Psychopatíkův Blog :33

Tipy na barvení vlasů

Né že bych se chtěla chlubit, ale myslím, že mám dost zkušeností s barvením vlasů no a jak jsme těd štastná z té svojí nové barvičky, napadlo mě udělat článek o barvení vlasů, kde vám dám pár rad a tipů ze života, někomu by se to třeba mohlo hodit a když ne... další nudný a zbytečný článek se tu snadno ztratí :×

Takže

1. Barva očí.

I barva očí má na barvení vlasů vliv. Pokud máte hnědé oči, znamená to, že v sobě máte hodně oranžového pigmentu. Takže se vám barvy budu vymývat do zrzava. A to všechny. Já se hrzně moc divila, když se mi černo fialová vymyla do zrzava a ted už vím proč. A pokud se budete barvit na blond, vlasy budou žluté, takže na světlou blond bude potřeba ještě přelov navíc.

Pokud máte modré oči, nemáte v sobě sice tolik oranžového pigmentu, ale zase vám některé barvy budou chytat hůř, třeba světlé a zlatavé odstíny hnědé.


2. Co doma a co u kadeřnice

Jsou lidé, kteří mají vlasy do půl zad a stejně si umí pěkně nabarvit vlasy doma sami. Ale i moje kadeřnice říkala, že přestože je kadeřnice, by si sama vlasy nenabarvila. Obecně se říká, že pokud máte krátké vlasy ( po krk a nad ramena) zvládnete si obarvit vlasy sami, pokud jsou delší, je lepší, když vás barví někdo jiný. 

Taky pokud si chcete barvu měnit o víc odstínů, třeba z tmavě hnědé na blond nebo z blond na černou, měl by vás barvit někdo jiný, někdo, kdo už s tím má zkušenst.

Stejně tak pokud se prvně odbarvujete peroxidem, je to lepší u kadeřnice. 

3. Na co jaká barva chytá

Obecně platí, že čím světlejší vlasy, tím líp barvy chytají. Jistě, pokud se barvíte na černo, je to jedno. To samé s ostatními tmavými barvami. Ale pokud volíte jinou barvu, je třeba se zamyslet na tom, jakou máte bud přírodní nebo zrovna nabarvenou barvu vlasů.

Pokud  se barvíte na blond, pokud nemáte plavé vlasy, bude potřeba peroxid. Po peroxidu se na sjednocení barvy většinou ještě použije blond přeliv.

Když si chcete dát nějakou nepřírodní barvu ( červenou, modrou, růžovou, zelenou), chytají nejlépe na blond, ale tmavší odstíny chytnou i na světle hnědou. Třeba ta červená chytá i na hnědou, to saé hodně tmavě modrá. Ale třeba na světle růžovou musíte mít vlasy úplně odbarvené na blond, aby to hezky chytlo ( nebo přírodní blond)

  

4. Jak se vymývá 

Nejvíc se vymývají barevné barvy ( ta zmíněná růžová červená atd.) Nejméně se vymývají hnědá a zrzavá a černá a blond se nevymývají vůbec, jen odrůstají a můžou měnit svůj odstín.

červená se bohužel hodně vymývá do zrzava, u někoho do růžova. modrá do zelena a hnědá mívá taky tendenci do zrzava, ale jak u koho.Některé odstíny hnědé mají tendenci tmavnout. 

A ještě jedna věc, co se stane s vaší přirozenou barvou vlasů, když je obarvíte. Pokud se barvíte na tmavší, než máte, vaše přírodní vlasy budou pak nějakou dobu růst o odstín světlejší, kdyžto pokdu na světlejší, než páte, vaše přírodní barva ztmavne. Bohužel, je to tak, vlasy se chovají opačně, než chcete.

  

5. Co ničí vlasy njevíc

Každá barva trochu ničí vlasy, je to prostě chemie, která zasáhne. Ale zase to není tak, že by vám po jednom barvení vypadaly všechny vlasy. 

Peroxid vlasy zabije, budou pak suché a roztřepené, ale také to neznamená, že hned sjedou z hlavy xD 

časté barvení vlasy poškodí, ale dost můžete udělat kvalitou barvy. pokud si pořídíte kvalitní barvu s oleji, vlas se zatáhne a nebude se na konečkách rozdvojovat. Hlavně když použijete péči po barvě a prvidelně používáte oleje a kondicionér na barvené vlasy, moc to vlasům pomůže a nebudou vypadat zničeně. 

Pelíry a melírovací prášky z vlasů vyžírají pigmenty, zato přelivy jsou na vlasy mnohem šetrnější než barvy a ještě obsahují pigmenty, takže jsou pro vlas dobré.


Komentáře

Simka39VIP(Girl´s Dream)

Já si vlasy nechci barvit, ale článek jsem celý dočetla. Moc pěkný, originální, a hodí se pro ty, kteří si chtějí obarvit vlasy. Za mě máš plus smajl.

Simka39To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Super článek, hodně sem se dozvědela!
Já si svou barvu vlasú změním naspét na hnědou jenom tehdy, když mi začnou zrzavět nebo zčernějí. Nebo začnou naberat světlý odstín.
Já prostě budu fuuuurt hnědovlasá!

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Hele moc dobrý článek.Me mamce kadeřnice řekla že když se budu chtít prebarvit tak mě má vzít k ní.Mamka si totiž těma barvama co se prodávají v obchodech zničila hodně vlasy a od té doby co chodí ke své kadeřnici ,která ji nabarví tak se jí vlasy zlepšili už nejsou takové jaké je měla předtím.

vokataVěrkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

CoolEvča: ideálně až máš šediny smajl ne tak řekla bych že ne dřív jak v 15ti, přestože dnes se holky barví třeba už v 11ti. já mám blond a patku podbarvenou na modro

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Super článek, některé věci jsem nevěděla =)
Já si poprvé barvila své hnědé vlasy do půlky zad na červené ombré sama doma a povedlo se mi to (což je zázrak na to, že to vůbec neumím...).
Každopádně určitě je pravda, že se mi barva vymývá celkem rychle a do zrzava (mám hnědé oči), vůbec jsem netušila, že to nějak souvisí s očima.
Ještě jednou, super článek, mnohým lidem, kteří nemají zkušenosti s barvením, určitě moc pomůže =)

SagkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.