My Amazing Life

❋ Co nedělat v hodině češtiny ❋

Ahojky rajčátka! Dneska jsem si pro vás připravila článek o tom, jak se nechovat v hodině češtiny. Nikdo totiž určitě nechce, aby si na něj učitel třeba zasedl. To opravdu nikdo nechce. Tak tady je pár rad, čemu se vyhnout, aby z vás byl vzorný žák. Jdeme na to!

#1 / Mějte nachystané správné učebnice
Čítanka, písanka, sešit, učebnice, mluvnice nebo sloh. Nezapomeňte si nachystat ty správné učebnice. Rozhodně nemějte na stole učebnici angličtiny. Učitel by si pak mohl myslet, že angličtinu vyvyšujete nad češtinu. Ano, angličtina je ve většině věcech lehčí, ale čeština je prostě náš mateřský jazyk, tak se s tím musíme smířit. Ale jen tak mezi náma, taky mám radši ajinu..


#2 / Dávejte si pozor na gramatiku
Přiznávám, taky někdy udělám chybu. Ale pravopisných chyb byste se měli, zvláště v češtině, vyvarovat. Nevíte, podle jakého vzoru se skloňuje slovo okurka? Já taky ne, ale to nevadí. Koukněte se ke kamarádovi ve vedlejší lavici, nebo si představte, jak by se taková okurka skloňovala. Nevíte, jestli se tam píše i nebo y? Dejte tam obojetné. I to se bude muset jednou uznat, protože to stejně polovina žáků má vždycky špatně. To stejné platí o s a z. Jak si to má někdo pořád pamatovat?!


#3 / Nerušte
To platí snad pro všechny hodiny. Ale v češtině se to dá nějak obejít. Každý češtinář rád vidí, když alespoň jeden z jeho žáků čte, protože v téhle době už mnoho lidí nečte. Proč nespojit tohle s něčím zábavným a užitečným. Schovejte si mobil do knihy. Ano! Tady je krátký návod. Můžete třeba využít tu knihu s vtipy, kterou jste minulý rok dostali od babičky k Vánocům. A věřte mi, můžete si tam schovat mnohem víc věcí, než jen mobil. Třeba jídlo (dobrý příklad tohoto je tato hra -> KLIK) ;)


#4 / Slohovky zásadně nekopírujte od ostatních
No přiznejte se. Kdo už někdy okopíroval slohovku od někoho druhého? Myslím si, že každý. Učitel to velmi rád vidí a klidně vás za to odmění i pětkou. Na to se musí chytře. Místo toho, aby jste udělali CtrlC a CtrlV, udělejte něco jiného. Vemte slohovky tak od tří až šesti spolužáků, kteří mají stejné téma, a zkopírujte od každého jenom část. Pokud to na sebe nebude navazovat, upravte pár vět a slohovku máte za pět minut hotovou. Je to opravdu ízy!


Tak to by bylo pro dnešek všechno. Doufám, že vám nějaké tyhle rady pomohly. Pokud chcete, můžete mi tu i zanechat pěkný komentář, co se vám líbilo/nelíbilo, co byste chtěli příště. Ale než se s váma rozloučím, tady je kratší příběh, co se mi stalo první den ve škole.


"1. září. Už se zase musí do školy. Těch šest měsíců volna mi bude chybět. Ach jo." To jsem si řekla hned co jsem se probudila. Den před tím jsem si chystala budík, protože normálně bych vstala až tak v 10:00. No jo, když já chodím spát až tak ve tři ráno (to sleduju ty 3AM challenge). Tak jsem ráno v 6:45 líně vstala a doplazila se jako zombík, nebo jako had, který ztratil všechny svoje nohy, do koupelny. Tam jsem si umyla zuby, učesala vlasy, umyla obličej a učesala vlasy znova, protože se mi můj účes nelíbil. Pak jsem se šla obléknout. Den předem jsem si udělala outfit podle tohoto článku. Zase pršelo, tak mi to skvěle vyšlo. Pak jsem si šla dát snídani (normální cereálie s normálním mlékem a normálním pomerančovým džusem). No a bylo na čase vyrazit do školy.

Nebydlím sice daleko (asi tak 10 minut pěšky), ale taťka mě každý den vozí. To abych si neošoupala svoje nové Nike tenisky (ty jsem si ale dneska nebrala). Tak jsem do školy dorazila tak akorát. Všichni se už hrnuly do tříd. Prvňáci už netrpělivě čekali na paní učitelku, a deváťáci kouřili za školou (ale to nikomu neříkejte) a páťáci běhali po chodbách jak zběsilí. Tohle mi fakt nechybělo. Jak jsem dorazila do třídy, sedla jsem si na obvyklé místo vedle Barči (mojí BFFFFFFF). A hned slyším kluky na námi, jak se baví o FORKNITU!!! AUUGH! Jak já tu hru nesnáším.. No nic. Zazvonilo na hodinu. Barča si ke mně sedne a ptá se mě, co jsem si na první den vzala. Tak jsem jí řekla, že nic, protože mi to poradil článek na HPD.CZ NEJLEPŠÍ HRY PRO DÍVKY. Jak přišla paní učitelka, všechny nás pozdravila, řekla nám jak to všechno tenhle rok bude a pak si s náma povídala. Pak se mě zeptala, co jsem si to dneska oblékla, tak jsem jí řekla, že jsem kožená lady. Mám kožené tričko, koženou bundu, koženou čelenku do vlasů, kožené náušnice, kožený náhrdelník, kožený náramek, kožené spodní prádlo, kožené kalhoty, kožený pásek, kožené ponožky, kožené boty, koženou kabelku a ještě jsem měla kožený klobouk, ale protože pršelo, tak jsem si ho nevzala. Vypadala jsem fakt stylově.

Jakmile škola skončila, tak jsem jela domů a tak mě už čekala babička s takovou velkou taškou bonbónů. A k tomu mi dala i malý dárek. Jenom jsem odtrhla malý růžek a už jsem věděla, že je to kniha s vtipy. Jak já takové knihy nenávidím!! Babičce jsem samozřejmě řekla děkuji, ale jakmile jsem si přečetla první vtip, který byl "Jak se říká bumerangu, který se nevrací?" a odpověď byla "Klacek.", tak jsem si našla na jůtůb tutoriál, jak schovat mobil do knihy a ihned jsem si to udělala. Tohle prostě není přijatelné! Tak trapné vtipy!! Musím se nějak uklidnit. Tak jsem si objednala mekáč. Dabl čízburgr s velkými hranolkami a velkou kolou a k tomu ještě dvanáct nugetek s pálivou BBQ omáčkou. Myslela jsem, že mi praskne břicho.


Tak to se mi stalo první den školy. A co vy? Taky jste měli někdy tak šílený den?
Tak ahojda jahoda!


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.