Psychopatíkův Blog :33

Pride, LGBT - konflikt.

Nedávno jsem byla zapojena do diskuze na téma Pride, LGBT,, komunita" atd.

Střetli se dva zajímavé názory. Názor od někoho, jehož přezdívka je Socon, zní takhle




Je smutne, ze si mysli, ze pride je pro heteraky. Pride je tu pro nas (LGBTA+) a heteraci jsou nastvani, ze jeden tyden v roce neni vsechno o nich.
Uz jsem se smirila s tim, ze existuji lide, co proste musi byt v opozici, i kdyz to znamena, ze se zbytecne delaji smutnymi/ze sebe hlupaky.
Tak bych ocenila, abyste mi tohle neposilali, ja tenhle ask.fm mam zablokovany a tim to pro me skoncilo, nechci cist nenavistne a zavistive komentare privilegovanych chlapecku.




Jelikož jsem do té diskuze byla zapletena a byla jsem dotázána, co si o tom myslím, musela jsem se opět vyjádřit:




Tohle píše člověk, který sám není srovnaný se svojí orientací. Protože kdyby byl, tak tohle nenapíše. Tady v tom vidím jen nevyspělé dítě, které se cítí strašně ukřivděně proto, že je ve světě víc heterosexuálů a tak nějak se s tím víc počítá ( ale tak to prostě je. každej, kdo mě zná, ví, jak nesnáším, dkyž někdo homosexuály diskriminuje, na to jsem vyloženě alergická, ale heterosexuálů je prostě víc tak to je a nikdo nemá právo být za to ukřivděnej. Stejně tak jako nikdo nemá právo ubližovat lidem kvůli jejich odlišné orientaci... . (
Mám kamaráda gaye, mimochodem je to naprosto úžasnej kluk - a v životě by nenapsal něco takovýho. Normálně si z něj děláme srandu, já mu třeba řeknu, že je teplej až mě z něj pálí a on udělá takovýto teaterální gesto rukou a řekne mi ,,božínku ty toho naděláš" A pak se tomu spolu smějeme. A v životě by nenapsal tohle. Nijak sám sebe nerozlišuje od ostatních, prostě se se všema normálně baví, neříká každýmu na potkání, že je gay, ale když dojde na řeš o vztazích, normálně začne mluvit o příteli, jakoby nic... Prostě na pohodu.
A není jedinej, takových lidí znám víc.
Vždycky mě fascinuje, když jsou dnešní 13-16ti letí homosexuálové stráášně ukřivdění za to, že se k nim dřív chovalo špatně, protože oni tu dobu nezažili. kdyby tenhle postoj měl někdo, komu je 60 a kdo si v mládí prošel peklem jen proto, že je homosexuál, neřeknu ani půl slova. Ale že jsou dnešní LGBT děti uražený, že z nich nikdo nepadne na zadek mi přijde směšné.
Proti Pride nic nemám, jen ať na něj jdou a užijou si ho. Co mi vadí jsou ti, kteří stojí opodál, mávají s duhovou vlaječkou a ječí jak šílenci a fandí, jak kdyby procházeli jejich oblíbený celebrity... Tohle chcete? Chcete den, kdy máte možnost se seznámit s dalším homosexuálním člověkem a najít si partnera nebo kamarády a pobavit se a nebo aby vám někdo provolával slávu? To je ten rozdíl mezi homosexuálem, který je se svou orientací smířený a bere se takový jaký je a mezi umíněným děckem, které chce těžit z toho, že je ,,jiný" a svou orientaci bere jako životní styl nebo trend místo jako toho, že to tak prostě je a že je to fuk. Protože to nevadí. Není to ani zakázané, ani divné a ve většině případů už ani odsuzované.
Dostala mě ta věta ,,heteráci jsou naštvaní, že není všechno o nich" :D Ta mě rozesmála nejvíc. To opravdu chcete dělit svět na LGBT a heteráky? hej a proč rovnou nerozdělíme svět na dva tábory? Tábor LGBT a tábor hetero a budeme se předhánět kdo je lepší a nebo spolu rovnou můžeme válčit? Takhle to chcete? Kolikrát to musím opakovat, není úplně jedno, kdo je jaké orientace? Hlavní je to, jací jste, jakou máte povahu a koho milujete na tom nezáleží, hlavní je, že milujete! A žijete v zemi, kde se za to nemusíte stydět. a jestli se náhodou ještě najde někdo, komu to vadí, prostě ho pošlete do prdele. Ale tohleto neustálý rozdělování na LGBT a hetero jako na nějaký dva tábory nebo dvě skupiny, to je to co dělá rozdíly. 
Je mi to líto vůči ,,normálním" homosexuálům, že si je někdo pak bude spojovat s těmito dětmi, které ze sebe dělají něco zajímavého...





