Psychopatíkův Blog :33

Jak nezapomínat...

Pokud jste sklerotik, chaotik, perfekcionista a ještě k tomu nervák jako já, určitě oceníte následující tipy, jak na všechno nezapomínat.

Furt někde něco nechávám, protože myslím na stopadesát věcí na jednou, všechno pořád plánuju do detailů, sepisuju, snažím se toho stihnout co nejvíc a mít ve všem co nejlepší systém a výsledkem je, že jsem z toho popletená jak důchodce s altzhaimrem a mám ve všem totální chaos...

Ale našla jsem si pár věcí, co mi pomáhají všechno pořád neztrácet a nezapomínat, aniž bych si musela všechno zapisovat ( protože pak myslím na to, jakou barvou a kam to zapsat a zapomenu, kam jsem to napsala :D)

1. Jak nezapomínat hesla

Tohle se mi vymstilo ve chvíli, kdy jsem založila více než třetí mailovou adresu, založila fb, ask, blog a účet na aliexpresu...A hned jsem měla chaos v heslech. 

Na tohle existuje osvědčený recept, zapisovat si někam všechna hesla... ovšem jen do doby, než zapomenete, kam jste si vše zapsali...

POUŽÍVEJTE VŠUDE STEJNÉ HESLO. Někde můžete narazit na podmínky na hesla, jakože po vás chcou velká písmena a čísla... Pak má rada zní: POUŽIJTE OPĚT VAŠE HESLO, JEN K NĚMU PŘIDEJTE 1 2 3 NEBO 1 2 3 4 5 A PRVNÍ PÍSMENO DEJTE VELKÉ... Snadněji si pak vzpomenete. Takže pokud to jde, všude stejné heslo.

2. Jak neztrácet a všude nenechávat klíče

Pokud se mnou někdo tenhle problém sdílí, mám jednoduchý tip, jak to vyřešit. Nosím klíče připnuté na řetězu nebo na pásku. Pokud nemáte řetězy a pásek, tak na kalhotách. ( na tom, za co se dává pásek). Pak je neztratíte a vždy je budete mít po ruce a vyhnete se i šmátrání v tašce přede dveřmi pokaždé, když se vrátíte domů.

3. Jak nezapomínat na jídlo :D

Dobře, uznávám, tohle je asi jen má starost :D Ale přece jenom, pravidelně jíst je důležité. Nastavuju si budíček, co mi každý tři hodiny připomene, že mám něco sníst ( pokud to jde a někdo z rodičů nehlídá kuchyň)

Tohle je dobrý tip i pro ty, co závodně dělají nějaký sport a potřebují průběžně doplňovat bílkoviny a sacharidy a po tréninzích jsou tak unavení, že na jídlo zapomínají.

Víc lidí ale, co vím, má spíš problém s pitným režimem. Takže to samé jde udělat i s pitím, každou hodinu nebo dvě mít budíček.

4.Jak nezapomínat na doktory a důležité schůzky

Pokud zapomínáte, že se máte někam dostavit nebo kdy jste se objednali k doktorovi, pořiďte si kalendář, ten si dejte někam, kde ho budete mít na očích a vždycky si do těch dnů napište: Př: DOKTOR 9:00, ZUBAŘ 15:00, BRIGÁDA 8-16, OSLAVA 14-22

To samé jde udělat i u svátků a narozenin vašich blízkých. A tím, že budete mít kalendář neustále na očích, to vždy uvidíte i několik dní dopředu.

5. Co obecně platí

Ať UŽ ZAPOMÍNÁTE NA COKOLI,TYHLE TIPY PLATÍ SKORO NA VŠECHNO. 

LEPTE SI CEDULKY - např. na skříň nebo na dveře nebo na okno.


Komentáře

Helena SVIP(Svět Fantazie ^^)

Ježiš, ani nevíš, jak mě potěšilo, že nejsem jediná divná, co zapomíná i na jídlo smajl Též mám budíček, jak na pití, jídlo, abych šla včas spát...Zapomínám na to, takže je to jediné řešení. Nu, tak alespoň nejsem jediný sklerotik smajl

Helena STo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.