KagamineRinCZ

Tipy na knihy

Čtete rádi? V tom případě vám kromě svých příběhů na wattpadu :D Můžu doporučit i pár svých oblíbených knih


HLASY

V psychiatrické léčebně dojde ke zvláštní vraždě jednomu z lékařů. Na jeho mrtvole se najdou naskládané předměty, které, jak se později ukáže, mají určitou symboliku.

Vyšetřovatelka se se svým týmem vydává do léčebny a prověřuje personál i pacienty. Dokonce se setkává i se slavnou pacientkou, Jasmin Matheisovou, která byla celý život zavřená ve sklepě a vůbec nemluví a nijak nekomunikuje... nebo ano? A je vyšetřovatelka opravdu jediná, kdo si toho všimne? Jasmin nicméně nemluví a sama není schopná téměř ničeho a nemá žádné násilné sklony. Jsou to ale právě její otisky, které se na předmětech najdou. Ale spíš, než že by Jasmin něco udělala, to vypadá, že jí někdo předměty dal do ruky, aby na nich byly její otisky, protože věděl, že bude z obliga. 
Vyšetřovatelka Bea se v léčebně setkává jak s mladým chlípným doktorem, tak s milou lékařkou, s pacientem, který slyší zlé hlasy i se sexuálně zneužívanou dívkou, která si myslí, že s ní celý personál spí...Je někdo z nich vrahem, nebo je to někdo zvenčí? A proč do toho zapletl nenapravitelně narušenou a mentálně zaostalou Jasmin?

PRINCEZNA VIKTORIE

Viktorie je chudá dívka z Rakouska, která jede na výměnný pobyt do Anglie. její hostující rodinou má být nějaká bohatá, anglická nóbl rodina. 
Zároveň se zde vyskytují kapitoly, které píše někdo, kdo Viktorii sleduje a chce jí ublížit... Ale do poslední chvíle nezjistíte, kdo to je...
Jenže přestože dům, kam přijede, je nádherný a dostane nové drahé oblečení a hostující rodiče jsou na ni hodní, jejich dcera je k Viktorii povýšená, pomlouvá jí, dělá jí naschvály a dokonce se jí snaží podstrkovat drogy. Takže Viktorie hledá útěchu u kadeřníka, kterého potká a se kterým se spřátelí a začnou společně chodit na jídlo, a v obrovské domácí knihovně, kde si čte deník princezny Vikrotie ( její jmenovkyně) se kterou má nakonec společné nejen jméno...

HLAVA PLNÁ PŘÍZRAKŮ

Příběh vypráví sestra hlavní hrdinky z pohledu tehdy 8mi leté holčičky, když popisuje, co se s jejich rodinou dělo. Její čtrnáctiletá sestra Marjorie očividně trpěla schizofrenií. Chovala se podivně, často křičela, vymýšlela si různé věci, mluvila, jako kdyby to ani nebyla ona a také se zmínila o hrozných hlasech v hlavě. Její silně náboženský otec si však myslí, že je posedlá ďáblem. Rodiče se tak hádají, protože matka chce dceru léčit normálně u psychiatra ( což ale nezabírá) a otec jí chce naopak vodit k farářovi. Pravdou je, že Marjorie skutečně vykazuje i znaky posedlosti, mluví jinými hlasy a zná věci, které dívka v jejím věku nemůže znát. K sestře má však kladný vztah, a přestože jí často děsí, řekne jí i o tom, že své stavy z části předstírá. Rodina je ve finanční krizi, takže se rozhodla celý případ dostat do televize, proto musí problémy zveličovat a předstírat. Nakonec se skutečně spolu s televizním štábem zorganizuje vymýtání ďábla. I otec se však začíná chovat dost podivně. 
Jak to tedy je? Je Marjorie skutečně jen nemocná a trpí schizofrenií nebo je posedlá nějakým démonem? Nebo  to vše jen hraje? Nebo je snad posedlý právě otec, který se chová pořád divněji?

BARVA Z VESMÍRU

Úžasný příběh od mého oblíbeného autora hororů, H.P Lovecrafta.

Na farmě farmáře Naůma a jeho rodiny jednoho dne přistane zvláštní meteorit. Ten je zkoumán v labolatořích, a pochází z naprosto neznámé látky. Také jeho barva je... vlastně neindetifikovatelná. Prostě mimozemská. Po nějaké době se však s farmou začnou dít podivné věci. Nejdřve se rodí úroda, která je sice na první pohled obrovská a krásná na pohled, vše je však nepouživatelné. Boda ve studni divně zapáchá a večer je u studny vidět zvláštní světlo oné vesmírné barvy.
Postupem času se problémy stupňují, rostliny na farmě křehnou a umírají, stromy se kývají ze strany na stranu, i když nefouká vítr a i zvířata na farmě začnou umírat, nejdříve tloustnout, pak šednout,a nakonec umírají. Koně a psi se farmy bojí. Nakonec se i se členy Naumovy rodiny začnou dít podivné věci. V okolí farmy je cítit podivné napětí a lidé se jí postupně vyhýbají. jediný farmář odolává, zbytek rodiny postupně chřadne, jeden ze synů záhadně zmizí od studny.