Tohle se pořád dost řeší, i když éra bisexuality jako trendu, už trochu ustupuje. Aspoň mi to tak přijde, ale někteří se z toho stále snaží dělat módní záležitost.

Diskriminace homosexuálů v minulosti byla něco strašného...Ale dnes to někteří dělají přesně naopak, dělají z ,,jiné orientace trend. ,,Jiná orientace" jim přijde strašně zajímavá, ale není.  

Někdo se tak prostě narodí. není to ani vina,a ni zásluha a rozhodně to nemá vliv na povahu, schopnosti, činy nebo vlastnosti člověka. Důležité není to, koho ten člověk chce. Ale to, jaký je. Osobně nechápu, proč někoho zajímá něco jiného a proč si někdo myslí, že na ,,jiné" orientaci je něco cool.

že se i dnes najdou lidi, kteří  je odsuzují? Najdou. Ale stejně tak by je odsuzovali za cokoli jiného. Lidé, pokud chcou, si vždycky něco najdou, pokud se rozhodnou vás nemít rádi. 

Pokud jste gay nebo lesba a nemají vás rádi, třeba to bude použito proti vám. Ale kdybyste byli hetero a ten samý člověk vás nemá rád, tak si na vás najde něco jiného. pokud jste silnější, bude se vám smát, že jste tlustí. Za vaše oblečení, křivější zuby, jiný účes, vaše koníčky... Prostě něco by si našli i tak. 

A osobně si myslím, že kdyby lidé místo zakládání LGBT stránek, kde nacpou tunu obrázků homosexuálních párů a budou propagovat LGBT jako nějakou ,,skupinu" kdyby radši psali příběhy, ve kterých budou hlavními hrdiny homosexuální postavy, udělali by mnohem líp a ještě by třeba vzniklo nějaké fajn literární dílo...

Zrovna teď jsem četla knížku, kde byla hlavní hrdinka lesba, ale nebylo to tam nijak zmíněno, nebyl to romantický příběh, vůbec nešlo o lásku a o vztah, jen prostě milovala ženu... To se mi líbilo, že to tam nebylo nijak speciálně zdůrazňováno, ale přitom to tak bylo... 

Komentáře

CauTadyEla

Áhoj, já jsem Eliška a... vyjadřuju se k tématu o rok později... OOPS smajl
Každopádně - sama jsem gay, nebo tedy lesba, či jakkoliv to chcete nazývat. Upřímně jsem taky velmi alergická na ostatní homosexuály, kteří se snaží svou orientaci až přehnaně reprezentovat a nebo se s ní dokonce nějak obhajovat. To, že jsem gay říkám lidem už nějak automaticky, když je příležitost, nijak coming outy nehrotím, protože to, že jsem gay, beru zhruba stejně přirozenou součástí sebe jako to, že mám hnědé vlasy. Každopádně, píšu hlavně z důvodu, že jsi zmiňovala, že gayové už nejsou dnes nijak utlačováni. To určitě nejsou, v tom souhlasím, no neznamená to, že mají stejná práva jako heterosexuální páry. Například nesmíme uzavírat manželství. A jak si spousta lidí myslí, registrované partnerství není manželství a tyto dvě věci se neliší pouze v názvu. Registrované partnerství má oproti manželství kupu nevýhod. Například až zemřu, nebude mít moje partnerka právo na vdovecký důchod. A to je jedna z těch menších věcí, tím největším problémem asi je, že partneři si narozdíl od manželů nemohou adoptovat děti, což já vidím jako hloupé a smutné. Takže stále je za co bojovat. Nediv se nikomu, kdo nadává. Taky bychom v budoucnu s mou přítelkyní, se kterou jsme už několik let spolu prožily, měly dítě. A taky si občas zanadávám na "pitomý systém", který nám to neumožňuje. Každopádně vinit za to 'heteráky' či se do nich navážet je zbytečné. Sama se velmi nerada svou orientací vyčleňuju a přijdu si úplně stejná jako kdokoliv s jinou orientací. Všichni jsme lidi, no ne? Žij a nech žít.

CauTadyElaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

V tomhle s tebou naprosto souhlasím. Přijde mi, že v dnešní době se někteří lidé z LGBT+ komunity snaží být hrozně odlišní od nás, hetero většiny a pak nadávají na to, že je lidé považují za jiné, odlišné. Kdyby na to tolik neupozorňovali, tak by bylo vše ok. Ale zdůrazňovat při každé příležitosti, že jsou takoví utlačovaní chudáčci mi přijde ubohé...

Butterfly340To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Butterfly340: Právě. To je to, co ty rozdíly prohlubuje. A jak jsem psala, nejsměšnější na tom je, že nejvíc jako utlačovaní chudáčci se cítí ti, kteří se narodili už v době, kdy to bylo v pořádku a nikdo ne neutlačoval

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.