Zábava,tajemství a zajímavosti

JEDNOROŽCI

Ahojky. Tady jsem pro vás vytvořila článek o jednorožcích. Doufám, že se vám bude líbit.


                                                                    Jednorožec

Pod tímto slovem si spousta lidí představí krásného bílého koně, rozevlátou hřívu, ocas a v neposlední řadě také stříbrně zářící roh vyčnívající z čela zvířete. Vzpřímený postoj a hrdě vztyčená hlava v nás probouzí odvěkou úctu k tomuto překrásnému a tajemnému tvorovi. Jiskřící oči vypovídají o vysoké inteligenci a veliké lásce.

 

Jedná se o bytosti s bílou srstí, postavou podobni koni. Údajně se vyskytují ve všech lesnatých oblastech severní Evropy. Jsou vybaveni léčivým rohem. Jejich mláďata se rodí se zlatou srstí a až v dospělosti se srst mění do stříbrna, a pak do bíla. Styku s lidmi se jednorožec vyhýbá, má velmi hbité nohy, takže se dá těžko chytit. Jednorožci jsou díky své síle, odvaze a rychlosti považováni za božskou bytost.

 

Jeho existence je spojena mysticky s prostředím, ve kterém žije. Jednorožec je pokládán podobně, jako dryáda za ochránce lesa, či stromů. Dotyk jeho magického rohu prý způsobuje očistu vody, či půdy.

Co do magických vlastností lze hodnotit jednorožce, jako zvíře těmito schopnostmi přímo oplývající. Kromě surového využití rohu, žíní, krve a slz, které bylo zmiňováno, je nutno pohovořit i o dalších daleko zajímavějších vlastnostech. Jednorožec jest bestie značně odolná vůči působení veškeré magie

 

Jejich roh, zářící zázračná zbraň na čele, je činí neporazitelnými a můžou být poraženi pouze lstí. K tomu je potřeba panny, která se pošle procházet se do oblasti, v níž se jednorožci pohybují. Jakmile ji jednorožec zpozoruje, lehne si pokojně k ní, položí si hlavu do jejího klína a klidně usne. Takto může být snadno přemožen.





Jak se vám líbil článek? :)


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.