Psychopatíkův Blog :33

Emo tutoriály

Noo. Nechci z Emo dělat povrchní záležitost, samozřejmě, že to není o tom, jak vypadáte, ale o tom co posloucháte a jak se cítíte, ale i nějaká ta vizáž k tomu patří, pokud se nám to líbí, ostatně, člověk by měl nosit to, co se mu líbí, aby se v tom cítil dobře a líbil se sám sobě. A myslím že každý emař je někdy rád tvz. ,,ve své kůži" takže přidám pár návodů na to, jak si vymazlit vysněný styl, pokud se vám emo styl líbí a chcete, aby to na vás bylo vidět, at už proto, že je to váš styl nebo chcete jen jednorázovou změnu třeba na nějakou akci. 

Ne, nebudu přidávat žádná videa z youtube, ale přidám své vlastní písemné. 

1. Jak na emo vlasy

Nejlepší je, když vám vlasy ostříhá kadeřnice.  Protože pokud nemáte patku vůbec střiženou a máte rovnou pěšinku, jen těžko si uděláte pěkný sestřih sama.
Ale pokud už máte základ střižený, můžete si poradit sami. Já chodím ke kadeřnici tak 3x do roka a jinak si to zastřihuju sama, abych viděla. XD
Umyjte si vlasy tak jako normálně. Pak je vyfoukejte fénem a češte kulatým kartáčem. Načešte a nafoukejte si vlasy tak, jak je chceš mít, fénem to jde snadno. Pak vemte nějaké tenčí nůžtičky, já používám nůžtičky na nehty.
Pomalu stříhejte, jako kdybyte chtěli stříhat normální ofinu, akorát jakoby do kulata. Jako kdybyste dělali oblouk. Délku zvolte takovou, jakou sami chcete, to jen na vás, jestli budete mít patku do čela, přes oko nebo jestli si necháte vlasy natolik dlouhé, abyste je mohli přehodit přes stranu hlavy. Na jedné straně nechte vlasy delší. Na té straně, kde je patka kratší, stříhejte stupňovitě pramínky podél hlavy.
Pak prameny. Boční vlasy( nad ušima) ostříhejte na co nejkratší. jen ty vrchní. Bude to pak vypadat, že máte vlasy hustší a objem větší. Spodní vlasy by měly být řidčí. Kadeřnice by vám břitvou nařezala pramínky, takže je opravdu lepší jít s tím za ní, ale zrovna tohle si můžete udělat doma sami.
Ale nečekejte, že vám patka bude pořád držet sama od sebe. čas od času budete muset patku přečesat kartáčem, sepnout pinetkou nebo použít lak na vlasy. Také záleží, jaký máte typ vlasů. Pokud máte vlasy hodně vlnité a krepaté, jako já, bude to boj. Pokud máte rovné, máte to jednodušší. A pokud máte vlasy hodně jemné, budou klouzat, takže je lepší, když na ně použijete tužidlo nebo vosk.
Taky je důležité, abyste měli tu správnou délku vlasů. když budou moc dlouhé, budou pořád padat a když moc krátké, patku neučešešte.
Já vlasy vždycky ještě natupíruju. I ta patka pak líp drží, když je natupírovaná. :) To se vezme tenký hřeben s co nejtenčíma zubama a nahoře vlasy načešete jakovy do chumlu u hlavy, vlasy to sice trochu ničí, ale pomocí tupírování si na hlavě můžete vytvořit opravdu všechno :D

  


2. jak na Emo make - up 

Pokud jsi kluk a chceš se namalovat, myslím, že úplně stačí tenká černá linka pod okem nebo tmavě modrá v případě, že máš modré oči.
No a my holky to máme samozřejmě těžší :D
Doporučím ti to, s čím mám sama dobrou zkušenost. Ještě ale musím říct, že záleží na tvé barvě pleti a očí, stejně jako u těch vlasů, každému sluší jiné barvy. Já mám třeba hnědé oči, takže si můžu dát hodně velké černé linky, ale u lidí se světlýma očima vypadají líp tenčí... No ale to je fuk
Nanes nějaký světlejší pudr ( nebo make up pokud chceš)
Pak si vem tekutou černou linku, udělej si horní linku, tak tlustou jak ti to vyhovuje. To samé můžeš udělat i pod očima, ale ne každý umí udělat tekutou i spodní linku.
Pak si vem nějakou světlejší, ideálně bílou a dej si jí do koutku oka, aby se oko rozjasnilo.
Pak vem normální tuhou černou a udělej si dvouvrstvou spodní linku. Tloušťka je na tobě a na tvém vkusu. Pak si nanes řasenku, pokud jí používáš, pokud ne, kašli na ňu.  
A jestli jsi extravagantnější, můžeš si ještě pod ty linky nanést stříbrné nebo černé oční stíny a rozetřít je do ztracena.
Pokud jsi tmavovláska, přetáhni si obočí tmavě hnědou tužkou na obočí.
Na rty použij buď světlý ( bezbarvý) lesk a pokud chceš něco výraznějšího, tak velice hezká je matná tmavě fialová rtěnka :) Ti extravagantnější si můžou udělat černé rty. Na to je nejlepší obyčejná černá tužka na oči, protože je suchá a nebude se rozmazávat.
A je to :)

  

3. Emo oblečení - triky

Tady je toho opravdu strašně moc, co se dá udělat. Například jak si můžete sami udělat nádherný kalhoty, taky jsem si je udělala.

