Motor Madness
Hra - Motor Madness
Video se načítá
My Little Pony Princess Luna
Hra - My Little Pony Princess Luna
Video se načítá
My Cute Puppy
Hra - My Cute Puppy
Video se načítá
Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Hra - Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Video se načítá
Superoblíkačka s poníkem
Hra - Superoblíkačka s poníkem
Video se načítá
Show Jumping
Hra - Show Jumping
Video se načítá
Witch Room Decorate
Hra - Witch Room Decorate
Video se načítá
Brain Numbers - Volume I
Hra - Brain Numbers - Volume I
Video se načítá
 

Psychopatíkův Blog :33

Emo zas a znova :3

Pamatujete si ještě na přes rok starý článek Emo otázky a odpovědi? Tak tohle je něco jako druhý díl. Chodí mi celkem zajímavé otázky na tu moji Emo stránku, tak jsem se rozhodla, že to samé napíšu i sem na blog. Přece neochudím ty své dva nebo tři čtenáře :D 

A také to sem dávám proto, že jsem si zase v článku nějaké malé holčičky přečetla kraviny o emo a bohužel i kraviny o jiných subkulturách. Holka tam psala naprosté nesmysly a já nechci, aby se někde šířily chybné informace, proto připomínám své kázání :D

1. Otázka: Jak si ostříhat vlasy na tu mega super velkou emo patku? Protože když jsem naposledy u kadeřnice poprosila o patku, tak se na mě divně dívala a ostříhala mě jinak než jak jsem chtěla. Ale nejsem si jistá jak na to. Pokud máš nějaký návod, bylo by to super (:

Nejlepší je, když ti vlasy ostříhá kadeřnice. Příště jí dones fotku sestřihu, který chceš a řekni, at ti to udělá přesně podle fotky. Protože pokud nemáš patku vůbec střiženou a máš rovnou pěšinku, jen těžko si uděláš pěkný sestřih sama.
Ale pokud už máš základ střižený, můžeš si poradit sama. Já chodím ke kadeřnici tak 3x do roka a jinak si to zastřihuju sama, abych viděla.
Umyj si vlasy tak jako normálně. Pak je vyfoukej fénem a češ kulatým kartáčem. Načeš a nafoukej si vlasy tak, jak je chceš mít, fénem to jde snadno. Pak vem nějaké tenčí nůžtičky, já používám nůžtičky na nehty.
Pomalu stříhej, jako kdybys chtěla stříhat normální ofinu, akorát jakoby do kulata. Jako kdybys dělala oblouk. Délku zvol takovou, jakou sama chceš, to je na tobě, jestli budeš mít patku do čela, přes oko nebo jestli si necháv vlasy natolik dlouhé, abys je mohla přehodit přes stranu hlavy. Na jedné straně nech vlasy delší. Na té straně, kde je patka kratší, stříhej stupňovitě pramínky podél hlavy.
Pak prameny. Boční vlasy( nad ušima) ostříhej na co nejkratší. jen ty vrchní. Bude to pak vypadat, že máš vlasy hustší a objem větší. Spodní vlasy by měly být řidčí. Kadeřnice by ti břitvou nařezala pramínky, takže je opravdu lepší jít s tím za ní, ale zrovna tohle si můžeš udělat doma sama.
Ale nečekej, že ti patka bude pořád držet sama od sebe. čas od času budeš muset patku přečesat kartáčem, sepnout pinetkou nebo použít lak na vlasy. Také záleží, ajký máš typ vlasů. Pokud máš vlasy hodně vlnité a krepaté, jako já, bude to boj. Pokud máš rovné, máš to jednodušší. A pokud máš vlasy hodně jemné, budou klouzat, takže je lepší, když na ně použiješ tužidlo nebo vosk.
Taky je důležité, abys měla tu správnou délku vlasů. když budou moc dlouhé, budou pořád padat a když moc krátké, patku neučešeš.
Já vlasy vždycky ještě natupíruju. I ta patka pak líp drží, když je natupírovaná. :) Přeju hodně štěstí



2. otázka: řekla bys, že je emo o věku?

