Psychopatíkův Blog :33

Každý vidí, jak vypadáš...


"Každý vidí jak vypadáš,ale nikdo neví kdo jsi."…myslím,že tento citátek je celkem výstižnej a pravdivej.Nejdřív se každý podívá jak vypadáš a pak-v tom lepším případě tě chce poznat blíž a chce vědět,jaký jsi uvnitř..a v tom horším případě si tě prostě zařadí do škatulky a je mu jedno jestli tam fakt patříš nebo ne .


Třeba moje dobrá kamarádka nocí květovaný boty a svetr s perníčkama a přitom poslouchá metal a rock, i když bych to do ní vzhledem k jejímu stylu neřekla. Ale to je jen maličkost.

Hodně lidí si lidi jako já, v černým, s řetězama a s barevnými vlasy hází do škatulky těch, co fetují, chodí za školu nebo páchají vandalismus. Třeba známé se stalo, když pořádala sraz, že na ně volali policajty, přitom nic nedělali, jen seděli v parku.


Nejde o to jakou má člověk image,jak vypadá na povrch,jak moc dává najevo oblečením svoji oblíbenou hudbu,jde o to čím je.Jakou má povahu,jakou má duši .
Nechápu,že někdo odsoudí,pomluvá,ponižuje bo se nebaví s člověkem,kterému příroda nenadělila bůhví jakou krásu ili márostě nějakou vadu na těle.

V práci byla jedna holka, taková hodně tichá, až ukuňkaná, malá, drobná, vypadala děcky a někteří o ní říkali, že je ukňučená, ale já se s ní dala do řeči a vyklubala se z ní moc fajn a hlavně chytrá holka, mnohem symatičtější, než ty sebevědomí hlasitý holky, který jen všechny komandovaly a povyšovaly se.


Taky když na ulici potkáš na první pohled namachrovanýho hopera,neznamená,že není v pohodě a že by se nemohl kámošits rockerkou Nebo když potkáš drsnýho rockera,ve skutečnosi může být citlivej a romantickej…už sem pochopila,že lidi nemůžu soudit podle prvního dojmu a hlavně ne podle vzhledu.Protože to je většinou velká chyba .

Spousta lidí je taky úplně jiných, než jak se tváří. Ať si člověk zachovává sebevětší individualitu, stejně na něj dolehne dnešní zvyk nasazovat si nějakou tu masku. Ať už proto, aby ve společnosti zapadl, proto, aby si udržel nějakou image ( aby ho brali a nedělali si na něj jinej názor pokaždé, když má zrovna lepší/horší náladu) nebo prostě proto, že to používá jako obranu. No a když člověk tuhle masku sundá, často ze z něj vyklube úplně někdo jinej, než za koho jsme ho měli.

Nemluvě o posuzování lidí podle prvního dojmu. To je úplně to nejhorší. Člověk, kterého vidíme poprvé, může být zrovna v jakékoli situaci. Někdo mu umřel, prodělal rozchod, je po nemoci, jde unavený z práce nebo se s někým pohádal. Nemůžeme si o člověku udělat obrázek jen proto, že se k nám jednou nezachová nějak přátelsky nebo je zrovna protivný. Všichni někdy jsme...

Takže nesuďme lidi jen tak. Nikomu nevidíme do hlavy ani do duše, nevíme, co si ten člověk prožil, proč dělá to a to takhle. 

Komentáře

vokataVěrka(►Mysterious◄)

Ano,máš pravdu.Nase učitelka na matematiku a angličtinu taky.
Kouká na YouTuberky ,je taková hodná ale člověk by do ní nikdy neřekl že 28 léta učitelka s tím co dělá poslouchá rock.

vokataVěrkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Lucy Lupinová(Bradavice)

Clawdeen77: No že ľudia čo ma poznajú vravia, že dievčatá sú také tie čo sú na pop, rady nosia šaty, celé sa zmaľujú a neviem čo, riešia babské veci... lenže mňa také niečo nezaujíma, podľa mňa je to príliš... také nie na mňa proste, väčšinou sa bavím len s chlapcami, čo sa odzrkadlilo na mojom postavení v triede.

Lucy LupinováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.