KagamineRinCZ

Hate review postav II - Hannah Baker

Vítejte u dalšího dílu téhle toxické série, kde totálně zhejtíme další zpropadený charakter! A další postava, která mi hýbe žlučí, je Hannah Baker z 13 REASONS WHY.

DÍL II - HANNAH BAKER - 13 REASONS WHY


Pokud tento seriál dle knižní předlohy neznáte, jedná se o seriál, ( bacha, spoiler!) kdy se náctiletá dívka podřeže doma ve vaně, a zanechá po sobě 13 kazet. Na každé kazetě je jeden její důvod pro sebevraždu. 13 lidí jí údajně ublížilo, a k té sebevraždě dohnalo...( reálně jí z nich ublížil pouze jeden člověk, a...jak odhalí druhá série, i tak na tom kousek viny nesla sama Hannah...) Popravdě, jsem MOC RÁDA za to, jak se vyvinula druhá řada, která byla NAPROSTO BOŽÍ! Ta totiž odhalila Hannah v pravém světle a ukázala všechno, co Hannah dělala, a čím si koledovala...

Ale první série stačila k tomu, abych týhle postavě nemohla přijít na jméno. Už tam jsem si všimla spousty...věcí. Jasně, až druhá série odhalila, co byla Hannah zač, a že to byla fakt bezpáteřní bestie, ale už v první sérii jsem si všimla, že je Hannah patologicky závislá na pozornosti. 

Hannah byla zdravá mladá slečna, která žila v poměrně milující a prosperující rodině. ( Jasně, nějaké rodinné problémy tam byly, jak se později ukázalo, ale na druhou stranu  - nikdo Hannah nebil, nikdo jí neodpíral jídlo, nenadával jí nebo jí jakkoli jinak neubližoval. Na škole, kam přišla, byla celkem populární, než si to sama zvrtala...protože neunesla, že není populární NEJVÍC.

Na škole údajně docházelo k šikaně...údajně se jí smáli, neměli jí rádi a rozesílali její nahé fotky...ovšem tyto fotky (viz druhá série) Hannah hojně rozesílala sama. Ti kluci, kteří jí údajně šmírovali a obtěžovali, jak se ukázalo, to nedělali. Všichni kamarádi, kteří jí údajně zradili, při ní drželi, to ona zradila je. 

Ke všem se chovala jako odpad, a hroutila se pokaždé, když nebyla středobodem zájmu a obdivu. Nějaký problém, který se měl řešit, asi fakt měla, rozhodně potřebovala pomoc psychologa...ale ne proto, že by trpěla depresemi a šikanou. Potřebovala řešit právě tuhle svou patologickou potřebu být středobodem zájmu všech.

Často s ostatními namipulovala, přemlouvala je do špatných věcí ( jako konzumace drog) , a sama šikanovala jinou svou spolužačku, jak ve škole, tak mimo školu i na internetu. Když spolu její dva přátelé začali chodit, místo aby jim přála štěstí, to vyhodnotila jako zradu - že už není středobodem jejich vesmíru ona, ale že se mají rádi i navzájem. 

Citově manipulovala s druhými a emočně si k sobě poutala lidi, které nemilovala a nechtěla s nimi doopravdy být, a to nejen kluky, ale dokonce i jednu lesbu.

Shrnuto podtrženo, byla to zlá, sebestředná a samolibá mrcha, která nedokázala nebýt středem pozornosti, na druhou stranu, kdyby někdo včas odhalil tenhle problém...nemusela by se zabít, ovšem...teď to bude znít drsně, ale já fakt myslím, že se prostě zabít chtěla- Že pro ni v tu chvíli bylo lepší zemřít s tím, že jí pak budou všichni do nekonečna řešit, než žít ve světě, kde není středobodem vesmíru.

Kdo ví, třeba by jí vhodná a pečlivá terapie pomohla...otázka ale je, zda by byla ochotná si nechat pomoct a se svým problémem něco dělat...


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.