Firebug
Hra - Firebug
Video se načítá
Harry Potter logik
Hra - Harry Potter logik
Video se načítá
Make Me a Model
Hra - Make Me a Model
Video se načítá
Board Puzzles 2015
Hra - Board Puzzles 2015
Video se načítá
Madpet MadFrog
Hra - Madpet MadFrog
Video se načítá
 

To je můj blog

Všechno možné o Titanicu

Ahojky holky! Dnešní článek bude ( jak jste si nejspíše všimly) o Titanicu. Tak jdeme na to!


CO BYL TITANIC?

Jak nejspíše víte, Titanic byla lod. Cestujících se do ní vešlo: 1100 ale bylo jich tam o mhoho více. Titanic byl na svou dobu velice luxusní a veliká lod. Dnešní lodě jsou asi tak velké. Titanic plul svojí první a poslední plavbu v roce 1912. O svůj život na Titaniku přišlo okolo 1514 lidí, mezi nimi byli také ženy a děti převážně z třetí třídy. Jejich těla byla pohřbena v moři navždy... Většina lidí umrzla menšina se utopila.

CESTUJÍCÍ NA TITANIKU

Na Titanicu se plavili nejspíše čtyři češi, Viktor Halva, Michal Marcel Navratil, Edmond Roger Navratil,Michal Navrati.

Michalovi Marcelovi byli tři roky a jeho bratrovi Edmundovi byli pouze dva roky. Jejich otec byl Michal Navratil. Děti přežili, jejich otec však ne

Členové  první třídy měli největší šanci na přežití členové druhé třídy střední a třetí třída minimální. Nejhůře na tom byla posádka ta měla nulovou šanci na přežití Na palubě lodi bylo více než 900 členů posádky.

LUXUS A BEZPEČÍ

K tomu že zemřel tak velký počet lidí vedlo i to že Titanic měl malé množství záchranných člunů, od začátku plavby se totiž počítalo s tím že se Titanic nepotopí. Čluny se navíc naplnovali téměř poloprázdné. Z ledové vody zachránili pouze šest lidí. Luxus na Titaniku byl samozřejmě veliký! Na Titaniku byla i tělocvična s nejlepšími posilovacím nářadím té doby.
SESTERSKÉ LODĚ


Titanic měl dvě sesterské lodě. Obě byli od firmy WhiteStarLine. A vtipné na tom je že obě dvě se potopily. Nejhůře na tom byl samozřejmě Titanic, to také vedlo k jeho proslavení. Sesterské lodě se jmenovali: Olypmic, Britanic,Titanic.

Sesterská lod Olympic

Titanic
Seznam pasažérů třetí třídy

Seznam pasažérů druhé třídy

Seznam pasažérů první třídy
To by bylo pro tento článek vše dej prosím plus a hezký den! :-)

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.