My Amazing Life

✏ Tábor ~ Kapitola 4.



,,Dobré ráno všem," slyšela jsem volat organizátora do megafonu. Kolik je proboha hodin? Lenivě jsem natáhla ruku pro mobil a zapla displej. 7:30. Mobil jsem odhodila na postel a převalila se na druhou stranu. ,,Vstáváme. Budíček," nepřestával řvát do megafonu.
,,No jo furt!" ozvalo se z vedlejší chatky. S holkama jsme se tedy pomalu připravily a šly jsme se setkat s dnešním vedoucím.

,,Proč jsme se měli sejít tady?" zeptala se Emily. Nikdo nám nic neřekl. Jenom to, že si máme vzít plavky a sejít se u rybníka. Neříkejte mi, že budeme muset vlézt do té studené vody.
,,Tak co? Jste připravení?" ozvalo se najednou za námi. Přicházel k nám RM! ,,Já jsem RM a mám pro vás na dnešek přichystaný nabitý program," zasmál se. Mezitím si sundal tričko, nasadil si čelenku a vlezl do vody. ,,Tak kdo začne?"
,,To jako máme vlézt za váma?" zeptali jsme se všichni. On opravdu chce abychom vlezli do té studené vody.
,,Jasně. Voda je teplá," řekl a cákl na Eminema trochu vody. Ten zapištěl a odskočil. ,,Moc se vám nechce. Tak začneme soutěží. Kdo oběhne po mělčině celý rybník jako první, nemusí se účastnit jednoho dalšího cvičení." Jenom co to dořekl jsme se Emily a já rozběhly. Ze začátku to bylo docela vyrovnané, ale potom mi začal docházet dech. Všimla jsem si, že Emily už taky moc nemůže, ale nevzdávala se. Rozhodla jsem se tedy udělat něco, co by ostatní považovali za nesportovní chování. Sehnula jsem se dolů a cákla na Emily pořádné množství vody. Tu to tak rozrušilo, že celá spadla do vody.
,,Vyhrála jsem!" radovala jsem se, když jsem doběhla do cíle.
,,Gratuluju," řekl RM a přistoupil ke mě. Dal mi ruku na rameno a vší silou mě žduchl do vody. ,,Nesportovní chování nepodporuju."

Jakmile jsme se všichni zahřáli, byly na řadě první cviky. Všichni jsme se seřadili do řady a začali jsme plavat. Mezitím co jsme plavali, na nás RM křičel různé povely: ,,Záda, kraul, ponořit, otočka, stojka..." a tak dále. Jakmile jsme byli s tímhle hotoví, zahráli jsme si hru.
,,Tak jo, než půjdeme na druhou dnešní aktivitu, zahrajeme si házenou. Sice tu nemáme síť, ale určitě znáte hru na prostředníka," řekl RM. Rozdělili jsme se tedy do tří skupinek. Emily a Katelyn byly na jedné straně rybníka. Alex a Stáňa na té druhé. RM a já jsme byli prostředníci. A začalo se hrát. Úkolem prostředníků bylo co nejvícekrát chytit balón. Až ho chytíme desetkrát, vyměníme se. Snažila jsem se jako nikdy před tím, protože mi už pomalu začínala být ve vodě zima. Abych tedy nepřimrzla ke dnu, skákala jsem všude kolem. Nedala jsem RM ani šanci si na ten míč sáhnout. Chystala jsem se chytit poslední míč, abychom měli deset bodů, když vtom mě něco zašimralo na noze a pak bum. Plácla jsem sebou do vody.
,,Asi mě kousla ryba," vykřikla jsem, když jsem spadla RM do náruče. ,,Strašně to bolí," začínaly mi téct slzy. RM mávl na ostatní, že je konec hry a vynesl mě na břeh. Koukla jsem se na nohu a viděla jsem, jak je trochu načervenalá.
,,Budou jí muset amputovat nohu," zasmáli se Stanislav s Alexem. Emily na ně ihned hodila vražedný pohled.
,,To bude v pořádku," ujišťoval mě RM. ,,Asi si šlápla na ostrý kámen nebo něco."
,,Asi jo," zašeptala jsem.
,,Dobrá tedy. Naše vodní hrátky budeme muset ukončit dříve. Dáme si teda pauzu a pak se na to vrhneme," řekl RM a všichni jsme se šli převléct.

