vava.blog

Ako si do prázdnin opraviť známky

3-krát hurá!!! Letné prázdniny sa blížia!!! 

Ale má to jeden háčik, však? Známky. Vyzerajú hrozne, samé trojky, štvorky. 

Predpokladám, že známky by ste chceli mať čo najlepšie. Hlavne, ak ste vo vyššiom ročníku, keď sa už koncoročné vysvedčenie berie k prihláškam na strednú školu. 

Takže ... ako si za tie necelé dva mesiace opraviť známky. 


1. Projekty 

Asi najľahšia cesta k dobrej známke sú dobrovoľné projekty. Takže ak si na ne celý rok kašľala, je najvyšší čas zdvihnúť ruku pri otázke: ,, Kto by chcel spraviť projekt? '' 

Samozrejme ho nesmieš odfláknuť, lebo z toho by bola tiež zlá známka. 


2. Červené body

Neviem, či to tak máte vo vašej škole tiež, ale my vždy dostávame červené body. ( Bohužial aj čierne ale čo už) 

Dajú sa získať za dobrovoľné domáce úlohy alebo aktivitu na hodinách. A ak ich nazbieraš 5 a viac, dostaneš za jedna :) 


3. Dobrovoľná odpoveď

Okej, okej ... 

Ja viem, že všetci neznášame to nekonečné stánie pri tabuli, ale k oprave známok to proste patrí. Tak by som ti odporúčala nabifliť sa dané učivo, poprípadne si prečítat aj pár strán v učebnici a prihlásiť sa na odpoveď. 


4. Príprava

Ak dopredu vieš, že bude písomka alebo diktát, je celkom rozumné, že sa poriadne naučíš, hlavne ak z daného predmetu prepadáš. 


5. Taháky

Ak už polhodinu sedíš nad učivom a nevieš si to vtlcť do hlavy, sprav si ťahák. Najlepšie je si ho urobiť doma, aby si sa pred písomkou nenervovala a mohla si učivo ešte zopakovať. 



Komentáře

Luna632

Dobré rady ale zabudla si na niečo. Je sa treba snažiť alebo ak tam pôjdeš s postojom: "Jeda, už zas škola,mne sa nechce." tak dobrú známku nezískaš.

Luna632To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vlčková

Člověk se musí hlavně snažit, pokud se dostane do situace, kdy mu na vysvědčení nevycházejí moc dobré známky. Ale jak už tady někdo napsal, radši se učit od začátku roku než se pak učit do zbláznění.

vlčkováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ada228VIP(Historky pro každého)

no.. ale v některých případech to je k ničemu... když např.. někomu vychází čistá pět atak ani sto referátama to nezlepší.. mě naštěstí vychází samí a fyziku z dvojky na jedničku taky budu mít podle mě rozumnější se učit celý rok a né potom ukazovat učitelkám celer rok jsem línej ale ted mi za referát dejte za 1 ( a mám samý a to už za rok půjdu na střední)

ada228To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vava.srdiečko(Jsme trochu blázni.....al...)

ada228: Wau! Tak k tekému prospechu ti gratulujem. Ale može sa naskytnút situácia, ked ti proste vychádza o dva stupne horšia známka a ty si to chceš opravit. Může sa to stat hocikomu, aj tomu čo sa celý rok učí. A ten referát som nemyslela 1 na konci roka, ale 1 do žiackej.

vava.srdiečkoTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.