Nefera de Nile
Hra - Nefera de Nile
Video se načítá
 

Říše divů

Bohatá,nešťastná 1.část

Otevřu svoji šatnu. Už jen letní oblečení zabírá 5 metrů. Proto se nikdy nestane,že bych si něco vzala dvakrát. Povzdychnu si.,,Rose! Pojď mi pomoct." Zavolám na svoji služebnou. Rose bylo sotva 30,ale oblékala a chovala se tak na 50. Ještě k tomu mi byla velmi oddaná. ,,Ano,má paní? Jsem tu!"  Mluvila tak vtipným hlasem,že jsem se musela ušklíbnout. ,,Rose,táta jede dnes na ten kongres,takže večírek v Las Vegas převezmu já. Bude tam i Taylor Swift,Angelina Jolie,Jennifer Lawrence,Brad Pitt... No,zkrátka...Hodně celebrit. Potřebuju něco.."hledala jsem správné slovo:,,Usedlého."

Rose se podívala do skříně a povzdechla si.,,Slečno Cavanaghová,nechci být drzá,ale opravdu si nedokážete vybrat šaty na večírek sama? Vaše sestra Talie to uměla...," zasmála jsem se. Pořád mě k Talii přirovnávali. Ale zapomněli,že to ona se v osmnácti přestěhovala do L.A.,aby se nás zbavila. ,,Rose..," začala jsem,ale Rose mě překřikla:,,Slečno Amy,já vím. Talie byla,ale schopná. Ne,že by jste vy nebyla. Ona se radovala i z plesu s politickými mocnostmi,zatímco vy..je vám třináct a vybíráte šaty do Las Vegas. Města kasín a hříchu.." Pousmála jsem se. Rose Las Vegas nenáviděla. ,,Talie tu bydlela 18 let. Jakmile mohla,odešla. Je to punkrockerka. Kdyby ji teď viděl táta,zbláznil by se. Po tom,co máma...no,ty víš co...Zničilo ji to. Přestala s rebelií a konečně se začala chovat tak,jak táta chtěl. Máma pro ni byla přece vzor. Rose,já vím... Dědit tenhle dům,podniky,všechno,co taťka vybudoval budu já. On jí už nevěří. Věřil,srovnával. Teď si to nedovolí. Ze začátku se Talie nudila,jako já." Rose vzala ze skříně tílko s nápisem Cool girl a nové šortky. Popadla růžové tenisky. ,,Slečno Amy..Talii tento víkend uvidíte. Neměli bychom o ní takhle mluvit. Kdyby vaši matku nezavřeli do léčebny,tak by se nechávala pěkně,já vím. Vaše matka byla vždycky rebel a Talie to zdědila. Doufám,že nezdědí i lásku k alkoholu.." Oblékla jsem se. Přikývla jsem a prohlédla se v zrcadle.,,Díky Rose. Měj se. A starej se o Ryana!"


Vyběhla jsem z místnosti. Ryan-můj křeček. Běžela jsem dlouhou chodbou,dokud mě jedna komorná nenapomenula. Sjela jsem po zábradlí do prvního patra. ,,Sandro,Wille,Agatho..," pokývala jsem na pozdrav kuchařům. Táta seděl v jídelně u stolu a četl si noviny. Když jsem vešla,vzhlédl.,,Amy! Posaď se miláčku.," Táta byl vždy milý. Po zavření mámy do léčebny byl smutný,ale na nikom si nevyléval zlost. ,,Tati,opravdu se mnou nepojedeš? Talii jsem neviděla 3 roky. Bude tam tolik lidí..," zadívala jsem se na něj smutnýma očima. Táta naklonil hlavu na stranu a řekl:,,Ach broučku,jel bych moc rád,víš jak Angie vždy rád vidím...," zahihňala jsem se. Angelina Jolie byla vždy jeho oblíbenkyně. Pokračoval:,,Ale musím být v sedm v Dubaji. Pak v Paříži. A nakonec musím do Londýna. Víš,že musím. Je to má práce." Zvedl hlavu,protože nám Agatha donesla čokoládové sušenky.,,Díky Agatho." Poděkovala jsem s úsměvem. Táta zakoulel očima. On i můj soukromý učitel pan Davis mi opakovali,že se nemám bavit se služebnictvem. ,,Tati,vím že je to tvá práce. Ale musíš mít čas i na sebe. Svůj soukromý život. Neuvažuješ o přítelkyni? Máma nás všechny zradila. Není s námi 5 let. Já bych to pochopila. Pokud by to byla normální ženská...," táta se zasmál. Pohladil mě po vlasech a řekl:,,Amy,zlato. Nemám čas na sebe,na tebe ani na Talii. Natož na nějakou holku. Proto mi to s Mimi nevyšlo," zadíval se na hodinky. Zvedl se.,,Amynko,věř mi. Až budeš starší,vezmu tě s sebou na cesty. Teď by tě to nudilo," na to odešel.


Sesunula jsem se na židli. I když mi bude 15,nikdy mě jeho cesty bavit nebudou. Ale na Mimi si pamatuju. Milá slečna. Ale nevydržela odloučení a já jí chápu. Do teď si posíláme přání k Vánocům. ,,Ehm,ehm," ozvalo se nade mnou. Podívala jsem se nahoru. Služebná,modrooká,zrzavá,pihovaná. Tuctová služka,kterých jsme měli mraky.,,Slečno ...," přemýšlela,jak mě oslovit  ,,Cavanaghová. Vaše sestra je tu. Tedy ,ne tady. Říkala,že nechce jet až sem. Je za domem." Pochopila jsem. Nenáviděla tenhle dům od chvíle,co máma odešla. Vzala jsem kufřík vedle dveří a šla jsem ven. Z auta bez střechy na mě zamávala dívka s hnědýmu vlasy,šátkem na hlavě,slunečními brýlemi,bílé sáčko...Zatroubila a vykřikla:,,Poběž ségra!" Já se rozběhla a věděla,že tento víkend bude jízda.



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.