My Amazing Life

✏ Tábor ~ Kapitola 3.



Pane bože. Já je tak miluju. Jejich zpívání a choreografie byly úžasné! Kdo by kdy řekl, že samotní BTS povedou tenhle tábor. Všichni ostatní, většinou tedy holky, úplně šílely, ječely, křičely: ,,Jimine, vem si mě!" a další věci.
,,Je vás docela dost, tak vás rozdělíme do sedmi skupin. Každý den se vám bude věnovat jeden ze členů BTS. Takhle se alespoň všichni spravedlivě vystřídáte." super! Doufám, že budu ve skupině s Emily a Katelyn.
,,Takže, vy budete skupina J-Hope, vy Suga, vy..." a tak to pokračovalo dál až došel organizátor až k nám. Skvělý. Budu s Emily a Katelyn. ,,A vy budete skupina Jungkook. Tak jo. Běžte si dát věci do chatek a sejdeme se znova tady za 30 minut."

Popadli jsme všichni svoje kufry a šli jsme se ubytovat do chatek. Z venku nebyly sice nic moc, tak snad to vevnitř bude lepší. Ale nebylo. Bylo tu pár pavučin, několik nepohodlně vypadajících postelí a jedna polorozpadlá skříň. Co je horší, sprchy a záchody jsme měli společně s dalšími. A to venku.
,,Zabírám si horní palandu!" vykřikla Emily jen co jsme vešly dovnitř.
,,A já si zabírám postel pod ní," řekla Katelyn. Takže mě zbývá jenom velká postel naproti. Alespoň se budu moct roztahovat.
,,Tak co, holky. Těšíte se?" zeptala se Emily.
,,Že se vůbec ptáš," odpověděla jsem jí. Samozřejmě že se těším. Kdo by se netěšil. A navíc, jsem v týmu Jungkook se svými novými kámoškami. Naskládala jsem si oblečení do jedné z poliček ve skříni a povlékla si postel. Mezitím jsme si s holkami pouštěly písničky, zpívaly si a tančily.
,,Kde je tým Jungkook?!" slyšela jsem, jak nás shání jeden z organizátorů. To už bylo 30 minut? Rychle jsme povypínaly veškerou hudbu a vyběhly jsme z chatky.
,,Tady jsme," řekla udýchaná Emily.

V naší skupině byli ještě nějací dva podivíni, kteří se na nás ani neobtěžovali podívat. Doufám, že nebudeme muset pracovat jako tým, protože tohle nedáme. Jeden z nich, myslím, že se jmenoval Alex, vypadal jako jeden rapper. Eminem, myslím. Druhý, Stanislav, byl 100% nerd do Hvězdných válek. Bavili se jenom mezi sebou a furt se něčemu chechtali. Podívali se na nás, zachechtali se. Podívali se na Jungkooka, zachechtali se. Proč tu vůbec jeli? To nemají nějaký svůj camp nebo něco? Fanoušci Star Wars jsou tak šílení, že už určitě nějaký svůj camp mají.
,,Dnešní den strávíte pod vedením Jungkooka," řekl organizátor a odešel. Jungkook mezitím přiběhl za námi a mával nám.
,,A
nnyeong všichni!" volal Jungkook, když k nám přibíhal. První den s Jungkookem? Jsem snad ve snu?
,,Štípněte mě někdo," zašeptala jsem. Emily se na mě usmála a štípla mě do ruky. ,,Au."

,,Já jsem Jungkook, jak už asi víte," představil se. Vypadal, že se trochu stydí, ale to bude asi tím, že tohle je první camp, který kdy dělají. ,,A jelikož miluji vaření, tak se dneska naučíme uvařit tradiční korejské jídlo - Bibimbap." O Koreji a BTS vím hodně, ale o tomhle jídlu jsem ještě neslyšela. ,,Je to rýže s nakrájenou zeleninou, vajíčkem a nějakým masem," pokračoval s vysvětlováním Jungkook. ,,Mám ho moc rád a myslím si, že by vám mohlo chutnat," usmál se Jungkook a podíval se na mě. Začala jsem se trochu červenat.