To rozhodně ne! Jasně, když nějaká 12ti letá holička tvrdí, jaké je velké emo, řeže se a machruje s nedorostlou patkou, tak je na to opravdu ještě moc mladá. Na druhou stranu, každý je jinak vyspělý a mám zkušenost s tím, že i 13ti letá se někdy může chovat líp než 18ti letá. Každý dospívá jinak rychle, takže někdo si může uvědomit, že je emo už ve 13ti, někomu to dojde třeba až v 17ti. Já jsem emo od 14ti, skoro 15ti, no ted v srpnu to budou tři roky :3
Zase naopak, nesnáším, jak lidi tvrdí, že z toho vyrosteme. Praví emaři z toho nevyrostou nikdy. Jasně, přestanou se tak oblíkat, změní styl a už to nebudou tolik dávat najevo, ale v hloubi duše emo zůstanou dál až do konce života. Emo není swag, emo se nemůžete ze dne na den stát a až vás to přestane bavit, tak ze dne na den zase emo najednou nebýt. To jsou pozéři.
A to se dostávám k tomu, že není emař jako emař. Hodně lidí si myslí, že když se tak někdo jednou neobleče, tak už není emo. Blbost. Myslíte si, že když jdu večer narychlo na nákup, že si tupíruju patku, vybírám si návleky na ruce a maluju linky? Ne, to fakt ne. Lidé berou jako emo jen to, co vidí napovrchu a to je chyba. Praví emaři zůstávají emařema na celý život


3. Otázka: Co emaři musí poslouchat?

Nemusí vůbec nic, musí leda umřít. u emo neplatí žádné musíš - nesmíš.
Jen... je to prostě hlavně o tom poslouchat emo core. Punker je ten, co poslouchá, punk. metalista ten, co poslouchá metal. Hoper ten, co poslouchá hip hop. Takže logicky emaři poslouchají emo core. Ale není to tak, že každý, kdo si občas pustí BVB, The Relapse Symphony, My Chemical Romace, musí být hned emař. Ale je logické, že někdo, kdo je emo nebude poslouchat pop nebo rapp. A to neznamená, že si nesmí občas pustit nějakou takovou písničku. Jen je to prostě o tom vkusu a o tom vztahu k hudbě. to je u emo to hlavní.
Taky poslouchám i rock, metal, nihgtcore atd. Ale emo core je prostě hlavní. Ovšem není žádná ,,povinná hudba" :)

  


Otázka 4. Má emo oblékání nějaký význam?

Má to opravdu jen symbolický význam. Patka znamená nespokojenost se světem, jakože se na něj nemůžeme ani dívat, černá barva symbolizuje, že nevidíme všechno až tak růžově, barevné doplňky, proužky, šachovnice, různé vzory, obrázky a nápisy různorodost nálad a pocitů.
A taky je to věc vkusu žejo. Každý emař nosí to, co se mu líbí. Není žádné specifické emo oblečení jde o to, abyste si nosili, co sami chcete a co se vám líbí, v čem se cítíte dobře. Ne to, co máte pocit, že by jste měli nosit.
Já taky nechodím jako emo pořád, když jdu večer se psem, opravdu si nečešu patku, nedělám linky a nevybírám náramky s hroty. Ale jinak se tak ráda obleču, cítím se pak líp a myslím, že to tak máme všichni :D Je to jako být ve své kůži :3 A to je ten hlavní důvod toho oblíkání, řekla bych

   

Otázka 5. Rozpiš se o sebepoškozovani, tvůj názor, pocity, více se vyjádří, proč si myslíš, že si to lidi spojují s EMO

