Psychopatíkův Blog :33

Škola ničí tvořivost?

je to tak :(
U nás na škole - teda spíš na oboru - to není až tak zlé, třeba teď jsme v němčině dělali jídelní lístky vlastní restaurace a učitel na odborný předměty nám často zadává nějakou kreativní činnost a to je super :3 Zbožňuju to! Vždycky, když máme ve škole dělat něco kreativního a můžeme něco tvořit, začnu jásat,ale doslova jásat, ne jen obrazně xDD (mám pocit, že některým to vadí... o.O)
Nejradši bych něco tvořila pořád, jsme ten typ, co umí něco zajímavého vyloudit úplně ze všeho a nesnáším, když mě v tom někdo omezuje.
Ale jinak ano, škola dost zabíjí tvořivost. Hlavně základky...
Chcou po nás,a bysme byli všichni stejní. Všichni všeobecně zaměření, všichni průměrní, ale ve všem. Ne hodně nadaní na jednu věc a neschopní na jinou...Hlavně všichni stejní. Koho z vás nešikanovali nebo se vám nesmáli proto, že jste byli něčím jiní? Víc jak 90%lidí na tuto otázku nemůže odpovědět kladně... Odlišnost se trestá a být příliš kreativní také. Nemáme si nic vymýšlet a jet podle jasně daných návodů a pravidel.
A pak není divu, že jsou všichni stejní a bojí se být individuální a něčím jiní. Protože vrstevníci vám za to budou nadávat a učitelé se dívat skrz prsty a potlačovat. ( ne všichni, samozřejmě).
Mělo by se nám dávat víc prostoru být kreativní a něco vlastního si vymýšlet a vyrábět. A učit nás, abysme se nebáli být sví a jiní a uměli se předvést tak, jak nám to vyhovuje a co nám jde, nestydět se za sebe. Používat nejen hlavu a logiku, ale také fantazii. Místo toho nás svazují pomyslnými pouty a my se tupě necháváme...

Přesně tak. Tupé stádo, všeobecně zaměřené, na všechno průměrné, bez schopnosti říct svůj názor a projevit se, bez odvahy se ukázat, uvolnit se, dovázat a dělat to, co chtějí oni a jak chtějí oni.
Být jiný nebo zvláštní je trapné. Ale proč? Kdybysmě byli všichni stejní, chcípnem nudou! Lišit se je naprosto přirozené. Měli by jsme být tolerantní k ostatním, ale i k sobě a ne se furt bát, že budeme ,,trapní"



Komentáře

LadySeiss(Píšeme povídky a příběhy)

Možná už jsem to jednou říkala, ale ono to jiné nebude. Ne teď, ani za deset let a možná ani za padesát. Společnost je tak postavená všude, protože nás potřebují mít pod kontrolou. Je to potřeba. Je to něco za něco. Pořádek za svobodu. Za naši svobodu. Je to šílené, ale funguje to. Zatím, dokud se nenajdou rebelové, kteří se rozhodnou toto zničit. Potom si člověk řekne, co je lepší. Ale ten pořádek nám za to opravdu stojí, proto ho volíme místo svobody. Můžeme mít určitou dávku svobody a máme ji, ale ne tak rozsáhlou, jak by si umělci a bohémové přáli. Tak to je, ale věřím, že tenhle systém se jednou někdo rozhodne zničit. Mám na to neutrální názor, ale svým způsobem máš pravdu.

LadySeissTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

LadySeiss(Píšeme povídky a příběhy)

Psychoušek: Ano, tak to vidíš, protože patříš mezi normální lidi, ale pak jsou tu třeba rádoby umělci nebo "umělci", kteří se zajímají o umění v nějakém úplně jiném zvráceném smyslu. Když se nad tím jednoduše zamyslíš, ano nic by z toho nevzešlo, ale oni nemůžou dát svobodu jenom něčemu. Když už, musí toho povolit víc, protože ostatní si o to budou říkat taky a nakonec to bude tak, že oni nám podali prst a my jsme jim užrali celou ruku..

LadySeissTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

LadySeiss: to ze nas nechaji tvorit a vymyslet a mit vlastni nazor verejnou svobodu opravdu neohrozi. To ze budeme kreativni lide z toho nenastane chaos.nerozpadne se spolecnost ani nenastane konec sveta. To ze se nebudem bat byt saami sebou zadnou apokalypsu nezavini. Mluvim o kreativite ne o anarhcii...

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.