Vezmete nějaké džíny, já třeba zvolila černé, ale můžete vzít jakékoli, bud modré obyč kalhoty nebo jakékoli jiné. Nůžkama do nich vystříháte díry, tak velké a široké, jak se vám líbí. Můžete si je roztrhat nebo udělat jen tenoučké rýhy, například ze začátku úzké a na koleni širší... Na léto tak máte super kalhoty, které větrají a na zimu pod ně dáte kterékoli barevné legíny nebo punčochy a vypadá to opravdu skvělě. Také si pod ně můžete dát síťové punčochy. Pokud jste zvolili barevné kalhoty, můžete použít černé legíny nebo punčochy, v případě černých kalhot jsou super třeba neonově svítivě růžové nebo zelené.  

úplně to samé se dá udělat s bolerkem nebo s tričkem s dlouhým rukávem, krásně se tak dají udělat rukávy a na zimu budete mít dvojnásobně teplé a přitom krásné tričko, na léto budou rukávy větrat :)

Takové podkolenky se určitě shání líp než návleky na ruce. Na hezké návleky stačí ponožky nebo podkolenky ( i nadkolenky) se vzorem, jaký se vám líbí. Ustřihnete špičku ponožky a uděláte otvor na palec. Pokud tohle uděláte s černými silonkami, máte krásné rukavice, které si můžete vzít i do divadla.

  

Pokud máte málo černého oblečení, není třeba hned kupovat nové. Máte nějaký pěkný kousek oblečení, ale chtěli by jste ho radši v černé? Nebo jste si v obchodě vyhlédli něco pěkného, ale raději by jste to černé? Pak se dá koupit barva na textil, jmenuje se DUHA a stojí asi 70kč.S ní obarvíte dost oblečení. Dáte jí do pračky místo pracího prášku a prostě v ní to oblečení vyperete. V jedné dávce se dá vyprat asi 4ks oblečení a krásně se zbarví a barva nebude téct ani špinit :)

  

Když si nemůžete dovolit barevné vlasy nebo je nechcete, ale zajímalo by vás, jak by jste vypadali, nastříkejte si vlasy sprejem na vlasy, existuje spousta barev, spreje se vymijou po jednom umytí a vlasy neničí. Dokonce existují i barevné laky na vlasy, takže vám vlasy obarví a ještě udrží tvar.

Pokud chcete příčesky, ale nechcete si kupovat bud nějaké drahé a nebo ty malé šunty, kde je 6 strašně tenounkých příčesků a stojí to stovku... to už je lepší si koupuit někde u vietnamce paruku a příčesky si z ní nastříhat tak dlouhé a tak tlusté, jak jen se vám líbí.

  

Další pěknou věcí jsou trička. Super je jakékoli bílé tričko, na které si barvou na textil napíšete logo své oblíbené klapely, nažehlíte obrázek nebo si na něj sami namalujete lebky, medvídky, kříže... Cokoli. Klidně udělat z obyčejného bíleho pruhované.

I do trička se dají vystříhat nějaké motivy, zastřihnout rukávy... nebo z jiné látky vytřihnout obrázek a nalepit. 

Pokud nejste zrovna mistr výroby, dobře vypadá kombinace obyčejných úzkých černých džín, tenisek, černého nebo bílého trička a mikina s vyhrnutým rukávem. Nebo letní verze: Kraťasy nebo sukně, podkolenky, černé, bílé nebo pruhované, tenisky, tílko, nějaká vesnička / džínová nebo kožená a tílko.

 


4. Doplňky

Náramků se dá vyrobit spoustu. Stačí nějaká stužka a korálky nebo hroty a nalepit vteřinovým lepidlem na stužku. Na krk se dá uvázat mašle, vypadá to moc hezky a originálně. 

Z tvrdého papíru si můžete vyrobit motivy, které se vám líbí a dát je na šňůrky či na řetízek. 

Nebo vemte dvě gumičky, přebarvěte je na černo nebo na libovolnou barvu, pak si z tvrdého papíru vystřihněte třeba lebku. gumičky svažte k sobě nitkou ta vzdálenost podle toho, jak široký náramek chcete a pak vyplnte mezeru obyčejnou nití na šití, vždycky, když budete měnit směr, udělejte nitkou na gumičce uzlík, aby se to nerozvázalo. Pak mezi gumičky vsaďte vystřižený motiv, přilepte a nechte uschnout.

  

Pokud nemáte a nemůžete mít piercing, můžete si buď koupit ty falešné a nebo to opět vyřešit kreativně. Piercing do rtu se dá udělat z kroužku na klíče, jen je třeba nalít tu správnou velikost a kroužek ještě upravit. ideální je ho nahřát nad svíčkou, kov je pak ohebnější a s trochou šikovnosti si ho nad svíčkou vytvarujete. 

Klíčenka nám poslouží i dál. Pokud máte nějaký přívěsek na klíče, který by jste si uměli představit jako šperk, nalepte si ho na naušnice, na řetízek nebo ho zavěste na ten pletený černý oboječek, jak to ted všichni nosí. Ozvláštníte si ho tak. Já třeba dělám, že si na něj pověsím karabinu xD

Nebo se ještě do rtu dají dát takové ty dvě magnetové kuličky, jen je nespolkněte :D

  

Jinak, tohle je například ručně vyrobené


Tak doufám, že článek není úplně zbytečný a že se vám líbil :) Neberte to prosím tak, jakože tady propaguju emo styl jako oblékání, jen jako malou zábavu. :)


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.