My Amazing Life

Recepty | 3 letní pochoutky + příběh

Ahojky rajčátka!
Léto je tady a já jsem si pro vás připravila článek se třemi letními pochoutkami. Snažila jsem se vybrat takové, které mi chutnají, ale i ty, které jsou dobré například na ochlazení. Protože v létě je opravdu horko. To mi připomíná jednu příhodu, co se mi stala (najdete ji na konci článku). Tak a teď jdeme na ty chutné recepty!!!


#1 | Ovocný nanuk

Každý má rád nanuky. A já tady! Hlavně ty ovocné. Tyhle nanuky nikde v obchodě nenajdete, ale jsou velmi jednoduché a rychlé! Budeme potřebovat: formu na nanuky, ovoce podle volby, ovocnou šťávu (nebo džus), vodu.

Vodu smíchejte se šťávou. Do formy na nauky rozdělte ovoce, zalijte je vodou se šťávou a mrazte 4 hodiny. Pak už jenom vyndejte a můžete je sníst! Aby se vám lépe vyndávaly, můžete tu formu polít teplou vodou. Ale nepřežeňte to, jinak se vám nanuky roztečou!



#2 | Osvěžující melounový drink

K obědu, nebo jen tak na chuť, se hodí studené pití. Jeho příprava je jednoduchá, rychlá a 100% veganská! Budeme potřebovat: vodu, led, meloun a okurku.

Příprava je celkem jednoduchá. Do sklenice nalijete vodu (nejlépe studenou), přidáte několik kostek ledu, všechno to zalijete šťávou z melounu, promícháte a přidáte třeba i pár kousků samotného melounu. Podle libosti můžete ještě přidat několik plátků okurky (nejlépe celou, neloupejte ji - obsahuje tak víc vitamínů!!, ale pořádně ji umyjte). A je hotovo! Můžete to celé ještě pokapat citrónem.



#3 | Melounový sorbet

Ovocné sorbety jsou do horkého léta úplně ideální. Na rozdíl od smetanových zmrzlin jsou opravdu osvěžující a lehké. Pokud je připravujete z opravdu sladkého ovoce, není potřeba ani příliš cukru. Budeme potřebovat: 4 hrnky melounové dužiny, 2 polévkové lžíce citronové šťávy, 1/2 hrnku čerstvé pomerančové šťávy, 10 lžiček hnědého cukru, trochu soli, lístečky máty na ozdobu.


Meloun nakrájejte na kostičky a promíchejte s citronovou šťávou. Dejte je na plech a dejte to do mrazáku. Pokud se vám plech do mrazáku nevleze, můžete použít i talíř, nebo krabičku (ale ať vám to nezmrzne do jedné velké krychle!) Zmrzlé kousky dejte do kuchyňského robotu nebo mixéru s pomerančovou šťávou. Nakonec vmíchejte cukr a sůl. Nechte v mrazáku asi hodinu. Potom se musí sorbet znovu našlehat a můžete ho podávat. Nahoru na kopeček můžete přidat lístek máty.



A teď ten příběh, který jsem na začátku slíbila.

Bylo léto, asi jako je teď. Pařila jsem se na zahradě v lehátku. Máme sice bazén, ale ten mě už nebavil, tak jsem se šla opalovat. Bylo ale fakt horko!!! Jako že asi 35 °C!!!!! Tak jsem si řekla, že si dám nanuk. Zašla jsem si tedy pro Mrože (to je můj oblíbený) a šla jsem si zpátky lehnout. Nanuky miluju. Tak jsem si ho lízala, ležela na lehátku, ale najednou na mě zavolá kámoška z vedlejší zahrady. Položím si nanuk do misky, že si ho potom dolížu a jdu se s ní bavit. Bavili jsme se asi půl hodiny. Bavili jsme se o prázdninách, nových hrách na HPD a domluvili jsme se, že si zajdeme do kina. Pak jsem se vrátila k lehátku, ale nanuk tam už nebyl. Zbylo tam jenom to dřívko. Křičela jsem na bráchu, že je to malý smrad a že mi ho určitě snědl, ale pak jsem si vzpomněla, že nebyl doma. Najednou cítím, jak mi lepí noha a všude okolo pobíhají mravenci. Kouknu se pod lehátko a tam je velká barevná kaluž. Ten nanuk ROZTÁL! I s tou miskou!!! Nevěděla jsem co mám dělat, tak jsem vzala kbelík na písek, nabrala vodu s bazénu a pokusila se to spláchnout, aby to tu nebylo lepivé, ale jak jsem tam tu vodu nalila, rozlilo se to po CELÉ TERASE!!! Mamka z toho nebyla moc nadšená. Ale pomohla jsem jí to uklidit.

Ty teploty v létě jsou někdy strašné, ale s těmihle pochoutkami se určitě zchladíte. Hlavně si dávejte pozor, ať to nenecháte na sluníčku, jinak se vám může stát něco podobného jako se stalo mně.

Mějte se krásně!

PS: Nechte pluska, komentáře a napište mi pěkné nápady na články :)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.