CENA ZA DOKONALOST

Nadaná Céline má neskutečný talent na hru na klavír. Je velmi talentovaná a brzy začne vyhrávat všechny možné soutěže. Za tím vším podle všeho stojí pečující otec, který jí ve hře na klavír velmi podporuje.. Ovšem to jen na první pohled. Cena za její ,,dokonalost" je  krutá. Její otec je sadistický úspěchem posedlý magor a  nutí Céline trénovat na klavír až osm hodin denně, často jí nenechá ani chodit do školy a nutí jí cvičit dlouho do noci. Zakazuje jí jídlo, jindy jí zase nutí jíst odporné šlichty. Taky jí strašně mlátí a ponižuje a dokonce jí nutí se vslékat a nechat se bít řemenem.

Ve 14ti letech konečně najde sílu se otci vzepřít a udat ho, jenže nastává kolotoč soudů, jednání a Céline putuje nejdříve do léčebny, poté do dětského domova a nakonec kvůli nedostatku kapacit skončí i v domově pro problémovou mládež, kam rozhodně nepatří, a aby mohla dál studovat školu, musí vstávat každý den ve čtyři a ze školy se vrací zase až pozdě večer. Navíc spousta lidí jí nevěří, že jí otec týral jen proto, že pochází z bohaté a na pohled spořádané rodiny.

FARMA ZVÍŘAT ( celá farma zvířat je alegorie na komunismus a na Stalina)

Pan Jones má farmu. Na té farmě má zvířata. Jenže pan Jones je opilec, který se ke svým zvířatům nechová moc hezky. A tak jednou staré prase Major svolá ostatní zvířata a začne jim kázat o úžasné ideologii...o Farmě, která by patřila jen jim, zvířatům, a kde by všechna zvířata žila v harmonii a měla všeho dostatek. Staré prase poté umírá, ale jeho myšlenky se chytí několik dalších prasat, a za pomoci ostatních zvířat vyženou lidi z farmy. Prasata pak vedou farmu a učí ostatní zvířata číst a všichni společně hospodaří. Dokonce sepíší pravidla, která mají sloužit k tomu, aby se všem vedlo dobře, a aby se nevrátili lidé. 

Jenže brzy věci nevychází tak, jak bylo v plánu. Prasata začnou porušovat vlastní pravidla a tajně je přepisovat tak, aby vše hrálo v jejich prospěch, aby si ona mohla dělat, co chtějí. Také si pod nejrůznějšími záminkami schranují jídlo a feně dokonce ukradnou štěnata, aby si z nich vycvičili svou ochranku....A kdykoli se někdo ze zvířat ozve, vždy mají perfektně připravenou odpověd a vysvětlení, proč to musela udělat...na kterou ostatní zvířata nedokáží najít argument proti. Zvířata na farmě postupně nemají co jíst a musejí těžce pracovat, a to vše ve prospěch prasat, kterým to všechno ale prochází, protože umí s ostatními manipulovat a přesvědčit je, že je to vlastně vše kvůli nim a kvůli tomu, aby se nevrátili lidé...jenže i s těmi pak prasata začnou obchodovat a farma zvířat se boří do ještě většího bahna, než za ,,vlády" pana Jonese...


Komentáře

Adriana MJ

hej prez leto chci cist a asi si prectu vetsinu z tehle knih nejvic se mi zatim libi hlava plna prizraku ja cetla hlavne zivotopisy a byli jen dva o Michaelu Jacksonovi Freddie Mercurym a ctu o princesne Diane a chci jeste par zivotopisu ale tyhle knizky zni uzasne

Adriana MJTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Adriana MJ

RinKagamineCZ: jo to rada slysim ja mam rada hodne strasidelne pribehy spis ale tohle se mi zda ze je fakt dobra knizka a taky to vypada strasidelne myslela jsem ze se o prazdninach budu nudit ale asi si toho hodne prectu smajl

Adriana MJTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

RinKagamineCZ

Adriana MJ: Hlava plná přízraků je dobrá, právě proto, že příběh vypráví ta osmiletá holčička ze svého pohledu zpětně, už sice jako dospělá ale podle toho, jak to vnímala tehdy, což dává celé knize úplně nový nádech.
Navíc se postupně odhaluje, že Marjorie nemusí být ta šílená...jen konec tě asi trochu naštve no smajl ten je bohužel hodně odfláklý

RinKagamineCZTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.