Psychopatíkův Blog :33

10 Největších klišé amerických filmů a seriálů

Kdo aspoň trochu čte můj blog, ví, že Američany a většinu všeho, co je americké nemám ráda. Nemám ani moc ráda americké filmy a seriály. Jistě, je pár naprosto úžasných amerických filmů i seriálů ( i když převážně starších). Ale co opravdu nemám ráda, jsou bezduché sictomy. A to úplně nejhorší jsou takové ty filmy a seriály ,,ze střední" A hlavně těch se bude tenhle článek týkat. Protože výše uvedené věci jsou ve všech stejné a postrádají jakoukoli originalitu.

1. Hlavní hrdinka je dokonalá, ale neví o tom.

Často nová holka, která přijde do školy. Krásná, talentovaná, milá, až je mi z toho na zvracení, ale neví o tom. Má nízké sebevědomí, má pocit, že ona není ničím vyjímečná a je hrozně překvapená, když začne být oblíbená nebo úspěšná. Z pravidla na ní okamžitě letí nejpopulárnější kluk ze školy a ,,hvězdy" žárlí. 

Taky se k ní hned nahrne parta věrných kamarádů.

No už to vidím. Obvzlášť v Americe, kde je šikana ještě horší, než u nás. Taková holka by pravděpodobně skončila s hlavou v koši a nebo by se ona sama musela stát mega sebevědomou, aby byla tam, kde podle seriálů je. 

Tento motiv je používán asi proto, aby se pěkné a šikovné, ale zakřiknuté dívky necítili špatně, a aby věřily, že i ony mají šanci být školními hvězdami. Jenže realita je bohužel jiná.

2. Školní královna má vždycky dva ocásky.

Přesně tak. Dvě holky, buď další dvě oblíbené primadony nebo dvě nějaké zakřiknutější, co za ní běhají jako ocásek, aby se ve světě neztratily. Jsou to dvě holky, co všude chodí s ní ( pomalu až do záchodové kabinky), se vším s ní souhlasí, ve všem ji slepě podporují,přestože ona s nimi jedná jako se služkami, a když odcházejí ze scény, mají tendenci za ní udělat teaterální otočku.

No, jestli to tak doopravdy funguje, to nevím. Takže se k tomu nebudu vyjadřovat, že je to taky určitě kravina atd. Jenže, vždycky to je takhle. Dvě holky. Proč jich nikdy není šest? Nebo proč to nejsou tři kluci? Nebo dva  psychopati, kterých se bojí celá škola? Už je to nudné.

3. Typická americká rodina.

Táta, dělá, že je mistr ve svém oboru, hvězda v práci, ale tak tomu není, spíš na svou práci moc talent nemá. Máma, která se chová jako puberťačka a snaží se neustále se přiblížit své dceři a být jí víc kamarádkou, než matkou. nejstarší dítě. Rebel, puberťák, někdy sportovec, dělá problémy. Druhé dítě, často dcera, cílevědomá a pilná studentka, takové to zlaté dítě. A třetí dítě bývá něčím zvláštní. buď je trochu divné nebo je to malý průšvihář, který je však velmi vynalézavý. Na svůj věk často docela vyspělý a rodiči trochu přehlížený. Pokud má rodina ještě jednoho člena, je to někdo starší, tetička, babička. Která je trochu bláznivá a rodině kapku na obtíž.

No není to jak přes kopírák? Neplatí to vždy a už vůbec ne doslova, ale takovýhle nebo podobný motiv rodiny se objevuje docela často. Opět neoriginální.

Asi si Američané takhle představují dokonalou rodinu o.O Nevím. 

4. Všechny zajímavé události se odehrávají ve třeťáku.

To proto, že v Americe je třeťákům na střední škole 16 let a ne 17 nebo 18, jako u nás. Mají jiný školní systém. První stupeň základní školy jakoby do naší čtvrté třídy, pak ta jejich nižší střední, to je jakoby do naší sedmé nebo osmé ( v každém státě je to trochu jinak) a pak jsou rovnou na střední.

No a 16 let, to je v Americe takový revoluční věk. Můžou řídit, většinou dostanou auto, můžou sami bydlet a určitě to přinese i spoustu dalších výhod. Takže právě v tomhle věku je čas na to, aby zažili ty největší pecky. Navíc pak je tu ještě čtvrťák, který můžou případně využít pro další díl. 

