Čau, tady Terka

Top 10 - nejnebezpečnějších povolání

   Dámy a pánové, ČUS. Po nekonečně dlouhé době jsem se dokopala k dalšímu článku. A jak jinak než TOP DESETObčas si myslím, že bych měla tenhle blog přejmenovat na Top deset, ale já jsem extrémě líná. Nejradši bych si za tu lenost nafackovala, ale nechce se mi. Ale to jsem odbočila. Tak jdeme na to!


10. Asistenti kouzelníků

Možná si říkáte: "Ale vždyť to nemůže být nebezpečný."  Myslím, že když se podíváte na tyhle příklady, tak změníte názor. Vrhání nožů, probodávání mečem, půlení na dva díly atd. Sice se jedná o nacvičený trik, ale co když si kouzelník před vystoupením přihne na kuráž? V takovém případě můžete doufat, že vám pojišťovna dá pojistku na nůž v břichu.


9. Kaskadéři

 U téhle práce jsou plusy i mínusy. Dobře platí, setkáte se s celebritami, je hodně pestrá a naučíte se hodně nových fíglů. Ale je tu možnost, že se každý den můžete pochroumat nebo i zabít. Naštěstí se nejnebezpečnější skoky dají udělat počítačem.


8. Rybáři

Myslíte si, že je tohle jednoduchá práce? Nenechte se vysmát. Rybáři musí občas pracovat sedm dní v týdnu dlouho do noci, vyhýbat se bouřkám, neustále dohlížet na loď, jestli se neporouchala a v nejhorších případech se může objevit Kraken. No dobře, Kraken ne, ale jsou tu potvory, které vás vyšňupnou a ani se nezadýchají. Proto se bojím otevřeného moře.

7. Dřevorubci

Tenhle obor je nebezpečný už jen kvůli tomu, že se tu používá matika. Sice ne Pí na druhou, ale musí se tu počítat s tím, že vám může něco spadnout na hlavu.Buď strom, větev nebo nějaké náčiní. A taky je hlavní svalová hmota!


6. Myči oken mrakodrapů

V Dubaji, kde jsou mrakodrapy ve výšce 120 metrů a výš (34. patro), je trochu blbý riskovat život jen, aby lidi uvnitř dobře viděli ven. Chudáčci stojí jen na úzké římse, není moc stabilní a když si stoupáte na špičky kvůli nedostatkům vaší výšky, tak to taky není moc příjemné. 


5. Opraváři elektriky

Když vám praskne žárovka, tak to nikdo neřeší a vyměníte si jí sami. V Austrálii to ale nemůžou, tak posílají pro elektrikáře a ti mají dost nebezpečnou práci. Přece jen elektrika není žádná sranda. Občas na to musí použít i takový roztomilý kovový obleček, který přežije i 500 000 Voltů. A to už není tak málo.


4. Horníci

K tomu ani nemusí být nějaký komentář. Sesuvy půdy, výbuchy plynu, zatopení dolu, extrémní hloubky, každý den vdechujete škodné plyny a námaha může taky někoho zabít.


3. Hasiči

Tisíce chlapečků sní o tom, jak jednou budou hasiči. Ale i kdyby jin to zůstalo i do dospělosti, musí mít dokonalou fyzičku, nesmí mít problémy s ovládáním emocí a musí si dávat pozor na kouř, oheň a bortící se stropy a domy.


2. Policista

Když už policista, tak radši v Česku než v Mexiku. Tam jsou na denním pořádku krádeže, vraždy, únosy a drogové války. Tak to už je lepší být měšťák podle Kovyho:  https://www.youtube.com/watch?v=E0TzTk2orcY


1. Armáda

Jestli jste se dostali až sem, připravte se na nejhorší. Vojáci jsou posíláni do nejnebezpečnějších míst, aby zabíjeli ty nejnebezpečnější lidi a aby se nenechali těmi nejnebezpečnějšími lidmi zabít. Páni tolik E-ček. to už asi nebude něco jako Call of duty. A kdo se vrátí, tak taky nemusí mít v pořádku mozkovnu z těch traumatů.



     Tak to je všechno. Jestli se vám článek líbil, nechte plus, komentář a v nejlepším případě zanechte i sledování blogu. Ale rozhodně vás k ničemu nepřemlouvám. Ani náhodou. Tak se mějte hezky a u dalšího článku ČAU ČAU.














Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.