KagamineRinCZ

5 zvyků, které mi zlepšily život

Dnes se s vámi podělím o pět svých zvyků, díky kterým mi je na světě líp. Třeba se vám nějaký z nich také osvědčí.

1. NAUČILA JSEM SE TRÁVIT ČAS SAMA SE SEBOU

Jsem člověk, který nemá moc přátel. Mám pár dobrých kamarádů, ale buď bydlí v jiném městě nebo už jsou vytíženi pracovními povinnostmi. Takže trávím čas hlavně se sourozenci, ale Len i má sestra mají stejně jako já hodně časově náročných koníčků. Navíc... známe to všichni. Chceme něco podniknout, ale zrovna nikdo nemá čas, nikdo není doma, a nám nezbývá, než trčet doma, čučet na film, nudit se a cítit se pod psa...Blbost!

Naučila jsem se si vyrazit třeba i sama. Klidně si jen tak vezmu deku a knížku, a jdu na přehradu nebo k řece, tam si zaplavu, pak si čtu, pak si zase zaplavu, a pak se jdu projít a jdu na zmrzku. To samé třeba do města. Mrknu po sekáčích, nakoupím, co potřebuju, krásně se projdu a na procházce přemýšlím, o čem budu psát nebo co budu kreslit. A klidně se jen tak sama stavím do kavárny, dám si kafe a zase si třeba čtu nebo dělám na mobilu, co potřebuji. A nepotřebuju nutně aby měli druzí čas, když chci někam jít. Někdy se to vážně hodí.

2. UTRÁCÍM VÍC ZA ZÁŽITKY, NEŽ ZA VĚCI

Jasně, někdy vám nový tričko, dobrá čokoláda nebo nové boty udělají fakt radost, ale ve chvíli, kdy si něco koupíte, stává se z toho věc, kterou prostě máte doma, je vaše, je samozřejmostí, ale největší radost přinese jen ze začátku. Ale zážitek je něco, na co budete vzpomínat dlouho. 

Takže dám peníze daleko radši třeba za bazén, za výlet nebo za vstup na anime akci nebo za ZOO, než za nějaké věci, které ve finále nepotřebuju. 

3. ŘÍKÁM LIDEM KOLEM SEBE, ŽE JE MÁM RÁDA

Klidně každý den. Klidně jen tak uprostřed konverzace. A je jedno, zda je to Len, má sestra, kamarád nebo třeba babička. Prostě...jen tak jim při loučení nebo uprostřed konverzace řeknu, že je mám ráda. Jim to vždycky vykouzlí úsměv na tváři. Lidé tohle potřebují slyšet. Každý to potřebujeme slyšet, i když víme, že nás daná osoba má ráda. Můžeme to vědět sebevíc, ale stejně to potřebujeme občas slyšet. A tohle moc dobře vím. Je to potěší. Navíc, oni vám to pak řeknou také. Hodně to posiluje vztahy. Říkat si s lidmi navzájem, že se máte rádi. 

4. NEREAGUJI NA HNUSNÉ KOMENTÁŘE

Asi všichni známe ty lidi, kteří jsou schopní hádat se s někým na soc. sítích klidně celé dny o úplné kravině a navzájem si tam nadávat. No...s těmihle lidmi prostě není rozumná řeč. A proto je nejlepší se do těchto diskuzí - hádek vůbec nezapojovat. Jen se tím vystavíte riziku, že se někdo dotkne vašeho sebevědomí a zkazí vám den, navíc, přesně to ti lidé chtějí. Aby se tam s nimi někdo hádal a vyměnoval si s nimi nadávky. Nudí se, chtějí, abyste je zabavili. A to, že to neuděláte, je pro ně nejhorší trest. 

Já osobně tyhle komentáře rovnou mažu a nijak na ně nereaguju. ne, nemažu připomínky a názory nebo kritiku, ale mažu věci typu ( omluvte ta slova, pouze cituji) ,,jsi kráva, jsi hnusná píča, jsi úplně debilní, protože máš na sobě tričko, které se mi nelíbí." Tohle rovnou deletuju, a nijak na to nereaguju.

5.   KDYŽ MI NĚCO VADÍ, VŽDYCKY TO LIDEM ŘEKNU

Není nic horšího, než mít problém a dusit ho v sobě. A ani pro druhé to není nic moc, když se na ně tváříte, jakoby nic, ale přitom proti nim něco máte nebo vám hrozně vadí něco, co dělají, ale oni o tom neví, a z toho důvodu toho nemůžou nechat.

Lidé neumí číst myšlenky, a dokud jim neřeknete, co vám vadí nebo co od nich chcete, tak to ve skleněné kouli nenajdou...,,kupodivu." když druhým řeknu, co mi vadí, tak mě neutopí, ale pokud jim to řeknu slušně, v klidu, hezky, ale na rovinu, obvykle zareagují naprosto normálně a ještě jsou rádi, že jsem jim to řekla. Díky tomu pak nemám na nikoho zbytečně vztek za něco, co sice dělá, ale nevědomky. A daná osoba taky ví, že kdyby cokoli, tak že jí to řeknu, a proto se nemusí bát, že by nevědomky dělala něco špatně

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.