Girlspace.com

Make-up pravidla, která musíš znát

Každá dívka se chce líbit a tak začíná používat i líčení. Na co si při líčení dát pozor, to se dovíš v tomto článku, který z tebe udělá kosmetickou královnu.


Správný odstín je základ!

Až si budeš v obchodě vybírat krycí make-up, krycí tyčinku nebo pudr, dávej si pozor na odstín. Barva make-upu by měla odpovídat barvě tvojí pleti, protože pak může být výsledkem příliš světlá nebo příliš tmavá pleť. Tvoje pleť by měla vypadat přirozeně, proto si na hřbet ruky dej trochu make-upu, který sis vybrala a jemně rozetři. Pokud si ani potom nebudeš jistá, zkus si make-up rozetřít trochu i na obličej. Především na problematická místa, třeba pod oko, kde se dělají kruhy, nebo na pupínky. Pokud bude nalíčené místo přibližně odpovídat barvou zbylé, nenalíčené pleti, máš vyhráno a můžeš jít rovnou k pokladně.


Pozor na vzhled masky!

I když make-up svou barvou odpovídá tvojí pleti, nezapomeň si trochu make-upu rozetřít i na krk, protože pak by jsi vypadala, jako by jsi měla na obličeji masku a rázem by bylo po přirozenosti make-upu. Pokud máš tričko s výstřihem, neboj se make-up rozetřít i do výstřihu, protože jinak budeš mít dvoubarevnou pleť, která nevypadá moc dobře.


Barevné stíny jen minimálně!

Pokud máš ráda barvy duhy nebo pastelové barvy, určitě zatoužíš po tom mít je na očích, a to ve smyslu na očních víčkách. S barevnými stíny, a stejně tak i s tmavými a zářivými stíny opatrně. Pokud si je naneseš ve velkém množství, mohla by jsi potom působit nepěkným a nelichotivým dojmem. Stačí, když si stíny jen lehce a opatrně naneseš na víčka.


Příliš výrazné rty?

Pozor si taky dej na výrazné a tmavé rtěnky, které mohou sice vypadat dobře na dívence z reklamy, ovšem v reálu to může být naprostá katastrofa. Jednak příliš tmavé nebo výrazné rty působí nepřirozeně a jednak čím výraznější máš rty, tím těžší je si je udržet v daném stavu. Nejenže jsou takové rty dost nápadné samy o sobě, stejně nápadné je i jejich rozmazání. Pokud se ti rozmaže už i tak příliš tmavá nebo výrazná rtěnka, jde to hned vidět. Proto je lepší místo toho sáhnout po obyčejném lesku na rty nebo jemně zbarveném balzámu na rty a tyto kosmetické výstřelky si nechat na později.


Jen jedna část obličeje výrazná!

Pokud si namaluješ barevné oči, měla by jsi na rty nanést jen trochu lesku na rty, a stejně tak, když už jsi hodláš dát nějakou trošku výraznější rtěnku, měla by jsi mít jen lehce nalíčené oči. Jinak totiž můžeš skončit zmalovaná jako klaun a to není ani trochu přirozené, pokud se zrovna nechystáš na karneval. Taky si dej pozor, aby se tvůj make-up nebyl s tvým oblečením a doplňky. Celý outfit by měl být v rovnováze s make-upem.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.