My Amazing Life

✏ Škola přes prázdniny? No to snad ne!

Ahojte rajčátka!
Hlavně nepanikařte, ale začíná březen. Co to znamená? Už jenom 3 měsíce školy a bude zase léto, nekonečný zdroj zmrzliny a hlavně prázdniny! No teda pokud se nerozhodnout je třeba zkrátit, protože jsme vlastně celý rok ani do té školy nechodili. A nebo je zruší úplně a budeme chodit do školy i v červenci a srpnu, abychom to všechno dohnali. To by to dopadlo... Počkat. Jak by taková letní škola vypadala?

Probudíte se už někdy v 5:30 ráno, protože v létě slunce vychází opravdu brzo. Chtěli byste si ještě chvíli poležet, ale paprsky vám šajní do obličeje, pod peřinou je vám horko, tak si nemůžete zakrýt oči a zrovna jste našli tu nejpohodlnější polohu. Takže vám nezbývá nic jiného než vstát a jít do koupelny. Po umytí zubů a obličeje si radši dáte i sprchu, protože jste se přes noc zpotili jako prasátko (chro chro), a nechcete ve škole před svým crushem smrdět. Nesmíte se zapomenout postříkat tunou deodorantu, jelikož hlásili 30 stupňová vedra na celý den.

Co si ale dneska vezmete na sebe? Přes lockdown jste nabrali pár kil a tak bikiny nebudou vaší první volbou. Radši šáhnete po nějaké sukni nebo šatech... a nebo radši ne. Není nic horšího, než když se vám zpocená stehna lepí k sobě. Proto radši berete kraťasy s tílkem, nebo lehkou blůzou, vlasy svážete do drdolu a vyrážíte si dát snídani.

Dneska máte na výběr ze zmrzliny nebo... zmrzliny. V létě se totiž nic jiného jíst nedá. Jiná jídla jsou většinou vařená a to znamená, že jsou teplá. A víc tepla při už tak teplém letním dni není nic dobrého. Na svačinu si berete radši nějaké ovoce.

Po cestě do školy vám ujel autobus. No nic, budu muset jít pěšky. Alespoň se mi nebudou lepit nohy k sedadlům a nebudu muset stát v tom pachu z cizích podpaží... fujky. Jakmile ale dorazíte do školy, zjistíte, že se dneska vyučování nekoná ve třídě, nebo venku na hřišti, ale na koupališti. Dneska je totiž tělocvik, který už tak rok nebyl. A jde to na těch špekounech ze třetí třídy vidět. Pořád jenom Redbull (červenej býk, pokud by někdo nevěděl, je energy drink), mekáč a Forknife (nebo Roblox. Co já vím co takoví třeťáci paří za gamesy).

"Čau," zdraví nás náš crush, Alex. Nervózně se na něj usmějete a zamáváte. Už tam stojí vaše parta kámošů a kámošek a čekají, až přijde paní učitelka, abyste mohli jít na koupák. Je to v háji. Úplně jste zapomněli, že se jde dneska na koupák a plavky jste nechali doma. Nemusíte se ale bát, protože vám táta po cestě do práce dovezl tašku se vším potřebným. Díkec, tati.

Na koupáku si s kamarády najdete pěkné místo ve stínu. Učitelka vás už popohání do vody, ať můžete začít s plaváním, tak rychle sbalíte věci do tašky, natáhnete deku a jde se plavat. Eliška a Radek jsou už zase jako první u paní učitelky. Dolejzači jedni. Vy se postavíte až někam dozadu a doufáte, že na vás nepřijde řada. Postupně vás tam ubývá, až se blížíte na řadu, když vtom se z vody ozve: "Paní čelko, Franta se už zase topí." Úča začne šílet, máchat ruka a skočí pro Frantíka, ten se ale najednou postaví a dělá frajera. Celou dobu stál na mělčině. "Tohle si hošánku vypiješ." Ale to mu je jedno. Hlavní je, že udělal dojem na děvčata.

Do konce vám zbývá ještě tak hodina a půl. Učitelka je už úplně vyřízená, tak vám dává rozchod. Vy se svými kamarády jdete skákat na můstek. Už to tam obhlíží Karel, ale není si jistý, jestli chce vůbec skočit. "Kámo, to dáš. Budeš borec," povzbudí ho Alex, váš crush. Karlovi se to ale nezdá. Drží se zábradlí a koukne se ještě jednou dolů, když v tom mu jakýmsi způsobem ujede noha, ztratí balanc, plavky se mu zaháknou za hřebík a borec letí nahý dolů do vody, kde nakonec zvládne udělat bombu. Všichni, včetně plavčíka, začnou brečet smíchy, protože něco takového se ještě nikomu nestalo. Ani Chucku Norrisovi.

Den už pomalu končí a vy se vydáváte s kamarády domů, kde vás čeká pizza a film s rodinou. S kamarády se rozloučíte a co se týče Alexe, vašeho crushe... mrkne na vás a dá vám high five.

Pokud by takhle opravdu vypadala škola přes prázdniny, nebylo by to ani tak špatné. Ale nedokážu si představit, že budu celý den sedět v roušce v 30 stupňovém horku. To prostě nevydržím. Tak snad škola přes léto (a třeba i roušky) nebude. A tady je vtip na konec. Gud báj.

Učitel: "Kristýnko, už ti jde mikrofon?"
Kristýnka si zapne mikrofon: "Nejde."
Učitel: "Aha, tak nás budeš aspoň poslouchat."

          

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.