Monster High Love Potion
Hra - Monster High Love Potion
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Je chyba se rozhodovat na základě pocitů?

Opravdu by se to mělo nazývat chybou? Možná jo. Přece jenom, ruku na srdce. Co všechno jste zvorali nebo pokazili nebo někomu ublížili, protože jste jednali pod návalem aktuálních pocitů? Kolik zlých věcí jste řekli ve vzteku, odešli nebo naopak něco slíbili v radosti a nedodrželi? Někomu slepě věřili v lásce nebo přátelství? Ano, city mohou napáchat škodu, když se řídíme jen pocity a ne mozkem, často dost věcí nedomyslíme a zachováme se špatně, hloupě nebo naivně, nebo zbytečně krutě právě kvůli tomu, že s námi cloumají pocity.
Ale zase na druhou stranu... Není právě tato reakce v tu chvíli naprosto upřímná? Možná přemrštěná, řekneme něco, co tak ve skutečnosti nemyslíme nebo necítíme, ale před každou reakcí byla nějaká akce, která tu reakci vyvolala. I když řekneme nebo uděláme něco, co tak třeba nemyslíme nebo to nebylo rozumné...měli jsme k tomu nějaký spouštěč nebo důvod, že? Něco v nás tu reakci vyvolalo. A v tu chvíli, v ten moment, v tu vteřinu to byla reakce naprosto upřímná a taková, jak to cítíme a jakou v nás něco vyvolalo.
Možná to tak mělo být. Možná jsme to měli říct nebo to udělat, i když pak třeba bude co napravovat, ale v tu chvíli to bylo opravdové a vycházelo to z našeho nitra. bylo to skutečné. A neměli by jsme takoví být? Skuteční? Přirození, lidští? ( že často nejsme je jiná věc...)
Jsem zastáncem toho, že člověk by se měl chovat tak, jak se cítí. 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.