Všichni jsme se přesunuli ke stolu, kde už byly všechny ingredience a náčiní na vaření přichystané. Na stole bylo plno misek. To budeme se vším tímhle vařit? To je jenom pro nás šest, nebo pro celý tábor? Chce nás Jungkook vykrmit a pak sníst?!
,,S tímhle vším budeme vařit. Máme tu rýži, vejce, hovězí, mrkev, cuketu, okurku, výhonky," začal Jungkook ukazovat na jednotlivé misky. Chvilkama se zastavoval a mumlal si korejské názvy, aby si vzpomněl, jak se co řekne. ,,Houby, olej, nějaké to koření a nějaké omáčky pro ty, co si to budou chtít trochu ochutit. Všichni budete pracovat sami a nakonec vaše jídla ochutnám. Ten, jehož jídlo bude nejlepší, dostane odznáček," řekl Jungkook a vytáhl krásný červený odznáček. ,,Tohle jsou speciální odznáčky, které dostanete jenom na tomto campu."
,,Ten musím mít," řekla Emily s hvězdami v očích. To samé bych mohla říct i já.
,,Tak jo. Let's go, nebo jak bych řekl 갑시다!" řekl vesele Jungkook a vydali jsme se ke stolu. Každý se postavil na jedno z pěti míst, kde už byly všechny ingredience připravené. Měli jsme postupovat podle receptu, který jsme měli napsaný, zatímco nás Jungkook kontroloval a pomáhal nám.

Jako první jsme maso, které jsme nakrájeli na tenké plátky, dali do misky se směsí sójové omáčky, oleje, česneku a pepře. Pořádně jsme to promíchali a nechali to tak nějakou dobu ležet, než bude čas ho opéct. Mezitím, co jsem rukama míchala maso s omáčkou, si Emily a Katelyn začali hrát. Katelyn stříkla na Emily trochu omáčky a ta se ji snažila chytit do pusy. Musela jsem se pousmát. Nakonec jsem misku přikryla fólií.

Druhým krokem byla příprava zeleniny. Krájení zeleniny mi nikdy moc nešlo. Vždycky se všechno všude válí nebo se říznu. Jako první jsem nakrájela houby, protože ty byly nejlehčí. Pak jsem se pustila na okurku. Odkrojila jsem konce, které nikdo nejí, a pustila se do krájení. Podle receptu máme první lžičkou vydlabat semínka a pak ji nakrájet na tenké plátky. Takže ji rozříznu a pak-
,,Jak to jde?" zeptal se Jungkook. Leknutím jsem povyskočila až jsem málem okurku shodila na zem. ,,Jé, promiň. To jsem nechtěl," chytil mě za ramena, abych se uklidnila.
,,To nic," nervózně jsem se zasmála. Zatřásla jsem hlavou a pokračovala v krájení. Jak to bylo? Na tenké plátky?
,,Ukaž. Já ti pomůžu," řekl Jungkook, stoupl si za mě a položil svoje ruce na ty mé, uchopil nůž, okurku a začal krájet. ,,Když ji takhle ukrojíš a potom takhle, tak se ti to bude krájet mnohem lépe," říkal, když ji krájel. Šlo mu to tak snadně.
,,A hele. Kira potřebuje pomoct," škádlila mě Emily. Začervenala jsem se, protože Jungkook nepřestával krájet.
,,A s cuketou to uděláš stejně," řekl a pustil mě. "Eminem" Alex a Stanislav vedle se začali zase chechtat a naznačovat různá gesta. Zašklebila jsem se na ně s vypláznutým jazykem a pokračovala jsem ve vaření.

Jakmile jsem měla cuketu nakrájenou, bylo načase začít vařit rýži, nebo jak by Jungkook řekl 쌀, a zeleninu, kterou jsme si teď připravili. Hodila jsem tedy rýži do hrnce s vodou a dala ji na hořák. Počkala jsem, až mi voda v druhém hrnci začne vřít a hodila jsem do ní baby mrkvičky, cuketu, výhonky a okurku. Mezitím, co jsem čekala až se mi uvaří rýže, jsem se koukla na ostatní. Emily a Katelyn to šlo skvěle. Byly v podstatě ve stejné fázi jako já. To samé se ale nedalo říct a Stanislavovi s Alexem. Ti se tam chtěli začít fackovat plátky masa, ale naštěstí je Jungkook zastavil a poučil o bezpečnosti práce v kuchyni. Nevychovanci. Já jsem myslela, že ve Star Wars se bojovali světelnými meči a ne plátky hovězího. Budu se muset na ten film podívat znova.
,,Kiro, pozor!" slyšela jsem jak volá Katelyn. Otočila jsem se na hrnec a viděla jsem, jak z něj všechna voda bublá ven.
,,A sakra," začala jsem panikařit. Všechny hořáky jsem vypla a čekala, až se všechno uklidní. Mezitím mi na pomoc přispěchal Jungkook. Popadl hrnec s chňapkama na rukou a vylil všechnu vodu do umyvadla.
,,Je to dobrý," řekl, když nadzvedl pokličku, aby zkontroloval stav rýže. Bože, já se tu jenom ztrapňuju. ,,Možná je trochu připečená, ale tak ji mám rád," mrkl na mě.
,,Mám ji uvařit znovu?" zeptala jsem se. Strašně jsem se styděla, že tu jenom mě Jungkook pořád obskakuje, když by měl pomáhat i jiným.
,,To je dobrý," mávl rukou.

