vava.blog

DIY - Náplast proti černým tečkám

 Za použití mléka a želatiny se dá připravit čistící hmota proti černým tečkám; po zaschnutí se na vašem obličeji bude chovat jako pore strips - čistící proužky, které vás zbaví černých teček. No, tohle vás cenově vyjde na téměř nic, příprava zabere zhruba minutu a půl a efekt je velmi dobrý, tak proč to nezkusit?

Potřebujete opravdu jen:
- mléko
- neslazenou želatinu v prášku 
- skleničku či hrníček
- čajovou lžičku/špejli/obojí
- mikrovlnnou troubu
- štěteček na nanášení

Ve skleničce/hrníčku smíchejte půl čajové lžičky želatiny s půl čajové lžičky mléka. Nebo množství měňte dle potřeby. 

Bude to vypadat jako hrudkovitá hmota. 

Celé to šoupněte na 10 sekund do mikrovlnky a bam, zázračně se vám hrudky změní na lepivou hmotu, která se perfektně nanáší.

Před samotným nanášením si ale nezapoměňte otestovat na ruce, jestli hmota nepálí; fajn je taky napařit pleť nad hrncem s horkou vodou nebo alespoň vatovými tamponky namočenými v horké vodě obličej lehce omývat - teplem se roztáhnou póry a hmota se k těm černým potvůrkám lépe dostane. Hmoty stačí opravdu tenká vrstva, která nejenže zaschne rychleji, ale dosáhnete s ní účinku lépe než s vrstvou silnější. 

 Nebudu lhát, na obličeji to nevypadá úplně pěkně, a s hmotou potom stačí jen čekat a čekat, až vás nebude želé na dotek lepit, ale bude lehce ztvrdlé a připravené ke sloupnutí. Doba se odvíjí od tloušťky nanesené vrstvy, ale počítejte tak s 10-15 minutami.

Pak stačí jen sloupnout a natrít si nos nebo kde jste si to dali, namazat nejakým krémem aby jste nemali podráždenú pokožku a tadá!!! Pokochejte se výsledkem!!!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.