Říše divů

Knihomol #1

Takže ahoj sušenky! Poněvadž miluju slova "Knihomol" a "Filmoholik", řekla jsem si, že by to chtělo, abych na blogu měla obě kategorie. Taaakže, toto není obyčejná recenze, ale něco jako: Status knihomola? Možná? Maybe? (to jsem si mohla odpustit)

Mimochodem, znáte můj (book)instagram? Neřekla bych, že mám přímo bookstagram, ale hodlám na něj teď více fotit knihy a budu se snažit i ve vyšší kvalitě! Nově, když jsem přestěhovala akvárko s rybkou, mám skvělé nové místo na focení! Mé jméno na instagramu je @lucelucikralova (účet je soukromý, pokud chcete, abych vám to na 100% přijmula, napište mi do komentářů váš instagram, i když mě už většina z vás sleduje)






Rozečteno: Říše bouří, Bajky barda Beedleho

- Říše bouří. Ach ano, už ji čtu tak dlouho...Ale to nevadí. Bajky si čtu tak nějak...na přeskáčku. Třeba jednou jsem si vybrala dvě pohádky a hotovo. Nijak se do toho nehrnu.

  



Wishlist:

Roztomilé malé lhářky

William a Kate

Dívka ve vlaku

(kniha, kterou zatím nesmím zmínit)

Morče

Serafina a černý plášť

Mrazivý oheň

Mezi elfy proti své vůli

Krvavé ostří

Šťastně až navěky

Pax: Můj liščí přítel

- Z těchto knih není žádná akutní, ale nejvíc bych chtěla tu, kterou ještě nesmím zmínit a pak asi...Paxe nebo Williama a Kate.


  



Náhodná knížka z poličky: Jinny z Finmory - Léto na planinách

Tuto knihu jsem četla asi před dvěma lety (zvláštní, jak se mi změnil vkus) a...je to typický román o koních. Mám doma tři díly, jsou strašně slabé a abyste je pochopili, ani je nemusíte číst tak, jak jdou za sebou (tak jsem to udělala já).

Řekla bych, že pro mladší čtenáře, kteří mají rádi koně je to ok, ale pro ostatní? Ehm, ehm.





TBR (mám doma, ale zatím nečtu):

Šest vran, Kate, Once upon a time, Fangirl, Girl Online na turné, Sára: kniha třetí, Co nám říká pes?, Alenčina dobrodružství v kraji divů a za zrcadlem, Kráska a zvíře: Zakletá v knize, Píseň zimy



Zpátky do dětských let: Naše sousedka čarodějnice

Když jsem byla malá (a začínající čtenářka), milovala jsem tuto knížku. Byla velice čtivá, zábavná a měla originální námět, protože to nebylo tajemné a děsivé, ale spíše úsměvné. Tu knihu jsem četla několikrát a začínajícím čtenářům vřele doporučuji!






Miss Knížka:

 

- Ach, jestli jsem si myslela, že knížka Říše bouří je krásná, tak s tímhle se absolutně nemůže srovnávat. Šest vran je...mystická. Éterická. Temná. Ve skutečnosti, na obrázku ani tak ne. Miluju <3




Zajímavá recenze:  Krverůž - Svět podle Marillee

Tato recenze není obyčejná! Je to totiž 50 věcí, které Markétu napadly při čtení a mě to opravdu moc pobavilo, ale zároveň odradilo od čtení :(





Postava, která mě nějakým způsobem "ovlivnila" (naštvala, zamilovala jsem si jí...):

Když jsem četla první díl Skleněného trůnu, tak jsem si Aelin/Celaenu zamilovala. Byla tak drsná, vtipná a...milovnice knih. Jenže když čtu Říši bouří tak (jak budu psát i v recenzi) mi začala lézt na nervy, ani nevím proč. Je otravná, dětinská, krutá a její uvažování je...zvláštní, já bych se tak nikdy nechovala. Opravdu jsem ocenila, jak se chovala k Darrowovi, protože zbytek knihy se chová hnusně a arogantně i k lidem, kteří si to nezaslouží (SPOILER:................jako třeba Manon, která byla zraněná a vyhnána, a Aelin ji přesto nechala v okovech a mlátila ji, byla proti tomu, aby se vídala s Dorianem, když po ní Dorian toužil, byla naštvaná a sama, jak řekl Dorian, si užívala s Jeřábem).

Ale abych nebyla jen zlá. Miluju Lysandru s Aedionem, i když jejich slepá oddanost Aelin je nesnesitelná. Jsem na nějaké stránce...460 a pořád věřím, že budou spolu :3 I v minulém díle jsem v to věřila :3

 

Komentáře

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Na jaké straně Říše jsi? Já okolo 200... Ne že by se mi špatně četla, já se prostě začtu vždy na místě a v době x kdy potom musím dělat něco jiného. (Škola, doma, když vim, že se mám učit a podobně.)

Jinak super článek!

Clawdeen77To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Hm, rada by som sa na toho Paxa pozrela, nu... ja LOVE líštičky! Ja kéď vidím líšku, ja furt samé: ňuňuňu a ťuťuťu, a v Nyíregyháze v Maďarsku ma rodičia nemohli dostať od skla, za ktorým bol výbeh feneka berberského! smajl

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

liankag(ANIME!)

Některé knihy (například hned první dvě, Říše bouří a bajky Barda Beedleho) mám doma a nebo mám rozečtené.
Super čánek, jako vždycky.

liankagTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.