Resort Empire
Hra - Resort Empire
Video se načítá
Brownies
Hra - Brownies
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Závislá na trestání se

Jsem závislá na perfekcionismu a trápení sebe samé a s tím bojuju už přes rok a bohužel zatím jen prohrávám...A pokud s tím nepohnu, tak mě to přivede do hrobu...
Jinak závislost... Závislost vždycky začíná v hlavě. Pokud už od začátku o něčem víme, ( tím víme myslím, že to máme v hlavě prostě zakódované a jsme o tom sami do hloubky duše přesvědčení) že to nebude náš problém, obvykle to náš problém nebude. Vysvětlím.
Po rozchodu jsem celkem dost kouřila. I teď si tak 1-2x týdně zapálím, přestože mi to nechutná a smrdí ( proč? trestám se tím - viz první věta... a dělala jsem i experiment ,,fuj" kdy jsem každý den vykouřila 2 cigarety a sledovala, jaký to má na mě vliv, ale v hlavě mám prostě zakódované, že jsem nekuřák, takže na tom nebudu závislá a pokud to zrovna nepoužívám jako prostředek trestání se, vůbec si na to nevzpomenu, přestože někdo jiný už by byl dávno závislej, protože to mám prostě tak fixované v hlavě. ( vlastně i během experimentu jsem kouřit zapomínala :D)
Jinak ale se stávám závislou docela rychle. Například jsem se stala závislou na přehnaném cvičení ( což je občas taky prostředek, jak se trestat, dělám schválně cviky, co mě bolí)
Vlastně když tohle píšu... uvědomuju si, že jsem se stala závislá na nenávidění se a ubližování si ( i když ne tradičním způsobem)
Jsem psychicky labilní člověk a snadno se na věci upínám, takže jsem logicky i náchylnější k závislostem.
Ale stejně jako mám v hlavě pevně dané, že vlastně nekouřím ( takže to nepotřebuju) tak mám v hlavě prostě dané, že jsem špatná a zasloužím tresty. Je to všechno jen v té mojí nenapravitelné makovici.
Tohle si sice uvědomuju, ale do praxe to přenést nedokážu.
A pokud sama se sebou nebudu nějak vnitřně smířená, budu se akorát ničit, protože na té sebedestrukci jsem závislá asi ze všeho úplně nejvíc a je to začarovaný kruh... Ze kterého nevím, jak vystoupit.
Přemýšlím, co se stalo, co to vlastně odstartovalo. Strašně nerada házím vinu za své chování a za svojí psychiku na ostatní. Opravdu nerada, nenávidím to,  protože je to špatně,ale pravdou je, že rodina a tehdejší nezdravý vztah s někým, kdo mi dlouhodobě fyzicky i psychicky ubližoval na to mělo svůj vliv...Jenže pak jsem si to začala dělat i sama. Aniž by mě k tomu někdo nutil, dělala jsem si to já sama... A taky sama musím přestat.
Smířit se se sebou je to nejtěžší...


Komentáře

šíla(METALISTI)

Opravdu by ses měla snažit se z toho dostat. Vždy jsem tě měla ráda, přišla jsi mi jako chytrá a rozumná osoba, která ví, o čem píše, ale je vidět, že po psychické stránce to s tebou jde víc a víc z kopce.
Přeji ti ale, abys našla sílu se z té hromady s*aček vyhrabala. Hlavně to nevzdávej smajl

šílaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

šíla: já vím... máš naprostou pravdu, jde to se mnou z kopce a topím se v hromadě toho, co jsi řekla...
Děkuju za podporu, obávám se, že jsem to už vzdala... ale i tak tam ve mě někde pořád je touha se z toho vyhrabat... A pokud chci jednou žít a ne se v tom jen topit a ještě k tomu tím potápět okolí, budu taky muset.

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.