Dia Express

--> VE ZDRAVÍ I PŘES ZIMU <---

Jak si udržet zdraví i přes chladné, zákeřné počasí?

   Taky vám přijde, že přes podzim i zimu jste často nemocní? Mám to většinou taky tak, ale letos se držím o něco lépe. Loni to bylo skoro jeden týden cvičím, druhý týden:" Omluvte prosím dceru z tělesné výchovy, je nachlazená."Letos, jsem se neomlouvala snad ani jednou, ale neříkám, že čas od času nevysmrkám pár (set) kapesníků.

Takže v dnešním článku, jsem si našla pár preventivních rad, jak se udržet ve zdraví + to, co dělám já.

1. Teple se oblékat

To je samozřejmostí, ale myslím, že se na ni spoustu lidí vykašle, protože "čepice mi přece nesluší." Na tohle zapomeňte a oblečte se tak, aby vám bylo teplo.

2. Dostatek vitamínů, minerálů.

V létě na to ani nemusíte pomyslet, když je všude dostatek ovoce a zeleniny. Přes zimu je to přece jen s tím ovocem a zeleninou trošičku dražší záležitost. Čas od času si do sebe ale kousek ovoce, či zeleniny dokážete dostat, ne? Existují však různé doplňky stravy obsahující pouze pár vitamínů a minerálů, sama si čas od času takovouhle "tabletku" vezmu.


3. Pitný režim

Ten je důležitý po celý rok, ale kdo by pil, když v zimě na to není ani pomyšlení, co.Naše tělo, ale rozhodně vodu potřebuje, nezapomínejte.

4. Žádný stres, ale spěte!

Stres obecně ničemu neprospívá a je naprosto zbytečný, takže se místo toho radši dobře vyspěte, tělo potřebuje dobře zregenerovat.

5. Pohyb

Ano pohyb, je prostě nedílnou součástí zdraví v každém případě. Při pohybu se nejen uvolňují hormony štěsí, ale posílíte tím i imunitu. Běhat se dá i v zimě , nebo si zacvičit třeba i doma.

6. Hygiena

Do běžného styku s lidmi se dostáváme dennodenně, kdo ví, čeho všeho se člověk dotkne a co všechno mu na ruce zůtane, takže nezapomínejte na mytí ruk. Když se dotýkáte obličeje špinavýma rukama je možné, že přes ně se do vás nějaký ten vir dostal.


7. Čerstvý vzduch

V zadýchaných místnostech určitě poznáte, že se vám nedýchá úplně nejlépe, takže se nebojte otevřít okno. Taky není dobré abyste měli přetopeno, když vyjdete ven vaše tělo pak je celkem v šoku, když z takového tepla najednou přijde do takové zimy.

8. Když už na vás něco přichází, zadržte to hned.

Už smrkáš? Hned si dej čaj,nejlépe s opravdovým medem, zalez do postele, no a když víš, že ti pomůže nějaký prášek neboj se toho a dostaň to ze sebe, co nejřív. Mě třeba med dost pomáhá, každé ráno si ho dám do čaje, no a nemocím nejdu hned vstříc do náruče.

No a ničeho se nebojte, všechno s úsmevěm, zima není stále jen na obtíž, užijte si tu krásu, krasné svátky. Takže přeji hodně zdraví a děkuji za případnou zpětnou vazbu. :)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.