Dia Express

Co všechno se změnilo #2

Tímto bych chtěla navázat na námět článku od Butterfly340, který mě moc zaujal. „Co všechno se změnilo“ od doby, co si se přidala na HPD? 


Můj HPD účet jsem si založila před 10 lety, v roce 2013, wow! V tu dobu mi bylo jen 10 let a na začátky si ani nepamatuju, nejspíš mě bavilo zde hrát hry, a tak jsem se rozhodla založit si i účet.


Pro získání představy, jaká jsem v tu dobu vlastně byla mi posloužil můj malý starý Blog, ten jsem začala psát až v roce 2016. V prvních článcích, které jsou sice nehorázně neuspořádané a plné zvláštních vět se však zdám nadšená a inspirovaná, což věřím, že byly pocity, které mi HPD tak často poskytovaly a kvůli kterým jsem se sem vracela. Po letech jsem sem ale přestala chodit. Teď jsem se rozhodla to tu znovu trochu probrouzdat a jsem zase tam, kde jsme byla! Cítím se nadšeně a jistý vánek inspirace mě sem opět zavál. Ráda vzpomínám na dny ve Světě fantazie, díky kterém jsem se opravdu dokázala ocitnout v naprosto jiném světě a vzpomínám i na psaní článků a sdílení našich poznatků.


V mém profilu stále stojí, že se věnuji biologii, což je momentálně pravda, ale pracuji na tom, aby se tento fakt změnil. Šla jsem po základce na gympl s tím, že si nejsem jistá, co chci dělat, ale že mám našlápnuto k biologii. Příroda mě totiž zajímá, to je stále pravda, ale můj zájem o přírodovědné bádání se pomalu vytrácel postupem času na gymplu. Malinko (teda hodně) mě sejmula K-wave. Nechtěla jsem však stále jen „závislačit“ na seriálech a kpopu, takže jsem se začala věnovat korejštině jako samouk a začala jsem bádat do hlubin korejské kultury o něco víc. Myslela jsem, že se tomu budu věnovat i na výšce. Ale když přišel maturitní ročník a nespočet debat a zvažování ohledně oborů na univerzitách a budoucích povolání, ocitla jsem se na výšce se zaměřením na biologii ještě k tomu na laboratorní. Byla jsem po dobu studií na základce a gymplu celkem „šprt“. Ne že bych byla přehnaně pečlivá, ale učení mě zkrátka bavilo! Zažila jsem velkou změnou na výšce, kterou vlastně zažijí všichni (kdo tam půjdou), jelikož je tam o tolik jiný systém, ale největší problém jsem měla s naprostou ztrátou zájmu a potěšení z učení. Což je důvod, proč se chystám na změnu oboru.


Ale jak píše i Butterfly340 škola není všechno a nejspíš můžu tvrdit, že na sebe můžu být pyšná a za spoustu věcí vděčná. Dokázala jsem se sejít s cizinci z internetu, uběhnout první gladiátor race, najít kamarády na výšce, udržet stará přátelství a spoustu dalšího. Ale přijde mi, že ve směs jsem stále dost podobná- až na ten zájem o Koreu, ten tu před tím nebyl.


Než se tady rozepíšu o dalších výlevech z mého života, chtěla bych článek ukončit. Ukončila bych to pár zajímavými citáty. „Život může být pochopen jen pohledem nazpět, ale prožíván musí být směrem kupředu.“ Toto jsou slova Sorena Kierkegaarda a jistý vliv na mě doteď mají, ale naše mysl je tak zrádná věc, že ani tímto si jistá nejsem. Většina z nás totiž věci vidí, tak jak je chceme vidět, ale ne tak, jaké doopravdy jsou. To je zase pasáž z Alchymisty. (A dost možná se ta slova objevují i jinde) Takže na úplný konec dávám citát z knížky Protiklady od Jang Kwidža. „Život není něco, co prozkoumáme a pak žijeme. Prozkoumáme ho tak, že ho žijeme. Chyby se pořád vracej. To je život. 


Děkuji všem, kteří to dočetli až sem a těším se na články "Co všechno se změnilo" od ostatních!


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.