Po pauze jsme se znovu všichni sešli. Tentokrát v jedné z budov. Konečně sucho a žádná příroda. Byla to něco jako tělocvična, ale menší. Posedali jsme si na židle, které tam byly připravené a čekali jsme.
,,Holky, co myslíte že bude?" zeptala se nás Emily. Katelyn jenom pokrčila rameny.
,,Snad ne další plavání nebo hry," řekla jsem. Najednou se začalo ozývat jakési ťukání, ke kterému se postupně přidávaly další a další zvuky ve stejném rytmu. Najednou jsme uslyšeli RM. Předvedl nám celé představení. S tanečními kroky a vším ostatním. Radši jsem ani nemrkala, abych slyšela všechno, co říká.
,,Boží," zaradovala se Katelyn.



,,Díky," uklonil se RM na konci představení.
,,Tak proto se jmenuje Rap Monster," řekl Alex. ,,Protože je příšernej," plácl Stanislavovi do kolena a oba se začali řehtat.
,,A proto vás chci dneska naučit alespoň trochu rappovat," otočil se RM na nás, protože věděl, že ti dva jsou ztracený případ.

Sedli jsme si do kruhu a nechali wannabe Eminema a Stáňu být.
,,Napsat dobrý rap song není jen tak," začal vyprávět RM. ,,Měl by mít nějaký hlubší smyl. Jako třeba o tom, že máte zlomené srdce, nebo-"
,,Nebo že vám spadly lasagne na zem," zavtipkovala Emily. Myslí to vážně? ,,Co se tak na mě koukáte? To se mi stalo a srdce mám zlomené dodnes." RM se naštěstí zasmál, tak jsme se s Katelyn začaly smát taky.
,,Vaším úkolem tedy bude napsat krátký text, ke kterému pak ještě složíte nějaký ten rytmus. Tohle všechno nám pak předvedete," usmál se RM. On chce, abych napsala písničku. Já sotva zvládnu napsat smsku, natož to celou písničku. No dobře. Jdeme na to.

Ze stolu jsem vzala tužku a papír a šla jsem si sednout někam do rohu, abych měla klid. O čem by měla být? O lásce, o jídle, o kamarádce nebo o BTS? Už vím. Napíšu story of my life. A začne to nějak takto.
,,Tak jak to jde?" zeptal se mě RM.
,,Teď jsem začala," řekla jsem a začala psát první slova.
,,Můžu se kouknout?" zeptal se RM a koukl mi přes rameno na papír. Najednou naklonil hlavu na bok a pousmál se. ,,Máš talent."
,,Opravdu?"
,,Určitě. Něco v tobě je," poplácal mě po zádech a šel k ostatním. Na chvíli jsem na něj ještě koukala, pousmála jsem se a pokračovala jsem ve psaní.

Tak po půl hodině jsme byli všichni hotoví. Alex a Stáňa koukali v rohu na Fortnite livestream a Emily s Katelyn šly na pódium.
,,My s Katelyn teda budeme vystupovat spolu. Já jsem napsala text a Katelyn mi bude dělat hudební doprovod," řekla Emily a mrkla na Katelyn. Ta začala rytmus a Emily začala s rappováním:

,,To tak jednou v neděli
dělala jsem večeři,
lasagne s omáčkou
a trochou bazalkou,
už lezly z trouby
když vtom ty trouby
spadly mi na zem.
Brečela jsem moc
a to celou noc.
Konec."