Názor na sebepoškozování už jsem psala, ale zrychleně to srhnu ještě jednou : Na jednu stranu je mi těch lidí moc líto, že se dostali až tam a že se snaží problémy řešit takhle debilně a že musejí volat o pomoc tímhle způsobem, že si nikdo jinak nevšimne, že se něco děje...Ale nesnáším, když to někdo dělá proto, že neví coby roupama a potřebuje na sebe nějak upozornit a nebo nedejbože proto, že si to spojuje s emo a snaží se být emo tím, že se řeže. Takové lidi bych zavírala někam do kobky. Asi nikdy nepřijdu na to, proč si lidé spojují emo se řezáním. Asi si to spletli s extrémistickými jedinci gothic stylu, kteří se řežou, ale také ne kvůli tomu, aby byli gothici, ale kvůli vyjádření svých myšlenek. Což mi sice přijde uhozený, si takhle ničit zdraví a ubližovat si kvůli fascinaci bolestí a smrtí, ale když už... když už, alespoň to není úplně bez myšlenky. ( Tím rozhodně neříkám, že s tím souhlasím, myslím si o tom svoje.) Ale to jsme se dostali ke gothikům, navíc jen k extrémistům.. Takže možná je to tím, že si lidé pletou tyhle dvě subkultury, protože pro oči nevidí a pro mozek nemyslí...
A hlavně, lidé by si měli uvědomit, že je spousta lidí, kteří se řežou, mají deprese, cpou se práškama a kde co a emo vůbec nejsou... Jenže před tímhle lidé zavírají oči. Já třeba emo jsem, deprese mívám, prášky beru, ale to proto, že jsem psychicky nemocná, ale prášky beru od devíti let a psychickou poruchu mám od narození. tedy i od doby, kdy jsem netušila, že nějaký emo je a co to je... A přestože to nemám v hlavě úplně v pořádku, nikdy jsem se neřezala ani se nepokoušela o sebevraždu. Ani by mě to nenapadlo.
Emaři jsou prostě citliví a nenasazují úsměv a nepředstírají, jak mají všechno na háku a kvůli tomu si na ně lidé ukazují, že mají deprese. Ale mít špatnou náladu nebo být citlivější nebo plačtivější ještě neznamená mít depresi. Že někdo nedělá to, co se od lidí očekává, že budou ukazovat jen úsměv a tvrdit, že se maj hrozně fajn, ještě neznamená, že je nějaký deep ímou, jak někteří jedinci rádi říkají.
A pak stačí, že mě škrábne kočka a už jsou narážky, jestli jsem se řezala. Teda ted už ne, ale na základní škole jsem se bála jít do školy s krátkým rukávem, když jsem si hrála s koťátkem a byla poškrábaná nebo když jsem škrábala brambory a sekla se o škrabku... Jedna holka mě jednou zatlačila do kouta a servala mi návleky z rukou, jestli náhodou nemám jizvy :( Víte jak mi bylo? Uvědomila si to ta holka? Připadala jsem si jak nějaký exotický zvířátko. A Za co? Za to, že poslouchám emo core a jinak se oblíkám? Proboha, začněte se k nám chovat slušně, já neříkám, že emaři jsou svatí i mezi emařema se najdou blbečci, co si zaslouží přes hubu, ale napadat někoho bezdůvodně není normální...

  

Otázka 6: Slyšel jsem, že Gothic je taky odnož emo, jen ještě smutnější a temnější. Víš o nich něco a jak to je?

Ne. Gothic je úplně jiná subkultura. S emo nemá nic společného. Naopak, Některé myšlenky gothic stylu jsou dokonce pravým protikladem emo.
Není to smutnější, temnější ano.
Gothic ... už ten název, pochází ze slova Ghoust- duch. Takže gothici jsou vlastně uvnitř mrtví. jsou fascinování smrtí, bolestí, temnem, temnou magií ( ale magií celkově) a posmrtným životem.
S emo si to lidé mohli spojit max skrz oblíkání, protože někdy to může být podobné, také převládá černá, nosí hodně doplňků, náramky s hrozy atd. Ale liší se to i v tom oblékání. Hlavně pro gothiky je styl oblečení podstatnější než pro emaře... A Goth styl je ještě víc do černé, do tmava, mívají mnohem výraznější líčení atd..

   

Otázka 7. Ja jsem prave myslela ze emo jsou ti co maji natupirovanou patku a nosi jenom cernou. V tom pripade emo je clovek co je citlivy a verny a pritom si muze nosit treba i bila trika?

