Psychopatíkův Blog :33

Olaola

Tak jsem se zozhodla, že zkusím napsat telenovelu :D Doufám, že se mi to povede a bude se vám to líbit.

                                                                          ČÁST 1


                                                                           Kapitola 1.


,,Siňore Glozur, že by jste byl tak laskav a přidal se k nám?"  Zavolal na duchem nepřítomného Matiase bratr jeho budoucí ženy. Paulina, siňorita Iokassio, kterou si měl brát byla partie o jakou chudý venkovský šlechtic, kterého by otemožná pokrylo část dluhů jeho otce. Paulina si byla vědoma svého postavení a proto často dávala Matiasovi najevo, že je více než on a že jí musí poslouchat. Matiase sice okouzlila svou kráou a uměním si dupnout, ale měl jí čím dál víc a víc plné zuby. Ted seděl na jedné z těch protivých zahradních slavnostech a moc se nesoustředil na hovory Pauliny a její rodiny.Pohledem  sjížděl uculující se služebnou a bylo mu očividně jedno, že je u toho jeho nastávající.

,, Promiňte já, já se zamyslel."

,, Nad čím, nad úzkou sukní té komorné?!"  Odsekla mu Paulina. ,, No jistě, na nic jiného myslet neumíš!"Upravila si rudé šaty, stejné barvy jako měla vlasy.

,, Ale ne, má drahá." Vymlouval se. ,, Pojd ke mě." Natáhl k ní smířivě ruku. ,, HM" Odsekla znovu. ,,Omluv se!" Matias se na chvíli zarazil a pak se jí omluvil, aby si nezadělal na další nepříjemnost. ,, Takhle ne, omluv se pořádně!" Rozkázala Paulina. Povdech si, vstal a políbil jí ruku. Až pak se zdálo, že je spokojená. Teda spokojená to ona nebyla nikdy. Ale aspoň usmířená.

,, Bude z ní krásná nevěsta. I mě bylo čerstvě 18 když jsem se vdávala."  Poznamenala Siňora Iokassio a pohrávala si z vějířem. ,, Jenom kdyby si nebrala takového prostého troubu!" Poznamenala Paulinina matka kousavě. ,, Nebuď tak upjatá, mama." Odvětil Paulinin bratr. ,,Hlavní je srdce. A Paulina si ho přece sama vybrala."  

To byla pravda, ovšem nikdo neví jestli si ho nevybrala kvůli hezkým modrým očím. Její chování k Matiasovi bylo někdy opravdu kruté. A ještě krutěji se jí on mstil. Pokaždé, když provedl nějákou hloupost a dostal od Pauliny ultimátum, vrítil jí to tak, že jí podvedl s kdejakou služkou.

Další den si Matias zajel do města, vzdáleného asi hodinu cesty. Procházel se parkem, sám, jeho přátele se kterými se tu měl sejít se totož rozprchli bez něho, takže mu zbyl jenom pěkně upravený trávník na který se v tom červnovém horku posadil. V kapse černých kalhot nahmatal papír, který mu tam včera Paulina nastrčila. úplně na něj zapomněl. Posadil se na trávu - i když mu doma říkali, že se to nehodí- a začal číst. Zpráva ho úplně odrovnala.

Matiasi,

Kdo si myslíš že jsi, že se takto chováš! Uvědom si, že máš tu čest se siňoritou Iokassio! Tedy, měl jsi. Já si takovýho vesnickýho sprosťáka jako ty nevezmu! Mám tě dost. Tech tvých psích kusů, úletů, toho jak neposloucháš moje příkazy a hlavně těch tvých lží. Tvrdíš že mě miluješ, ty lásky ani nejsi schopný. Nestojíš mi za to, mě ne. Už z tebou nebudu ztrácet čas. Je konec. A vrať mi všechno co mi dlužíš!

                                                                                                                   Paulina Iokassio.

Matias šel do kolen. Takhle dostat košem dopisem. Navíc tak chladným a ponižujícím. Nevěděl, jestli se má zlobit nebo brečet. Sevřel v dlani zlatý řetízek, který od Pauliny dostal jako dárek a zamrkal, aby zahnal slzy z očí. ,, Pauli...." Zašeptal zničeně. ,, můžu za to."

Poté si všiml, že u něj někdo sedí. Mladá dívka, podle oděvu měšťanka. Tyrkysový vršek šatů byl z běžné látky a černá letní sukně s kožené imitace to potvrzovaly. Tmavě hnědé vlasy jí spadaly v poměrně krátkých pramenech do čela a kroutily se do vlnek..

Matias prudce zvedl hlavu. Odpusť siňorina, nevšiml jsem si tě."

........................

Pokračování příště :P


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.