5. Šprt má vždy stejný obleček.

Šprt v takovém filmu nebo seriálu má kostkovanou košili, plátěné kalhoty, kudrnaté vlasy a tlusté brýle. V případě holky třeba staromódní dlouhou sukni. 

Hele, já jsem taky šprt a nosím černou a řetězy. takže v takovém filmu bych hned byla ten průšvihář, co chodí za školu. Tohle mi připadá trochu povrchní, nerďák nevypadá vždycky tak, jak nám to ukazují tyto seriál. 

6. Problémový je oblečený jako punker nebo metalista.

A jsme u toho, o čem jsme se již zmínila v předchozím bodě. Záškoláci a zlodějíčci mají zásadně nejlepeší styl. barevné vlasy, piercingy, černé oblečení. To se na nás, co tak vypadáme, tam lidi opravdu takhle dívají? 

7. Nejlepší kámoška hlavní hrdinky je ošklivější, než ona, ale sebevědomější. 

Jistě. Hlavní hrdinka má ,,méně hezkou" kámošku, která je však sebevědomější a společenštější, a tak ji tahá do společnosti. To proto, aby nezastínila hlavní hrdinku? Opět,toto je k vidění velice často.

8.  Starší sourozenec hlavního hrdiny bývá otravný, hloupý a dělá svému sourozenci ze života peklo.

Pokud je hlavní hrdina velmi mladý chlapec a má staršího sourozence, ten mu z pravidla dělá ze života peklo, ztrapňuje ho a žaluje na něj rodičům. Důvod není známý.

9. ,,královna školy" není nakonec tak špatná

Často se ukáže, že hlavní záporná postava není zas tak zlá, že všechno, co dělala a jak se chovala je způsobeno buď tím, že se jí rodiče nevěnují, přišla o kamarády nebo byla šikanovaná. Vlastně se ukáže, že vůbec neměla až tak dobrý život a že vlastně není tak zlá, jen nešťastná.Tohle jediné mi trochu dává smysl, ale zase mi to přijde jako takové to pohádkové ,,dobro vždy vítězí nad zlem" Což opravdu patří jen do pohádek...

10. Žádná nahota a sexuální scény.

Přestože hrdinům takového pořadu je 16,17 let, tedy běžný věk pro sex a sexuální aktivity, v mnoha případech si pár v takovém filmu či seriálu dá maximálně pusu. Nikdy spolu nespí, ani o tom nemluví. To je tím, že v Americe mají posunutou hranici dospělosti a víc dbají na to, co by mohlo ,,ohrozit nebo ovlivnit" mladistvé.



Komentáře

Clawdeen77VIP(ANIME!)

Přesné. Upřímně mě teď Amerika začala nudit. Navíc mi přijde, že si ji lidi idealizují. (Teď nevím, proč to píšu, ale tak...)
1. MS... ach, kdo by je nenesnášel. Btw, kdo by stál o toho nejpopulárnějšího kluka? Většinou toho v hlavě moc nemá. smajl
6. Je to smutné, ale je to tak. Nechápu.. jen máme rádi originálnější, propracovanější hudbu. Talentované lidi, co na sobě pracují. Možná nejsme tak optimističtí a přemýšlíme o něčem jinak. Ale zloději? Záškoláci? Asi těžko. Je to takový problém pochopit to i pro zbytek lidí? Asi ano. smajl

Clawdeen77To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Clawdeen77: přesně jsi to všechno vystihla. A máš pravdu, Ameriku si lidi strašně idealizují. Já jsem to ve 12ti dělala taky. Dokonce jsem tam moc chtěla a já když někam chci, začnu si to té zemi něco zjišťovat... No a tak mě to rychle přešlo smajl

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

V něčem s tebou souhlasím, ale i tak se budu pořád ráda dívat na americké sitcomy, seriály a filmy. Neříkám, že jsou kdoví jak kvalitní nebo že je mám všechny ráda, ale mnoho z nich stojí za to je vidět.

Butterfly340To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

Butterfly340: dyt v pořádku, tohle nebyl článek o tom, proč se na ně nedívat jen o tom, jak se v nich tyto věci často opakují smajl Každý na to má samozřejmě svůj názor

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.