Může nosit úplně, co chce. Sama nosím i barevné oblečení, i když ne moc...ale je to o vkusu.
Emaři nosí to, co se jim líbí.
A taky je to tou hudbou, každý hudební žánr má k sobě i svůj styl oblékání, podívej se na metalisty, hopery atd. To nejsou jen emaři.
A hlavně ne každý, kdo má patku, černé oblečení, linky a pyramydkovej pásek je emo. Hodně lidem se právě líbí ten styl, takže se tak třeba oblékají, i když emo nejsou.
A taky je bohužel hodně pozérů, kteří tak na sebe chtějí upoutat pozornost, chtějí se někam zařadit a zaujmout... Ti se pak jako emo akorát oblékají a ani neví, co to doopravdy je

   

Otázka 8: Musí mít emo nějak obarvené vlasy?

Samozřejmě, že nemusí :)
emaři se sice často barví na černo,světlou blond, červeno, modro nebo fialovo, ale není to podmínka, znám dost emařů, kteří si vlasy nebarví vůbec nebo nemají ani patku :)
Já osobně si teda vlasy barvím, měla jsem červenou, růžovou, černou, blonďatou s růžovými pramínky, hnědou a zrzavou :D Ale nejvíc se mi líbí tyrkysová a modrá :3 I když růžová je taky super. A hlavně každému sluší jiná barva.


Otázka 9: řežou se emo?

Ne! Je to jen pověra, která vznikla... ani nevím jak. Ale emaři se rozhodně neřežou a lidé, kteří si spojují emo se řezáním jsou hloupí


Otázka 10. Fakty o emo?

1. Emo vzniklo z punku v 80. tých letech minulého století
2. ze slova Emotional
3. emaři jsou věrní, citliví, emoticvní a upřímní lidé
4. emo je subkultura, ne styl!
5. Sám styl oblékání k emo také patří ( Patka, černá barva, pruhy, návleky, tenisky...) ale není to povinné, jsou to jen poznávací znamení emaře z vás oblečení neudělá! Emo si anvíc můžou nosit, co chtějí.
6. Emaři poslouchají emocore, ale také post hardcore, punk, rock, metal, prostě tvrdší hudbu
7. Emo není o řezání!
8. Žádná emo pravidla neexistují
9. Emo je velmi svobodomyslný styl
10. Jde hlavně o to, poslouchat emocore, dávat najevo své pocity na 100%, být upřímný sám k sobě i k druhým a nepřetvařovat se
11. K emo nepatří deprese. Emaři jsou jen hodně citliví a nelíbí se jim, jak funguje společnost a celkově svět
12. emo je proti ubližování druhým, zbytečnému zabíjení zvířat a rostlin
13. Hudba, láska, emoce, životní styl
14. Někteří emaři jsou i sXe, tedy bez drog, bez alkoholu, bez cigaret a bez sexu na jednu noc.
15. Emo jsou všechny emoce, tedy i smích, radost, vděk, euforie... ne jenom pláč, temnota a smutek
16. Ale nebrání se ani těm špatným
17. Oblíbené barvy bývají černá, bílá, červená, růžová a šedá. ale není to pravidlem. každý máme přece rád jinou barvu...
18. Emaři jsou hrozně nedocenění a lidé k nim mají hrozně moc předsudků, ale jsou to úplně normální lidi jako vy, jen chcou být originální, sami sebou, poslouchají tvrdčí hudbu a nebojí se dát najevo pocity.
19. Každý je jiný,. nesuďte podle jednoho...
20. Není pravda, že emaři nesnáší svět a všechny lidi. Naopak, chcou lepší svět a lepší společnost, ve které by se jim žilo líp :) 


  

Komentáře

vampierVIP(Star Wars)

Tak ono to není u všech emařů stejně, ale řekla bych, že to s tím řezáním si lidé spojují se slovem emotions (emoce), proto si mohou myslet to, že se emaři řežou, jako že je to fyzická bolest a ta je menší než psychická, ale nám to také říkal p. p., když jsme se učili o subkulturách...
Také závisí na jedincovi, třeba jedna holka ze třídy je (nejspíš) EMO a řeže se...

vampierTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

toralei8

Mám pár EMO znaků, jak tak koukám. Emocore sice neposlouchám, ale jsem citlivější, emoce dávám většinou hodně najevo, hnusí se mi alkohol, cigarety, drogy i sex na jednu noc. No a líbí se mi EMO styl, mám něco co připomíná patku, ale patka to asi úplně nenísmajl

toralei8To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.