Začala jsem se smát. Nikdy by mě nenapadlo složit písničku o lasagních.
,,To je geniální, Emily," řekl RM. Emily a Katelyn se uklonily a šly si sednou. Na řadě jsem byla já. Nervózně jsem vylezla na pódium a postavila se doprostřed. Z čela mi tekl pot a kolena se mi třepala.
,,To zvládneš, Kiro," mrkla na mě Emily a ukázala mi palec nahoru. Naposledy jsem tedy polkla, dala si vlasy za ucho a spustila jsem:

,,Levý, pravý, levý, pravý
který bude ten můj pravý?
Kluci se jen ženou za námi
jako bychom byly nějaké návnady,
holky, kluci, letní láska
to je ta největší kráska."

Uklonila jsem se. Ani jsem nečekala, že se to bude někomu líbit, ale všichni začali tleskat. S úsměvem jsem seběhla dolů z pódia.
,,To bylo krásné," pochválila mě Katelyn.
,,Moje řeč," přidal se k nám RM. ,,Plné emocí. Dobrá práce, Kiro, ale i vy, holky, jste byly skvělé," pochválil nás všechny.

,,Tak jo," postavil se RM na pódium aby vyhlásil vítěze dnešního dne. ,,Dnešek byl úžasný a doufám, že jste si ho i vy užili," podíval se na nás. ,,A tak jako včera, i dnes vyhlásím vítěze, který dostane odznáček. Krásný fialový odznáček. A dnešním výhercem je..." RM se na chvíli zastavil, abychom byli napjatí. ,,Vyhrávají holky Emily, Katelyn a Kira se svými úžasnými skladbami. Gratuluju holky," než to stihl doříct, tak jsme už běžely na pódium, aby nám je mohl s hrdostí připnout na trička. Byl opravdu nádherný a krásně se vyjímal vedle toho červeného.

Večer...
,,Ahoj Kiro," ozvalo se z telefonu.
,,Ahoj mami," pozdravila jsem zpátky. Máma se mi rozhodla dneska zavolat a zkontrolovat, jak se mám.
,,Tak co? Jak se bavíš?"
,,Je to tu skvělý. Včera jsme se učili vařit jedno korejské jídlo a dneska jsme zase skládali písničky."
,,Tak to musí být skvělé. A nějaké kamarády sis našla?"
,,Jo. Máme spolu chatku."
,,Tak to je dobře," usmála se máma. ,,Hlavně si dávej pozor a užij si to tam. S tátou tě zdravíme."
,,Pak vám všechno povyprávím. Mějte se," rozloučila jsem se, poslala jsem mámě pusu a vypla jsem hovor.

,,Dnešek byl skvělej," řekla nadšeně Emily, když jsem vešla zpátky do chatky.
,,Taky si myslím," řekla Katelyn mezitím, co si lakovala nehty.
,,Hele holky. Napadl mě úplně šílenej nápad," usmála se Emily a koukla na nás. ,,Co kdybychom se šly večer koupat do rybníka. Bez plavek."
,,Blázníš?" řekla jsem. ,,Co když nás někdo uvidí?" zašeptala jsem, protože takový nápad byl opravdu riskantní.
,,Bojíš se, že by tě uviděl Harry?" zakňourala Emily. Bylo mi jasné, že mě tím jenom škádlila.
,,Nech toho. Vždyť spolu nechodíme."
,,Ale chtěla bys."
,,Možná?"
,,Tak pojďte!" vykřikla Emily a se smíchem nás obě chytla za zápěstí. Venku už bylo docela šero, tak snad nás nikdo neuvidí. Co jsme doběhly k rybníku, začaly jsme ze sebe shazovat všechno oblečení a skočili jsme do vody.
,,Je stejně studená jako ráno," řekla jsem.
,,Tak doufej, že tě zase nepokousá ryba," zavtipkovala Emily a spadla mi do náruče. ,,Ach, jsem raněná," začala předvádět, že potřebuje pomoc. ,,Pomoz mi můj chrabrý rytíři," dodala. V tu chvíli jsem ji pustila a ona vší silou sebou plácla do vody.
,,Hej!" křikla a cákla na mě. Takhle jsme si tam nějakou tu hodinku hrály a prostě si užívaly léto.

To be continued...


          

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.