někoho svést smajl

Annabeth ChaseováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

Annabeth Chaseová: Přesně tak. Černý humor neznamená dělat si srandu z něčeho, co sranda není. Když se udělá vtip (například) o nějakém dítěti s šípem v hlavě, tak to zas tolik pravda být nemusí. Prostě víš, že by se to pravděpodobně nestalo. Jenže tohle, o tom všichni ví, že je pravé (až na pár blbců, kteří vehementně tvrdí, že se to nestalo -.- ) a že to bylo hrozné.
Já sama si neumím představit, jaké to tam muselo být. A když jsem viděla to muzeum, četla o tom... fakt jsem neměla daleko k slzám. Na tohle téma jsem citlivá, sama nevím proč.
děkuju za názor smajl

CaliopeiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Petruska123321(Best club Best friend)

Promiň chceš pravdu? máš ji mít smajl hele článek fajn a le dej tam něco co ostatní zaujme třeba to Dark Lovera je celkem dobrý ale zkus něco co zajimá všechny nebo většinu a hlavně napínavý a plno holek miluje lásku ale to ty asi víš co? smajl no jen sem řekla že sem tohle ani nedočetla přestalo mě to bavit bez urážky ale jinak dobrý

Petruska123321To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

Petruska123321: Jasně, žádný problém. Já jen řekla svůj názor na to, co mě momentálně dost rozesmutnilo.

Jen jsem okomentovala něco, o čem si myslím, že je důležité mluvit jakoukoliv formou. A tohle je podle mě důležitější, než nějaká povídka smajl

Edit 21:17: Petruska123321: +dělám články, které MĚ baví. A nikdo mi nemá právo říkat, co psát. Jasně, beru ohled na kritiku, ale hlavně se řídím tím, co chci tvořit já smajl

CaliopeiaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.