Hollywood Fame 2
Hra - Hollywood Fame 2
Video se načítá
My Dolphin Show 2
Hra - My Dolphin Show 2
Video se načítá
Cute Pet Hospital
Hra - Cute Pet Hospital
Video se načítá
Squares 2
Hra - Squares 2
Video se načítá
Bella's Wedding Cake
Hra - Bella's Wedding Cake
Video se načítá
Crazy Dentist
Hra - Crazy Dentist
Video se načítá
Operate Now Eye Surgery
Hra - Operate Now Eye Surgery
Video se načítá
Basket Ball A New Challenge
Hra - Basket Ball A New Challenge
Video se načítá
Chain Reaction
Hra - Chain Reaction
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Kde je úcta k ženám?

Všimla jsem si, jak otřesně se dnes kluci chovají k holkám. Na začátek musím říct, že kluci nemůžou za všechno, ani holky v tom nejsou nevinně. Dívky, které se chovají jako největší drsňačky, mluví sprostě, kouří, oblíkají se... řekněmě odvážně.. chovají se lacině a vůbec se nechovají jako dámy, je logické, že kluci nebudou cítit potřebu ochraňovat je a chovat se k nim zdvořile.. ale ne všechny holky jsou takové a některé si úctu a slušnost zaslouží.

Nechápu, jak se ti chlapi dnes chovají. Pustit holku sednout, podržet jí dveře, vzít těžkou tašku.. to by měla být automatika. A mluvit s nimi trošku slušně. Holka není ,,vole". 

Mě se třeba úplně normálně stává, že mě chlap odstrčí a nastoupí do šaliny jako první. Chlapi sedí v šalině a nad nimi stojí holky a ženy s taškama a oni je nepustí sednout. Když do mě nějaký vrazí na ulici, většinou řekne ,,uhni" nebo v lepším případě ,,sorry". Nebo když mě už několikrát někdo otravoval na ulici, žádnýho kluka nenapadlo zeptat se, jestli jsem v pořádku. Samozřejmě se najdou i výjmky, stalo se mi, že se ke mě úplně cizí chlap zachoval hezky, podržel mi dveře, pustil sednout... ale to je spíš výjmka.  Bez komentáře. nesnáším dnešní dobu. 

Dřív by to tak nebylo. Četla jsem knížku z doby 15. století, kde jeden chlap ve tmě vrazil do ženy a hned spustil: ,, odpusť, netušil jsem, že jde o dívku, v té tmě jsem neviděl" A zvedl jí. Dnes by řekl: ,, uhni krávo". 

Já vím, že se holky už dávno nechovají jako dámy a kolikrát ani ne jako holky. Ale stejně by ta slušnost a úcta ze strany mužů měla být. Je to přece žena, kdo dává život. je to žena, co tvoří teplo domova. A kdyby vládly ženy, tak se neválčí....

Stále tu máme patriarchát. At si feministky říkaj, co chtěj. Je to tak. A svým způsobem je to dobře, rozdíly mezi muži a ženami jsou, ale právě proto by každé pohlaví mělo mít to svoje, ale také svoje výhody. Jenže ženy o tě přišly. Opravdu si za to mohou sami? Protože ne všechny se chovají otřesně. A co ty, které mají chování slušné? Nezaslouží si alespoň ty úctu a slušné zacházení? 

Komentáře

Tvůj kamarád Filip

Taky se mi zdá , že my kluci dokážeme být pořádní parchanti. smajl Mrzí mě to a rozhodně nejsem ten typ , co by nechal někoho ve štychu. Je to úhel pohledu. Mě zase kluci ze třídy nemají rádi , protože nemluvim sprostě smajlsmajl

Tvůj kamarád FilipTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

V tomhle s tebou nesouhlasím. Nemám ráda, když se ke mně chovají jako k ,,dámě". Připadám si divně. Navíc kolikrát to není o úctě k ženám, ale o nevychovanosti některých...

Butterfly340To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Ano, souhlasím. Chovají se k holkám hnusně. Ale na druhou stranu se i holky chovají hnusně k nim...a...vlastně celkově se lidi chovají hnusně k sobě. A kdyby jenom lidé proti lidem.

Jako nevím, no. Celkově je to tak o slušnosti. Když vidím kluka, jak nese něco těžkého, nebo vratkého, je jasné, že se zeptám, jestli chce pomoct (pokud ho znám). A přijde mi celkem blbost, že by někoho štvalo, že mu třeba otevře dveře/ nechá projít první - necpe se, aby byl všude první. Je to malá, milá pozornost.

Rozhodně je lepší obrázek, když se i zachmuření lidé pousmějí po takové drobnosti, když slušně poděkují, než když se všichni s úsměvy ženou někde do háje, řvou na sebe nadávky a strkají do sebe. A ještě jim to přijde normální...

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

Souhlasím, že občas je to jejich chování přes čáru.
Ovšem ne každá dívka chce být za každou cenu 'opečovávaná' a 'ochraňovaná'.
Ne všechny potřebují pustit sednout, otevřít dveře (to jsem třeba nikdy nepochopila - copak holky neumí samy otevřít dveře? =D) nebo vzít tašku. Mimochodem, kdyby mě nějaký kluk nabídl, že mi vezme tašku, tak bych ho poslala do vzdálených končin lidského těla. Až příliš bych se bála, že mi něco ukradne. Navíc, nikdy jsem netáhla nic tak těžkýho, abych potřebovala od někoho nutně pomoci.
A jsem si jistá, že nejsem jediná, kdo to tak vidí.
Ano, když kluk dívce nadává, ponižuje ji a bez svolení mlátí... To je hnus.
Nebo když ji odstrčí od dveří tramvaje (autobusu, trolejbusu...), to je taky hnusný.
Ovšem otvírání dveří, nesení tašek a pouštění si sednout mi už přijde jako opačný extrém. =D

CaliopeiaTo se mi líbí +7 To se mi nelíbí

CaliopeiaVIP(Poradna pro holky)

Kylu: Přesně tak =)
Řekla bych to takhle: Nikdo se nad tebe nesmí povyšovat bez tvého svolení. (Ať už je to holka nad klukem, holka nad holkou, kluk nad holkou nebo kluk nad klukem =))

CaliopeiaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Katana-san(ANIME!)

Do mě jednou takhle vrazil kluk v šatně. Běhal tam se svým kamarádem, který mě obešel, ale ten druhý do mě plnou silou vrazil a začal po mě řvát, že jsem..domyslete si to sami.. a ať se mu omluvím. První jsem byla v klidu a snažila jsem se mu vysvětlit, že to on tady běhal a narazil do mě, ale on opět začal nadávat..Ruply mi nervy, poslala jsem ho někam a odešla. Pak mi došlo, že to je ten kluk, který se "kamarádí" s jedním duševně zaostalým chlapcem. Jsou tam ty uvozovky, protože si z něho spíš dělají srandu a za zády ho pomlouvají.smajlsmajl

Katana-sanTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.