Sense

Víra

    Asi to bude znít jako klišé, ale život sám o sobě je klišé.


    Dneska je těžké někomu věřit, ale říká se, že lidé potřebují něčemu věřit. Ať už je to bůh, energie nebo přirozený chod, u kterého se věří, že je čistě náhodný a docela těžko se dá ovlivnit. Jiní zase věří tomu, že když si nic do puntíku neudělají sami, náhoda je předběhne. Ano, takhle to totiž funguje, když tomu tak věříte.


    Věřit něčemu, nebo v něco neznamená jenom o tom číst nebo polemizovat. Když člověk věří, cítí to. Je tomu oddaný a nepochybuje. Občas zakolísá, ale zase se postaví na nohy, nejlépe když vůbec nezakolísá. 


    A o čem tu chci mluvit? Upřímně, já fakt nevím. Asi jsem se vás jen chtěla zeptat, čemu věříte vy. Jste naivní, nebo si tvoříte realitu sami? A jak? Jak může jeden bezbranný člověk změnit celé dění? Moc jednoduše. Protože život je předepsaný plán, ve kterém jsme my ty kličky a slepé ulice. Jsme zapojení do něčeho velkého, čemu spousta lidí odmítá věřit. kdo si tohle přečte, na sto procent mě bude považovat za největší krávu v historii, já to znám osobně moc dobře. Ale najdou se lidi, kteří ví, o čem mluvím. Možná ne tady. Tu jsou naivní princezny, ze kterých vyrostou štětky. Samozřejmě mluvím o těch, které si dělají osobnostní testy typu: "Jsi sebevědomá?" a věří tomu. Věří výsledku. Ten test je na posílení sebevědomí. Výsledek vám vyjde přesně tak, jak si ten test nastavíte. Na to je až moc lehký. Jde ale o to, že ti lidé nepochybují o výsledku, protože už ho dávno mají zakódovaný někde v hlavě. I tomuhle by se dalo říkat víra. Když v něco věříte, máte to. Pokud začnete pochybovat, začnete to ztrácet. 


    Víra je moc kolísavá věc a její ztráta bolí, ačkoliv to nikdo nepřizná. Ale jen taková víra ovlivňuje celé dění. Celý ten plán, který běží a běžet bude, protože nikdo není stejný a NIKDY nebude. Tento článek pochopí jen lidi, o kterých jsem už mluvila. Lidi, kteří ví, na co se to vztahuje. 


    Napište mi (kdokoliv), co podle vás znamená víra a v co věříte. Věříte, že jenom myšlenka může změnit všechno? A neodpovídejte naivně. Prostě ano, nebo ne. Jenom myšlenka. To problesknutí ve vašem mozku, které hned zmizí, nebo ne. Je myšlenka sama o sobě důležitá? 





    Už dávno nejsem LadySeiss, tak se tak nebudu podepisovat, ale vy víte, kdo jsem. Kdysi jste toho člověka obdivovali spolu se mnou. Ten člověk už neexistuje. 

Komentáře

delaja

Já jsem hodně naivní, není to dobrý, vím to... A myšlenka je moc důležitá. Z myšlenek vznikají velký věci.
Tyhle věci jsou sporný. Jinak pěkný zamyšlení.

delajaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.