Posledním krokem bylo opékání masa. Odkryla jsem tedy mísu s masem a položila ho na rozpálenou pánvičku s olejem. Když se tam to maso tak smažilo, přidala jsem k němu houby a všechno to promíchala. Nádherně to vonělo. Ve zbytku oleje, co mi tam po mase zbyl, jsem udělala jedno volské oko. Krásně dozlatova. Všechno jsem pak krásně naskládala do misky. Jako základ se dá rýže, na ni se položí volské oko a okolo se naskládá zelenina a maso. Podle toho receptu se bibimbap má posypat ještě sezamovými semínky a podávat ho společně s gochujang omáčkou, ale nic takového tu bohužel nemám. Tak snad to bude stačit.
,,Tak jo. Vidím, že už máte hotovo," řekl s nadšením Jungkook, když viděl naše misky s jídlem. ,,Kuchaři, jdu ochutnávat," řekl, vytáhl hůlky a začal zleva od Emily.
,,Páni, to je chuťovka. Dobrá práce, Emily." Emily se zaradovala. ,,Katelyn, musím říct, že to je opravdu dobré. Taky dobrá práce," pochválil jídlo od Katelyn. Teď byla řada na mě. Jungkook si pomalu vzal kousek masa, nějakou tu zeleninu, kousek volského oka a rýži. Tuhle celou nálož si dal do pusy a...
,,Je to dobré?" zeptala jsem se, protože Jungkook ztuhnul. Chvíli ještě přežvykoval, polknul a najednou se mu rozzářily oči.
,,Lepší bibimbap jsem ještě nejedl. Kdo by řekl, že trochu opečená rýže tomu dodá tak skvělou, lahodnou chuť!" začal se rozplývat nad mým jídlem. ,,Neuvěřitelná práce, Kiro. Fakt bomba," řekl a usmál se na mě. Na konec ho čekali ti dva "chytrolíni".
,,Pánové," podíval se na ně oba. ,,Vaším úkolem bylo uvařit bibimbap a ne hurikán na prérii." Nenápadně jsem se natáhla, abych viděla do jejich misek. Nejen, že všechno bylo tak různě nakrájené na hvězdičky, kostičky, čtverečky a kdo ví co ještě, ale taky z toho udělali rýžovou směs. Sem tam z rýže vykukovala spálená zelenina, až moc připálené maso a černá semínka rýže. Jungkook se to ani neobtěžoval ochutnávat.

,,Tak jo," řekl Jungkook. ,,Všechna vaše jídla byla lahodná, ale myslím si, že už asi víte, čí jídlo bylo lepší než ty ostatní," řekl a podíval se na nás všechny. Holky vedle mě mezitím tiše skandovaly: ,,Kira. Kira," a já jsem se třásla. To nemůže myslet vážně.
,,Odznáček získává Kira za její skvělé bibimbap!"

Později večer~
,,Holky, to bylo boží," rozplývala se nad dneškem Emily. ,,Nejen, že jsme se dneska dobře najedli, ale taky nás ještě čeká sedm skvělých dní"
,,Co je zítra na programu?" zeptala se Katelyn.
,,To nevím, ale-"
Najednou jsem slyšela zaklepání na okno. Koukla jsem ven a viděla jsem tam Harryho, jak na mě mává. ,,Pojď ven," zašeptal. Kývla jsem hlavou a šla ven z chatky.
,,Tak co? Jaký byl první den?" zeptal se mě s úsměvem Harry.
,,Nebudeš tomu věřit, ale vyhrála jsem odznáček," zaradovala jsem se a ukázala mu ho. Měla jsem ho hrdě připnutý na tričku.
,,Páni, tak to gratuluju," pohladil mě po paži.
,,Bylo to skvělý. Jungkook nás naučil vařit jedno korejské jídlo. Bylo fakt dobrý," začala jsem mu vyprávět, co se stalo. Harry tam stál, smál se, občas i zavtipkoval, ale nemohl ode mě odtrhnout oči.
,,My jsme dneska byly s Jinem. Jsem docela unavený."
,,Co jste dělali?" zeptala jsem se, protože jsem až moc zvědavá, co pro nás mají přichystané.
,,To ti neřeknu," škádlil mě Harry. ,,Nech se překvapit."
,,Ty seš ale," bouchla jsem ho do ramene. Oba jsme se tam ještě nějakou chvíli bavili, než se setmělo a bylo načase jít spát.

Když jsem tak ležela v posteli, koukala jsem se na odznáček na tričku. Krásně se v tom měsíčním světle lesknul. Dnešek byl opravdu fajn. Už se těším, co pro nás mají ostatní členové připravené. Snad to bude taková sranda jako dneska s Jungkookem.

To be continued...


          

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.