Psychopatíkův Blog :33

Můj názor na komunismus

No... setkávám se s tím pořád. Proto, že mám ráda Rusko, jsem podle spousty lidí hned komunistka nebo dokonce ,,komunistická mrcha". Fajn. Zajímavý názor....

Mám pár známých Rusů, jsou to úžasní lidi, fakt senzační. A i jim spousta lidí nadává do Stalinovců a blbých komunistů. a to mě nutí psát tento článek.

Lidi, prosímvás! To, že je někdo Rus nebo miluje Rusko, opravdu hned neznamená, že je komunista. Stejně jako každej Ital není mafián a každej Čech není bordelář a zloděj ( oki, to většinou je, špatný příklad :D {vtip} )

Můj názor na komunismus je ten, že je to krásná myšlenka, ale bohužel utopie. Rovnost a blahobyt pro všechny bohužel nebude fungovat. To zkrátka nejde, navíc každá krásná myšlenka vždycky ztroskotá na lidech. Protože se vždycky najde nějakej šmejd, co to zneužije ve svůj prospěch. A podle toho to pak dopadá.

Komunismus zavinil spoustu hrůz, ani ne tak u nás, jako spíš v pobaltí, Polsku nebo v Jugoslávii. Spousta lidí bylo zavřených a mučených. Ano. Ale důležité je podotknout, že každý režim má něco. Ani teď to není dobrý, i teď se dějou hrůzy a jestli se nám někdo snaží nakecat, že máme demokracii, tak ať dovolí, abych se zasmála. 

Třeba teďka se ve škole řešilo, že jsem někde omylem plácla, že bych někoho propíchla nožem, samozřejmě jsem to nemyslela vážně, ale nebýt naší hodné třídní, možná bych už byla vyloučená ze školy.... Když si člověk nosí, co chce, říká co chce, sice ho nezavřou, ale klidně ho ušikanujou k smrti. jeden chlap prý napsal kuchařku ,,Vaříme z konopí" a zavřeli ho... Vždycky bude na co si stěžovat, nikdy to nebdue dokonalý. Ale proto, že je moderní nadávat na komunismus, nemusíme to dělat, ne?

Zase na druhou stranu, mělo to i své výhody. Ano, spoustě lidem to moc ublížilo, netvrdím, že ne, nezavírám před tím oči. Ale zároveň to spoustě lidí pomohlo Nebyly bezdomovci, všichni měli práci, byla lepší úroveň školství, nebyl problém s imigrantama, bylo daleko míň úchylů a kriminality, sice nebylo na výběr tolik zboží, ale zato jsme měli naše české a dokonce jsme i vyváželi. A když člověk chtěl něco netradičního, mohl si našetřit na bony a jít do tuzexu. To je jako když dneska chci něco třeba z metalshopu, jinde to neseženu, takže na to musím šetřit, protože je to dražší. 

Navíc spoustu věcí se nafukuje, třeba že se nikam nesmělo. Taky se to dalo zařídit, když člověk nedělal bordel, jen to bylo o dost těžší. Babička mi o tom vyprávěla. A když člověk podepsal, že je ve straně, měl v podstatě klid. Naši podepsali a přestože byli silní katolíci, šli na pajdák a začali učit, měli svatbu v kostele a žádná katastrofa se kvůli tomu nekonala. 

Tím neříkám, že komunismus je nějaká super věc, to opravdu ne, spousta věcí byla špatně. Ale na tomhle světě nic nebude perfektní. 

Navíc zajímavý je, že nejvíc nadávaj lidi mého věku a mladší, kteří o tom nic neví...

A ještě jedna věc. celá levice není komunismus. Ano jsem z levicové rodiny a i já, jen co mi bude 18, budu volit levici. Jenže ne všechny levicový strany jsou komouši! 

Pravice je vhodná pro zaměstnavatele, velkopodnikatele a pro bohaté. Tito lidé volí pravici a je to pochopitelné, kdyby ne, byla by to pravděpodobně póza.

Levice je pro zaměstnance a běžné lidi. Daně být musí.Z těch daní se totiž vyplácí důchody, mateřské, nemocenské, studijní příspěvky, taky se z nich opravují silnice... Bez nich by to nešlo. Tyto jistoty potřebujeme.

Doufám, že si toto někdo tento článek vezme k srdci a že nebudu mít zase anonymní urážky na to, jaká jsem komunistka jen proto, že mám ráda Rusko :) 



Komentáře

LadySeiss(Píšeme povídky a příběhy)

Je to blbost ale... nechápu, jak někdo ve škole může řešit kecy typu "pobodala bych ho nožem" nebo jak to bylo. Já denně říkám, že bych jim urvala koule a narvala jim je do prdele a i učitelům je to jedno. Někde, i když jsi sebevětší haj*l, všichni to přehlíží, a když jsi pomalu anděl, jdeš ke dnu jen proto, že se tu někomu nelíbíš.
Tvůj názor na komunismus se mi líbí. Určitě je rozsáhlejší, tomu věřím. Mám ho podobný už jen díky své rodině a otci, který je nezaujatý rasista a někdy mi přijde, že i komunista, ale když znám jeho matku, ani se mu nedivím. Komunismus nebyl špatný, ale lidem, kterým šlo o svobodu, práva a spravedlnost, prostě nevyhovoval. Jenže dnes je svět mnohem horší, než tehdejší komunismus, protože milion věcí se děje za našimi zády někde ve vládě a my se to nikdy nedozvíme. Mám známého, který pracuje pro vládu a ty hnusy mi ani nemůže říct, protože... by se ho zbavili, kdyby se to zjistilo. Ale jak jsi psala, že dnešní svět není perfektní, máš pravdu, není. A ani nemůže být. Nejsme připraveni, aby byl.

LadySeissTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Jenom poznámka: Z čeho si ten člověk "našetřil bony", aby mohl jít do tuzexu? Za socialismu, nikdo nesměl mít doma západní měnu. Tj. dolary, marky ani žádnou jinou západní měnu. To bylo trestné. Tak např. můj praděda byl akademický malíř a sochař. Sám nesměl prodat svá díla přímo zájemci ze západu. Musel je prodat přes organizaci, která se nazývala "Dílo" a měla pod sebou umělce. Ta, jeho obraz prodala, zájemce zaplatil v dolarech, ale děda nikdy dolary nedostal. Místo toho mu stát milostivě zřídil " konto", kde měl uloženou tuto částku a mohl si ji vybrat v bonech (podle nějakého přepočtu). Když měl někdo příbuzné v zahraničí (tedy na západě) a ten mu přivezl nebo poslal peníze v západní měně, musel je ten dotyčný odnést do banky a odevzdat na konto. NESMĚL JE MÍT DOMA. Z toho konta si bony mohl vybrat a použít je na nákup v tuzexu. Např. koupit si džíny, které v normálních obchodech nebyly k dostání. Ti, kteří neměli tuzexové konto, museli bony koupit někde podloudně na ulici od překupníků (což bylo také trestné) a pak si něco mohli koupit v tuzexu i oni.
Nevím, jak by se tobě tento systém líbil. Pár článků jsem od tebe četla a myslím, že s tvým pohledem na svět, bys nebyla schopna ustát ani zlomek toho, co bylo tehdy ZAKÁZÁNO a PŘIKÁZÁNO.
Co se týká toho, že máš ráda Rusko a Rusy : je to tvoje právo a tvůj názor. Ale, co už nechápu, je tvoje hodnocení USA. Kde jsi přišla k názoru, že jsou mimořádně hloupí? Nepřipadá ti toto prohlášení trošku .... ? Byla a žila jsi tam, abys mohla takto hodnotit? Stejně tak je známo o Rusech, že je to národ alkoholiků a vodka je tam "řešením" na vše. Přesto, ti nikdo tvoje sympatie k Rusku nebere.
Co, kdo ve světě zavinil, je na delší debatu, ale myslím, že bychom se dopracovali také někam jinam, než prohlašuješ.
Jen pro úplnost, Sovětský svaz v roce 1968, k nám poslal tanky s vojáky, kteří tu setrvali 32 let, aniž by o ně někdo stál. Jejich počty šly do statísíců. Tak nevím, o jakém "pletení se do všeho" mluvíš. smajl pastel

pastelkaTo se mi líbí +3 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

pastelka: jsi ke mě nespravedlivá. Sestřičky byly prostě naštvaný, že měli na oddělení nezletilou, za kterou měli zodpovědnou, přestože to bylo mimo jejich práci. Ano, já chápu, že tam dřou 12 hodin denně za mizernej plat. ( což já mimochodem na brigádách taky a to jsem studentka)
Ale pomluvit mě jenom proto, že na mě měly vztek? Opravdu jsme si jenom povídali, jemu je 36, má dvě děti a ženu a já mám přítele. Takže si ty uvozovky prosím nech.
A myslím, že by bylo si co vyříkat na živo, jenže přes internet je to lehčí, co? smajl
vyjádřila jsi svůj názor, to ti neberu, ale napsala jsi věci, které byly hloupost. Z neznalosti. Což je v pořádku, nikdo neví všechno, ale někdo, kdo se o to několik let zajímá, to asi bude vědět líp smajl ale na tom přece není nic špatnýho, nemusíš se kvůli tomu hned štěkat. pokud mi ještě něco chceš, ráda se s tebou kdykoli sejdu a můžes mi tvé názory říct do očí a já ti slíbím, že si je všechny vyslechnu a objektivně zvážím. Přes internet toho pro tebe víc udělat nemůžu. A hlavní věc, proč jsme se naštvala byla, že to vůbec nebylo pointou článku, ty sis jenom vzala to, co se ti hodilo do krámu a udělala přednášku. o to celé šlo

PsychoušekTo se mi líbí +4 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Psychoušek: Začnu od konce. Čtu si spoustu článků. Abys věděla, co si o kom myslet, musíš si přečíst, co píše a jak smýšlí. A ano, pamatuji si spoustu věcí. Nikdy jsem nic tvého nekomentovala. Reaguji jen vyiímečně, když cítím, že je potřeba se k tomu vyjádřit. Jinak, piš si, co chceš. To, ale neznamená, že s tím musí všichni souhlasit. Pokud vyjádření jiného názoru považuješ za komandování, co si chceš vyříkávat venku? smajl
To, co si někdo špital, je tvoje práce ( a "celá nemocnice" to jistě nebyla, tam mají na starosti důležitější věci, než řešit, tvoje "povídání"). Kdyby sis "povídala" v místech k tomu určených, tak nebylo o čem mluvit. Jinak, myslím, že jsme vyčerpaly daná témata a další diskuze, by byla jen opakováním, již řečeného. Přeji ti, aby se ti dařilo tak, jak si přeješ. Hezký den. pastel

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Souhlasím... napŕíklad Nejkulikatoulinkatejsi an tfm (prominte, to meno davaz abrat, volajme ho prosim, Nejku smajl) se furt divil, že jsem blbá slovenka a píšu česky
když tam sou všude češi, všude na sociálních sítich a online hrách samí češi!
tak jsem si na to zvykla....
já zase oblibuju USA a Velkou Británii

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Lucy Lupinová: určitě nám dali spoustu fajn filmů a hudby, ale jako národ jsou hrozní. hlavně jak se do všeho pletou a dělaj ve všem bordel. Ale tvorbu nemají jen špatnou to musím uznat smajl

PsychoušekTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.