Všetko možné! :D

Nejčastější chyby při digitální malbě

KONNICHIWA!

Chtěla by jsem vám ukázat, jaké jsou ty nejčastější chyby při digitální malbě. Snad se budu vyjadřovat dostatečně stručně a že to pochopíte. PS: Všechny obrázky v tomhle článku jsou mé! x3 LET'S GO!




Špatné stínování

Nejzákladnější chybou při digitálním stínování je, že lidi používají tu samou základovou barvu a jen jí ztmavují. Nedělejte to! Vypadá to pak strašně ploše a nedělá to takový efekt.

Místo toho zkuste při stínování základovou barvu změnit za tmavší a pak stínovat. To samé platí i u odlesku.


                 



Špatný program

Určitě všichni známe program zvaný skicář, neboli MS Paint. Co lidi dělají je, že kreslí tam a myslí si, že na tom není nic špatného. Oprava, je! Není to dobrý program na digitální malbu a hlavně je určen pro rychlé kresby, které nemusí vypadat ve výsledku hezky.

Nejlepší je si stáhnout, nebo koupit lepší program. Programy, které jsou dobré jsou například Photoshop, Manga Studio, Paint Tool SAI, Gimp a podobně.



Žádný sketch

Pamatujte si, pořád, když začínáte kreslit si nejdříve udělejte sketch, neboli kostru. Hned zfleku vám nepůjde nakreslit hezký obrázek, musíte na to jít postupně!

Nezačínejte tak, že hned jdete kreslit, pak se divíte, že to máte křivě a anatomicky špatně.



Používání toolky ''pen'' a stejně velké čáry

Nikdy, když kreslíte s myší, nepoužívejte na linework klasikou toolku ''pen'' nebo ''pencil''. Dělá to ty čáry křivé a když něco chcete opravit, musíte to vygumovat a udělat znovu. Pak nepoužívejte stejně velké čáry pro každý kus obrázku.

Zkuste menší části nebo detaily udělat tenčí čárou a větší větší. Místo ''pen'' použijte toolku ''curve'' kterou najdete tak, že přidáte nový layer ''linework''. Mezi toolkami by se vám tam měl zobrazit. Díky němu můžete čáry opravit tím, že na ně kliknete a můžete nima hýbat.

*toolka znamená nástroj

**layer znamená vrstva

***takhle to funguje v Paint Tool SAI, jiné programy neumím používat xd



Používání odstíny jen jedné barvy na stíny a lesk

Myslíte, že pro hezké stíny je dobré, aby jste používaly jen jednu barvu a pak bílou? NE-E!

Zkuste použít odstíny i jiných barev pro realističtější vzhled. c:




Doufám, že vám tenhle článek pomohl a že se těmhle chybám vyvarujete! ♥

SAYONARA!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.