Psychopatíkův Blog :33

Co neříkat člověku před maturitou

Tak, protože letos maturuju, konkrétně dneska a zítra xD ( Slohovky) tak sem přidám to, co by jste rozhodně neměli říkat někomu, kdo maturuje. Protože ho to akorát víc rozhodí nebo naštve :D I když to třeba myslíte dobře.

1. TY SEŠ CHYTREJ/Á, TY TO DÁŠ, VŠECKO UMÍŠ!

Člověk, který právě maturuje je většinou dost nervózní a necítí se, jakože všecko umí. Ani si v tu chvíli nepřipadá dost chytrý, takže tímhle ho spíš vyvedete z míry a bude jen přemýšlet o tom, že není dost chytrý. A hlavně ani nechce tu jistotu, že to dá. Teda chce,ale nechce to takhle slyšet, protože jistý to není a bojí se, že když je to teda tak jistý, že něco podcení.

2. KDYBYS NEODMATUROVAL/A TY, TAK NIKDO

Zase. Zase je to v tuto chvíli až moc. Moc velká chvála. Protože když je člověk nervózní, pochybuje a ví, že to není jistý a toto mu někdo řekne, má hned pocit, že nejen že to musí dát, ale že musí být ten nejlepší a mít nejlepší výsledek a to není dobrý.

3 BUDE TO V POHODĚ, JE TO JENOM MATURITA

Jasně, vlastně ano, ale když tohle slyším, mám vždycky pocit, že ti lidi to absolutně nechápou X Ale samozřejmě doufám, že to tak opravdu bude.

4. TÍMHLE STYLEM TO NEDÁŠ, TY SE VŮBEC NEUČÍŠ

Opačný extrém. Nikdo nemůže a ani by se neměl učit na maturitu 20 hodin denně 7 dní v týdnu rok před maturitou... Ovšem tato věta to v něm evokuje.

5. DYŤ URČITĚ VŠECHNO UMÍŠ

Ne, tenhle poct člověk před maturitou fakt nemá :D

6. AŽ OD TAMA PŮJDEŠ, KUP MLÍKO A CESTOU TAM SE STAV JEŠTĚ K BABIČCE A VRAŤ JÍ FORMU NA DORT...

7. NENERVUJ SE NEBO TO NEDÁŠ

Asi všichni se před maturitou nervovali, i ti, co to dali :D A utvrzovat někoho v tom, že jestli se tímhle stylem zhroutí, tak to nedá jen kvůli tomu moc nepomůže.

Ne. nerozptylujte maturanta ničím dalším. Cestou tam ať se soustředí jen na maturitu.

a co teda říct?

Nejjednodušší je prostě jen popřít hodně štěstí, držet palce a myslet na něj :) To úplně stačí. Popř ho proplesknout, když chytne histerák :D


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.