Psychopatíkův Blog :33

Naprostá neschopnost něco předstírat...

Já se prostě nikdy nedokážu přetvařovat! jsem snad ten nejvíc průhlednej člověk na světě. Ono to zní jako dobrá vlastnost, jenže až tak super to vždycky není. Jasně, mí blízcí si u mě vždycky můžou být jistí tím, že jim řeknu pravdu a i kdyby ne, tak to stejně poznaj. Takže u mě každej vždycky přesně ví, na čem je.
Super...JENŽE!
Tím, jak se nedokážu přetvařovat, jak se nedokážu tvářit, že se nic neděje a neříct přesně to, co mám na srdci, tím často ostatním ubližuju a dělám jim starosti. Mrzí mě to. jenže kdykoli se o to pokusím, kdykoli se zkusím přetvařovat a dělat, že je něco v pořádku a ono není... O to víc to vygraduje a já pak ze sebe prostě musím dostat pravdu. A to i v době, kdy se na ní nikdo neptá, kdy se nehodí nebo když tím tomu člověku spíš uškodím :( A trápí mě to.
Říkám si, proč? Proč prostě nemůžu nikdy dělat jakože nic? Proč nedokážu aspoň trošičku, malinko zalhat? Proč sakra neumím něco předstírat? Hrát umím. Mám za sebou 4 roky dramaťáku a účast v pár ( i když spíš amatérských) divadelních hrách, dva kurzy herectví... Umím zahrát téměř cokoli... když je to na jevišti. když je to pro nějakou show. Tak proč nedokážu tohle ,,hraní převést i do života?
Možná proto, že se mi to hnusí, něco předstírat, lhát a přetvařovat se. Mám k tomu odpor, a proto to nedokážu.
Jenže ono je i tohle někdy potřeba. Už kvůli citům druhých.

Ach jo :( Nevím... Měla bych za to být spíš ráda, jenže poslední dobou vážně zjisťuju, že bych se potřebovala aspoň umět tvářit, že je něco jinak, než je. jenže to prostě nedokážu.



Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Já to mám zase naopak... Přetvařuju se prakticky permanentně, protože je to pro mě snazší.
Dřív jsem to dělala jen kvůli tomu, abych něčeho dosáhla, k něčemu si dopomohla, nebo abych se prostě vyhnula komplikacím. Jenže s přechodem na střední se to všechno hrozně podělalo a já teď prakticky nemůžu jinak... Ve třídě jsem si vyrobila fajn přetvářku. Nevím, proč jsem s tím začala, ale nejde (nebo se mi spíš nechce) s tím přestat. Doopravdy mě odtamtud znají asi tři lidismajl
Víš co je ještě smutnější? Že při komunikaci s učiteli se chovám víc ,,normálně", než při komunikaci se spolužáky...

Už od malička jsem uměla výborně lhát a manipulovat s lidmi. A čím jsem starší, tím jsem v tom lepší... Je to super věc, když máš nějaký problém, potřebuješ nějaký informace nebo se chceš prostě jen pobavit. Na druhou stranu se to někdy může vymknout kontrole a skončit naprostou katastrofou... A pak je tady taky ta vnitřní prázdnota či jak to nazvat. Kolikrát člověk sám neví, kdy ještě kecá a kdy už je to pravda...

Butterfly340To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Ono tu ide o to, že nemáš to srdce klamať. Nie o to, že nevieš niečo zahrať... v podstate nevieš, ale ide v tom o to, že nemáš to srdce klamať. A ja chápem, ja tiež nemám to srdce klamať, aj keď iní mi klamú neustále.

Lucy LupinováTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Lucy Lupinová: nemám no :(ale nejsem z toho špatná proto, že bych druhé chtěla klamat. ale že nemám ani sílu nevysypat na sebe všechno a nejde o mě.. jde o to že druzí se pak kvůli mě trápí a dělají si starosti. To nechci. V tomhle případě bych si přála být schopná milosrdných lží a toho trochu zaklamat

PsychoušekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.